ora: 20:01, 20 aug 2017 3834

(video) Viorel Roșcovan, despre rolul diasporei: „ar putea suplini unele goluri din țară cu ajutorul organizațiilor internaționale”


(video) Viorel Roșcovan, despre rolul diasporei: „ar putea suplini unele goluri din țară cu ajutorul organizațiilor internaționale”
Foto: UNIMEDIA

Viorel Roșcovan, moldovean stabilit în Olanda spune că diaspora va trebui să devină o entitate, dacă își dorește să negocieze cu Guvernul. Totuși, un potențial mai mare îl vede în negocierile diasporei cu organizațiile internaționale. Opinia și-a exprimat-o în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Viorel Roșcovan este manager la cel mai mare fond de investiții olandez "Robeco". El spune că diaspora ar putea suplini careva goluri din țară cu ajutorul organizațiilor internaționale.

Invitatul a mai spus că scopul sistemului electoral mixt este de a "minimiza raportul diasporei în decizia de delegare a unui mandat".

"Diaspora contribuie acasă cu peste un miliard de dolari anual, oficial". Cam tot atât ar transmite diaspora prin metode neoficiale, a estimat Viorel Roșcovan. 

"Astfel, transferul de remitențe către țară ar întrece 2 miliarde [...]", ceea ce s-ar egala cu 40% din Produsul Intern Brut. 

"Atunci când contribuția noastră este atât de mare la funcționarea unei economii, aproape jumătate din PIB, aproape la fel de mult cât produc agenții economici din țară, de ce sistemul mixt ne oferă doar trei voturi în Parlament?", se întreabă Viorel Roșcovan.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -2 (2)
  Pur si simplu trebuie rabdare si sa tragem nadejdea ca vom vota oameni de treaba
 • -14 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  buna logica! si daca astazi jumate din economie apartine lui Plahotniuc,atunci jumate din parlament trebue sa fie a lui? :-)
  • +3 (3)
   "Buna logica" e la tine...Plohis nu aduce valuta in stat,cum face diaspora,el o fura si o baga in conturile sale!
   Unii (cei din diaspora) muncesc si trimit acasa banii castigati,iar altul (Plohis) foloseste acesti bani in scopurile sale personale.Ce investitii personale a facut Plohis in R.Moldova,ce produce in genere aceasta persoana (in afara de furturi si atacuri raider)?
   • +1 (1)
    plahan ii place sa faca avortul uninominal

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA