ora: 11:13, 14 iun 2012 8492
Autor: Ana Rîmbu

(video) Voronin, preocupat de cazul lui Guma. Diacov: Aveţi grijă de deputaţii voştri, să nu plece!


Video se incarcă ...
(video) Voronin, preocupat de cazul lui Guma. Diacov: Aveţi grijă de deputaţii voştri, să nu plece!
Colaj: UNIMEDIA
Cazul deputatului PD, Valeriu Guma, a fost discutat aprins astăzi în Parlament. Proaspăt revenită, fracţiunea PCRM s-a arătat disponibilă să se apuce de lucru. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a propus crearea unei comisii parlamentare care să investigheze cazul. 

„Un deputat PD a fost judecat de o instanţă din altă ţară. Eu nu înţeleg de ce Partidul Democrat nu ridică această întrebare. Noi prounem crearea unei comsii parlamentare, care să investigheze cazul”, a declarat Voronin.

Preşedintele fracţiunii PD, Dumitru Diacov, nu a ezitat să vină cu o replică usturătoare, ca să-şi apere colegul. „Guma nu e vinovat, el precis nu are nevoie de avocaţi de la PCRM. Dle Voronin, aveţi grijă de deputaţii voştri şi ţineţi-i pe cei care vor să mai plece”, a spus democratul.

De data aceasta, a intervenit speakerul Parlamentului, liderul PD, Marian Lupu. „În orice ţară este aplicat principiul prezumţiei nevinovăţiei. Atât timp cât procedura nu a ajuns la o decizie finală, acest principiu este valabil”, a declarat Lupu.

În context, deputatul comunist, Alexandr Petkov a ţinut să amintească de cazul NIT, care a fost închis înainte de a fi pronunţată decizia instanţei supreme. „Dacă aţi avea mai multe cunoştinţe în domeniu, aţi şti că există diferenţe între sistemele judecătoreşti din RM şi România. La noi e niţel altfel”, a adăugat Lupu.

Şi deputatul PCRM, Zinaida Chistruga, a venit cu o replică către Diacov. „Tema plecării nu e problema PCRM, ci a AIE, care cumprără, şantjează şi face totul ca să diminueze importanţa unui partid, care vine la putere şi va pune punct pe tot dezastrul din ţară”, a declarat ea.

În final, fracţiunea PCRM a solicitat o pauză de 20 minute.

Precizăm că, recent, mai multe instituţii media din ţară au difuzat o informaţie potrivit căreia, Guma ar fi fost condamnat de Curtea de Apel din Bucureşti la 4 ani cu executare pentru acte de corupţie. Deputarul spune că a aflat din presă despre această decizie. Potrivit legislaţiei României, pedeapsa nu poate fi executată până nu va fi pronunţată hotărârea finală, adică a Curţii Supreme de Justiţie. 

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (3)
  Cu un rahatul împroșcat în toate părțile când îi dai drumul în fața unui ventilator, cu asta compar eu presa asta de buzunar.

  Nu mai au băi fraților nimic mai important ăștia de ne aduceți ”la cunoștință” despre toate strănutările handicapaților ăștora?
  • +1 (3)
   Intr-o tara normala, orice deputat, presedinte, persoana publica isi va da demisia dupa asa rusine (inca inainte de pronuntarea definitiva a sentintei), la noi insa, se va tine si cu dintii de imunitatea de parlamentar.

   Am de ales intre "cuvantul de onoare" al lui Diacov si instanta de judecata din Romania. Ce "dilema" !

   P.S. iar comunistii aici chiar au uitat de Olejka Voronin ?!
   • +1 (3)
    Este bine că bandiţi şi corupţi precum Gumă sunt traşi la răspundere, măcar în România, căci la noi îi protejează alde Plohiş şi Diacov şi nu vor răspunde niciodată pentru ceea ce fac.


    Foto şi video. Contrabandă la vama Albiţa cu implicarea personalului vamal!N-o să vă vină să credeţi ce metode inventive folosesc!
    http://blogulluivalentyn.blogspot.com/
   • +1 (1)
    canesna ca trebuie de investigat cayul ca PDistii is PD-iristi!
 • -1 (5)
  Nu tin cu |Voronin dar are dreptate omul din cite vad e plin parlamentul de tilhari mai curatiti va rog de asa javre PDM e un partid foarte murdar la fel si PLDM , PCRM avem nevoie de oameni sinceri si onesti fara astfel de cazuri !
  Defapt asa le trerbuie oilor care au votat si nu stiu ce voteaza eii Lupu vorghest ghini hai ca pe aista sasa-l votam ca vorgheste ghini:))))))))))))
  • 0 (0)
   Cand boala se agraveaza se administreaza antibioticul, el distruge flora negativa cat si pozitiva : asa e si in politica - daca nu esti adeptul apocaliptic trebuie sa alegi intre 2.
   • +1 (1)
    De ce 2? exista pe linga PDM si PCRM si alte formatiuni ( nu ma refer la hoituri precum ppcd, psrm,partidul lui selin,cum s-o mai cehma,etc)
  • -1 (3)
   nu le lamuri la oi, ca daca sunt oi inainte nu vor merge...asta denota faptulc ain RM este cel mai timpit tineret usor de manipulat... inca odata se vede ca 7 aprilie a fost organizat de PLDM PK si compania...+Plohotniuc din umbra.... AIE au facut kipurile revolutia prezervativelor (tineretului) sau folosit de dinsii pentru campanie electorala i-au folosit si acum lii in sula comlet de acest tineret si sustinatori...ei umpla buzunarele...au devizat sicietatea in pro-romini si pro-rusi....toti se sfadesc intre ei iar deputatii se piaptana si se raslaghesk ei sunt la putere .... asa sa luam democratic...sunt la putere ilegal...
   • +2 (2)
    Kampf

    Ai uitat ca Rusia duce razboi miselesc contra R. Moldova si nu-si retrage armata de ocupatie furind tot ce am construit in anii sovetici.

    Ai uitat de declaratia cu o ora inainte a diplomatului Rusiei la Bruxel in privinta arborarii drapelului Romaniei pe parlament.

    Ai mai uitat si de KGBistul Baghirov care a organizat cu ,,baetii'' 7 aprilie si afirma ca lucreaza cu succes in R. Moldova.

    Aceasta este fat adevarata a Rusiei fascisto sovina si crimelor contra R. Moldova.
    • +3 (3)
     ,,Baetii '' mlui Baghirov sint partidele PCRM,PPCD,PSRM,PSD si cei 1000 de angajati ai ambasadei Rusiei in R. Moldova , plus tradatorii infiltrati in partidele din AIE(avem pleava si mancurti si acolo).
     • -2 (2)
      prea departe te uti tradatorii si mancurtii sunt sub nasul tau acum in parlament...nu fi naiv....coboara pe pamint....
      • +1 (1)
       Ruscaea curva -curva ramane chear si peste veacuri - tu inca n'ai inteles.?

       Cind vom intilni si noi curvele mizere ca polonejii atunci lesinatii se vor trezi..
       • +1 (1)
        Cum Polonia asa si R. Moldova a suferit si sufera din cauza curvelor ocupante si mancurtilor.
 • 0 (0)
  Zina, trezeste-te! dinozaurii au disparut
 • +2 (2)
  asa porcarii nici pe timprile lui Voronin nu erau!
 • -3 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (3)
  Lupu- prezumia nevinvatie actioneaza doar pina in momentul cind nu e recunoscut vinovat de vreo instanta!in Romania el este recunoscut vinovat, deci este infractor!
 • -2 (2)
  uite asa imi place activitatea parlamentului, toti deputatii sunt, Voronin vine cu ceva propuneri deja logice, Diacov Si Marian Lupu is super, dau dovada de o adevarata maturitate politica.
 • 0 (4)
  a mai fost un kaz cu GUMA ista.... la nord pe la Falesti a cumparat toate biletele de vinatoare la porci...oamenii umbla din strabuni la vinatoare si o venit un dreac de deputat cu banii furati de la popor si a cumparat toate biletele...magarul.... da pitarajii de la PROTV nu au vrut sa vie sa filmeze un reportaj despre asta ei sunt democrati si democratia nu prevede libertate ci numai monopol....
  • 0 (2)
   Tu cu conceptiile tale la vinatoare de ursi la Siberia trebue sa te duci si sa-l eai si pe Voronin cu tot cu colectia de arme .
 • +1 (3)
  Îmi e în cot de Voronin, dar ceea ce spune pe cazul Guma are dreptate. Pe de altă parte în PD cam 75% sunt de cei cu pufuşor pe botişor. Diacov ăsta face din toatăţara SRL-ul lui. Ceea ce se face la teatrul de operă şi balet, prin Focşa, minsirtul culturii, cumnatul fratelui lui Diacov, este o confirmare a faptului. Dar când îl mai auzi pe Lupu că nu ştie câţi bani s-au cheltuit îţi este scârbă de ei.
  Prin ceea ce se fac la teatrul de opreă şi declaraţia scârbosului ăsta de Diacov, precum că după... se va albăstri Chişinăul, apoi toată ţara, este oribil. Dacă ei sunt "golubâie" nu este obligatoriu să ne facă şi pe noi.
 • +1 (3)
  Iată faţa lor stimaţi alegătoi! Vă place? Votaţi-i! Eu nu am de gând să tolerez prostiile lor.
  • +1 (1)
   Asa e....acum,cei de i-au votat,o sa-i mai voteze? daca da- inseamna ca isi merita soarta....
 • +1 (3)
  Partidul Democrat- partidul banditilor.hotilor.betivilor si desfranatilor.Este o rusine nationala sa ai in Guvern asa ministri ca Focsa,iar in Parlament asa deputati ca Lupu, Diacov, Plahotniuc, Guma si altii de teapa lor.
 • 0 (2)
  Bai nu-l apar pe Guma si nici nu-l acuz, asteptam decizia finala deja, dar ceia ce tine la acuzatii...si inka din partea cui???...Voronin, nici nu stiu cum i se deschide gura acestui individ cind stim cite nelegiuiri a facut și citi copii au fost maltratați in comisariate dupa 7 aprilie etc...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA