ora: 09:47, 01 noi 2013 4015 4 Autor: Cristina Buzovschi

(video) Visternicean, sceptic în privința cazurilor cu judecători prinși cu mită


Video se incarcă ...
(video) Visternicean, sceptic în privința cazurilor cu judecători prinși cu mită
Dumitru Visternicean, membru CSM
Foto: UNIMEDIA

Membrul Consiliului Superior, Dumitru Visternicean, proaspăt reales în funcție la Adunarea Generală a Judecătorilor, este sceptic în privința cazului cu judecătorul de la Telenești, reţinut în flagrant cu mită de 200 euro. Însăși suma cu care a fost prins magistratul îl pune în gardă pe Visternicean și îl face să rămână rezervat.

În cadrul unei emisiuni UNIMEDIA, membrul CSM a lăsat să se înțeleagă că la mijloc ar putea avea loc o înscenare. „Nu aș vrea să pun în discuție aceste două cazuri (n. red - cazurile cu judecătorul de la Telenești și Criuleni). În cazul cu judecătorul de la Telenești sunt și niște rezerve față de ce s-a întâmplat. Pe mine, de exemplu, mă pune în gardă însăși suma. Se va dovedi în instanță”, a spus Visternicean.

Acesta s-a arătat deranjat că membrii CSM au aflat despre aceste cazuri din presă și nu de la procurorul general. „Vedeți care este situația, după modificările care s-au făcut, Consiliul Superior al Magistraturii a aflat despre aceste evenimente din mass-media. Anterior, procurorul era obligat să vină în fața CSM și să ne informeze”, a subliniat sursa.
 
În context, Dumitru Visternicean a dezvăluit că și lui i s-a propus o dată mită. Era vorba de un dosar penal, intentat la indicație politică, pe când el era judecător la Dubăsari. Magistratul a precizat că a refuzat oferta, fără să stea să afle despre ce sumă este vorba. Potrivit lui, el a cerut atunci ca dosarul să fie examinat de alt judecător și că de atunci nu s-a ciocnit cu astfel de cazuri de corupere.
 
 
Reaminim că pe 11 octombrie, un magistrat din Telenești a fost reținut pentru corupere pasivă de CNA şi Procuratura Anticorupţie. Acesta ar fi luat 200 de euro drept mită. Judecătorul a fost suspendat provizoriu din funcție, pe durata anchetei și până la o hotârăre definitivă pe acest caz. Pe 14 octombrie acesta a primit mandat arest pentru 20 de zile.

(video) Visternicean, rezervat în privința proiectului privind majorarea salariilor judecătorilor 

Un alt caz a avut loc la mai puțin de două săptămâni, pe 24 octombrie, de această dată în cazul unei judecătoare din Ciuleni. Acesta a fost acuzată că a luat mită în mărime de 2000 de euro pentru a-i achita pe doi inculpați. Pe 26 octombrie, pe numele magistratei a fost eliberat mandat de arestare pentru 15 zile.

Politic
 
Căutare
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA