(video) Voronin, preocupat de cazul lui Guma. Diacov: Aveţi grijă de deputaţii voştri, să nu plece!

Cazul deputatului PD, Valeriu Guma, a fost discutat aprins astăzi în Parlament. Proaspăt revenită, fracţiunea PCRM s-a arătat disponibilă să se apuce de lucru. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a propus crearea unei comisii parlamentare care să investigheze cazul. 

„Un deputat PD a fost judecat de o instanţă din altă ţară. Eu nu înţeleg de ce Partidul Democrat nu ridică această întrebare. Noi prounem crearea unei comsii parlamentare, care să investigheze cazul”, a declarat Voronin.

Preşedintele fracţiunii PD, Dumitru Diacov, nu a ezitat să vină cu o replică usturătoare, ca să-şi apere colegul. „Guma nu e vinovat, el precis nu are nevoie de avocaţi de la PCRM. Dle Voronin, aveţi grijă de deputaţii voştri şi ţineţi-i pe cei care vor să mai plece”, a spus democratul.

De data aceasta, a intervenit speakerul Parlamentului, liderul PD, Marian Lupu. „În orice ţară este aplicat principiul prezumţiei nevinovăţiei. Atât timp cât procedura nu a ajuns la o decizie finală, acest principiu este valabil”, a declarat Lupu.

În context, deputatul comunist, Alexandr Petkov a ţinut să amintească de cazul NIT, care a fost închis înainte de a fi pronunţată decizia instanţei supreme. „Dacă aţi avea mai multe cunoştinţe în domeniu, aţi şti că există diferenţe între sistemele judecătoreşti din RM şi România. La noi e niţel altfel”, a adăugat Lupu.

Şi deputatul PCRM, Zinaida Chistruga, a venit cu o replică către Diacov. „Tema plecării nu e problema PCRM, ci a AIE, care cumprără, şantjează şi face totul ca să diminueze importanţa unui partid, care vine la putere şi va pune punct pe tot dezastrul din ţară”, a declarat ea.

În final, fracţiunea PCRM a solicitat o pauză de 20 minute.

Precizăm că, recent, mai multe instituţii media din ţară au difuzat o informaţie potrivit căreia, Guma ar fi fost condamnat de Curtea de Apel din Bucureşti la 4 ani cu executare pentru acte de corupţie. Deputarul spune că a aflat din presă despre această decizie. Potrivit legislaţiei României, pedeapsa nu poate fi executată până nu va fi pronunţată hotărârea finală, adică a Curţii Supreme de Justiţie. 

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub