ora: 14:39, 18 oct 2014 5146
Autor: Doina Salcuțan

(video) Vlad Filat dorește ca președintele să fie ales direct de popor


Video se incarcă ...
(video) Vlad Filat dorește ca președintele să fie ales direct de popor
Vlad Filat
Foto: UNIMEDIA

Vlad Filat, președintele PLDM, susține că dorește să fie schimbată modalitatea de alegere a președintelui țării, acest lucru constituind un obiectiv al următoarei majorități guvernamentale, transmite UNIMEDIA. 

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, de la postul de televiziune N4, acesta s-a pronunțat pentru modificarea articolului din constituție care vizează alegerea președintelui.

„Unul din punctele care vor fi prezente în acordul de constituire a coaliției de guvernare, va fi acest punct care vizează modificarea constituției”, declară Filat.

Filat se arată încrezut și spune că dorește ca următorul președinte al țării să fie ales de popor.

„Trebuie să punem punct odată și pentru totdeauna pe această criză politică. Obiectivul rămâne același și sunt sigur că îl vom realiza, anume ca următorul președinte al Republicii Moldova să fie ales de popor”, precizează acesta.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (32)
  Da Filea doar ca tu niciodata nu vei fi acel Presedinte ales direct de popor. Lasii si Hotii trebuie sa stea la puscarie.

  Sunt cetățean activ
  • +8 (30)
   Filat de la tribună:
   -Dacă nici soţia mea nu-i mulţumită, atunci cum să fie mulţumit poporul? :) :) :)
   • -9 (29)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Se poate de mai schimbat si de incercat si cum spune Filat!
    • -5 (11)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Majoritatea isi doreste asta, numai ca multi au fost prostiti de catre comunisti,. chear si atunci cind s-a organizat referendumul pentru schimbarea constitutiei la acest capitol!
     Eu personal sustin aceasta initiatia, toata familia mea, si toti prietenii mei!
     • -6 (10)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Ca sa nu fie prostit poporul si sa nu aiba nici idei cine este numit in functia de presedinte al tarii, este nevoie ca sa schimbam modalitatea si anume sa facem asa cum zice Filat!
      Poporul trebuie sa decida , dar nu oligarhii.
      • -1 (3)
       Este clar, ca RM are nevoie ca sa revina la ccea ca poporul sa decida cine sa fie presedinte , nu cinste mafioti care au interesele lor cind numesc cine sa fie presedinte!
   • -10 (22)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Vreau PLDM la Guvernare! Cu toata seriozitatea spun asta. Respect Maia Sandu, Respcet Iurie Leanca, Respect Vlad Filat, Respect, Natalia Gherman, Respect Dorin Recean.
  • -1 (29)
   De acord, Presedintele Republicii Moldova, trebuie sa fie ales ce cetatenii sai!
   • -6 (20)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Dar deputatii in Parlament,care aleg in prezent presedintele statului,nu sunt votati de cetatenii R.Moldova? Ii voteaza altcineva?
    Avem o republica parlamentara,iar daca ar fi sa alegem prin vot direct presedintele,acesta ar capata puteri sporite,inteleg eu.
    Nu doresc ca in mainile unei persoane sa fie concentrata prea multa putere,s-a vazut la ce duce asta atat la noi,cat si in statele vecine.
    Cred ca problema este in perfectionarea legislatiei pentru a nu se admite blocaje in procesul de alegere a sefului statului de catre Parlament.
    Filat se doreste presedinte de stat,de aceea cred ca insista.Dar sansele lui au scazut foarte mult.
    • +1 (7)
     Eu tot nu pot intelege, de ce in Gernania presedintele e ales de parlamentar da noi incercam sa inventan "Corea de nord?"
     • +3 (5)
      tokmai de aceea şi eşti "ŞAITAN-reprezentant al categoriei de spirite rele" ca să nu înţelegi ce fel de oameni nimeresc în categoria celor aleşi---şi tocmai de aceea nu este de dorit ca ei să-şi alege a lor ŞAITAN care tu putregaiule numeşti parlamentari şi reprezentanţi ai poporului---PREŞEDINTELE TREBUIE ALES DE CĂTRE POPOR---şi nici întrun caz de haita hoţilor, care primesc mandatul prin minciună, laşitate, pentru aşi păstra bogăţiile "acumulate-furate" şi a mai dobîndi aur "fosile" de care acest pămînt nu dispune---GÎNDIŢIVĂĂĂĂĂ CE FACEŢI ŞI PE CINE ALEGEŢI---FIIND-CĂ DGONDONI M AVUT ŞI AVEM DESTUI---
  • -10 (24)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Intr-o tara civilizata, oamenii trebuie sa decida, cum trebuie de ales Presedintele. Eu personal, as alege optiunea directa dupa cum s-a exprimat si dl. Filat. Presedintele trebuie sa fie ales de popor.
 • +6 (18)
  Imi amintesc de spectacolul referendumului de alegere a Presedintelui tarii prin vot direct de catre popor. Pe toate strazile , pe toate gardurile au aparut mii de placate si panouri cu “Lupu presedinte !”,”Filat presedinte! “ ,”Ghimpu presedinte !”.Si nu mergea compania de alegere a presedintelui ,ci a referendumului doar. A fost ceva teribil si foarte ridicol.Rezultatul a fost un fiasco pe masura.Acum ,cind alegerile inca n-au avut loc,nu se stie ce surprise v-or fi si cine va alcatui majoritatea parlamentara – e prematur sa regizam un nou spectacol.Aceasta intrebare e importanta,dar va fi solutionata de alti politicieni,nu de actualii care au candidat déjà pe gardurile tarii.
  • +4 (18)
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1404522836453581&set=o.1429853100561373&type=1&theater;
  • -12 (18)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Personal recunosc ca lucrurile bune s-au inceput a face datorita ca PLDM a ajuns la Guvernare.
 • +3 (15)
  E ca un vin rasuflat,acest 'al vostru Filat"! Criza de idei pe toate fronturile integragii europene.Probabil "mosulica"Timofte,nu-l mai asculta,nici pe el,nici pe "Smekerilovici".Ceva nu merge in regia lui "al vostru",si se impedica de Constitutie si de institutia Presedintelui.
  Un sfat pentru "al vostru":Mai ocupate de familie! Si mai lasa-ne in pace.Noi vom decide ce si cum,POPORUL!
  Si vreau sa-i amintesc domnului "al Vostru",ca daca nu poate dans,sa nu de-a vina pe "Koaie"!
 • +4 (6)
  Va inchipuiti ca la sistemul existent o panarama ca Maria Radvan voteaza pentru noi?
 • +3 (3)
  Bineînțeles că trebuie ales de popor. E mult mai bine decât să lăsăm tercea berchea de-al de voi să aduceți marionete.
 • +7 (9)
  Fuuu filea fuuuu
 • +5 (9)
  ...acestui tip tupeist si plin de orgolii desarte i-ar sta bine la inchisoare, nu la Presedentie... la fel si opozantului sau PD-ist.Deci, sa lansam "programa nationala" - O CELULA PENTRU FILAT SI PLAHOTNIUC!!! ...din pacate va trebui pe cineva din ei de votat, oricum, caci altfel vin cei cu mutatii mult mai grave gen Don-don si alti apologeti ai uniunii vomale.
 • +2 (2)
  ar trebui ales de popor si procurorul general, magistratii de la curtea suprema de justitie.
 • -7 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  E suficient ca avem "razboiul" srl-urilor numite "partide" pentru ACAPARAREA Puterilor si surselor de venit ale Statului. Stim deja cum e cand mai exista inca un "razboi" intre Puterea Prezidentiala si cea Legislativa sau Executiva, am vazut la ce DEZASTRU si SARACIE CATASTROFALA a ajuns RM in anii "razboiului" dintre Lucinschi si Snegur castigat de Voronin. Nu mai avem nevoie de a mai calca inca odata pe aceeasi grebla. Nealegerea Presedintelui Republicii nu a fost din cauza art.74 cu modificarea sa din anul 2.000, ci din INCALCAREA EXTREM DE GRAVA a consecutivitatii punerii la vot: primul se cerea de pus la vot candidaturile la postul de Preasedente si abia dupa alegerea Presedintelui si numaidecat la propunerea sa - alegerea prin vor a guvernului si prim-ministrului. Organizatorii oricarei votari din lume, inclusiv si in RM, NU AU DREPTUL SA AMANE PROCEDURA DE INAINTAREA A CANDIDATURILOR SI MPUNERE LA VOT - din motivul ca nu vor avea rezultatul scontat in favoarea candidaturii lor
 • -8 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Deci alegerea prim-ministrului si guvernului Filat la propunerea spicherului interimar Lupu si nu a Presedintelui Republicii nou ales - a fost un act de incalcarea grava a Constitutiei si de UZURPARE a Puterii Prezidentiale, Legislative si Executive a Statului R.Moldova, pentru care oricand pot fi trasi la raspundere. La fel de grava este si amanarea alegerii Ptresedintelui Republicii pe termen RECORD MONDIAL - 12 luni - din motive NECONSTITUTIONALE, ILEGALE (DE UZURPARE, ACAPARARE A PUTERII, CORUPERE, TRAFIC de INFLUENTA ASUPRA REZULTATELOR UNUI VOT PREMEDITAT "ARANJAT" IN FAVOAREA ANUMITOR PARTIDE CASTIGATOARE. Faptul ca un partid se declara "liberal, "democtat", "liberal-democrat" etc. nu-i ofera drepturi mai mari fata de alte partide legal inregistrate, parlamentare, de alta culoare politica. Pana la urma titulatura, denumirea partidelor nu este in RM decat o chestiune CONVENTIONALA, FORMALA, totalmente rupta de DOCTRINE, PLATFORME, ORIENTARI, CURENTE POLITICE.
 • -8 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Un rol NEGATIV, UZURPATOR in admiterea abaterilor GRAVE de la Constitutie a jucat CC, care de-facto in ultimii ani a fost o Curte ANTI-CONSTITUTIA RM, anti-art.13, anti-art.74 si acum intentioneraza sa mai atace si articolul referitor la neutralitatea RM. E o curte vadit SUBVERSIVA, NELOIALA fata de Independenta Nationala si Suveranitatea Statala a RM, care serveste drept instrument fortelor externe NELOIALE fata de existenta pe harta a RM si isi pun scopul ca pana in 2018 statul RM sa fie "comasat", "unit", anexat, "inghitit" si sa "cada" de pe harta lumii.
 • +2 (4)
  bai, filat ca filat da ideea de alegere a presedintelui de catre cetateni - o sustin.
  De ce: in cazul in care in parlament obtine majoritatea locurilor un partid pe care nu-l sustin - nu as vrea ca tot el sa imi aleaga si presedintele.
  Lasa parlaentul sa faca legi iar poporul sa-si aleaga presedintele.
  Si hai lasatio mai moale ca cand vine vorba de alegerea directa, toti va speriati ca va fi filat presedinte, de ce?

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA