Citește toate știrile la acest subiect

(video) Visternicean, sceptic în privința cazurilor cu judecători prinși cu mită

Membrul Consiliului Superior, Dumitru Visternicean, proaspăt reales în funcție la Adunarea Generală a Judecătorilor, este sceptic în privința cazului cu judecătorul de la Telenești, reţinut în flagrant cu mită de 200 euro. Însăși suma cu care a fost prins magistratul îl pune în gardă pe Visternicean și îl face să rămână rezervat.

În cadrul unei emisiuni UNIMEDIA, membrul CSM a lăsat să se înțeleagă că la mijloc ar putea avea loc o înscenare. „Nu aș vrea să pun în discuție aceste două cazuri (n. red - cazurile cu judecătorul de la Telenești și Criuleni). În cazul cu judecătorul de la Telenești sunt și niște rezerve față de ce s-a întâmplat. Pe mine, de exemplu, mă pune în gardă însăși suma. Se va dovedi în instanță”, a spus Visternicean.

Acesta s-a arătat deranjat că membrii CSM au aflat despre aceste cazuri din presă și nu de la procurorul general. „Vedeți care este situația, după modificările care s-au făcut, Consiliul Superior al Magistraturii a aflat despre aceste evenimente din mass-media. Anterior, procurorul era obligat să vină în fața CSM și să ne informeze”, a subliniat sursa.
 
În context, Dumitru Visternicean a dezvăluit că și lui i s-a propus o dată mită. Era vorba de un dosar penal, intentat la indicație politică, pe când el era judecător la Dubăsari. Magistratul a precizat că a refuzat oferta, fără să stea să afle despre ce sumă este vorba. Potrivit lui, el a cerut atunci ca dosarul să fie examinat de alt judecător și că de atunci nu s-a ciocnit cu astfel de cazuri de corupere.
 
 
Reaminim că pe 11 octombrie, un magistrat din Telenești a fost reținut pentru corupere pasivă de CNA şi Procuratura Anticorupţie. Acesta ar fi luat 200 de euro drept mită. Judecătorul a fost suspendat provizoriu din funcție, pe durata anchetei și până la o hotârăre definitivă pe acest caz. Pe 14 octombrie acesta a primit mandat arest pentru 20 de zile.

(video) Visternicean, rezervat în privința proiectului privind majorarea salariilor judecătorilor 

Un alt caz a avut loc la mai puțin de două săptămâni, pe 24 octombrie, de această dată în cazul unei judecătoare din Ciuleni. Acesta a fost acuzată că a luat mită în mărime de 2000 de euro pentru a-i achita pe doi inculpați. Pe 26 octombrie, pe numele magistratei a fost eliberat mandat de arestare pentru 15 zile.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub