(video) Vlad Filat: Regret acest final al negocierilor. Cel mult în două săptămâni vom avea un Guvern învestit

Liderul PLDM regretă finalul negocierilor și "spectacolul de prost gust pe parcursul acestor 7 săptămâni” și dă asigurări că în maximum 2 săptămâni să fie investit un nou guvern. 

„Urmează să finalizăm acest proces de alegere a organelor de lucru ale Parlamentului, urmează a fi formate și comisiile permanente: numerică, nominală și conducerea acestora. Să fie începută procedura de învestire a noului Guvern. În urma consultărilor urmează să fie desemnată candidatura prim-ministrului. În 14 zile va fi prezentat programul de guvernare. Cel mult în două săptămâni vom avea un Guvern învestit”, a declarat Filat.

(video) Vlad Filat: Regret acest final al negocierilor. Cel mult în două săptămâni vom avea un Guvern învestit
(Foto: pldm.md)

De asemenea, Filat a dat detalii și despre mersul negocierilor acuzându-l pe Mihai Ghimpu de faptul că nu a respectat înțelegerile pe care cei 3 lideri PLDM, PD și PL le-ar fi convenit despre mersul negocierilor. "Din păcate această înțelegere nu a fost respectată. Nu o să vorbesc de toate ieșirile publice, dar cred că o participare la o emisiune de televiziune este foarte relevantă. Acolo o să vedeți care sunt condițiile PL înainte de venirea partenerilor europeni la Chișinău", a declarat Filat. 

Liderul PLDM susține că principala problemă în negocieri a fost partajarea funcției de președinte și abordarea neserioasă a unor funcții de responsabilitate. Filat a dat de înțeles că în negocieri, PLDM ar fi oferit liberalilor "deschidere" pentru conducerea Ministerul Justiției, Agriculturii, Sănătății, dar și ale altor instituții "dacă acesta ar fi fost motivul real pentru a crea această coaliție".

Pub

 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub