Citește toate știrile la acest subiect

(video) Viorel Morari oferă detalii despre reținerea ministrului Eduard Grama

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, este bănuit că ar fi luat mită. Deocamdată, nu se cunoaște despre ce sumă este vorba, cert este că, în schimbul banilor, membrul Guvernului urma să favorizeze înstrăinarea ilegală a 9,2 hectare din terenurile Colegiului Național de Viticultură și Vinificație.

Declarația aparține șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și a fost făcută în cadrul unui briefing de presă. Morari a evitat să spună despre ce sumă este vorba, cert este că în „afacerea” respectivă sunt implicate mai multe persoane, inclusiv factori de decizie din cadrul Colegiului.

(video) Viorel Morari oferă detalii despre reținerea ministrului Eduard Grama
(Foto: captura privesc.eu)

Morari spune că reținerea lui Grama are loc în cadrul unei cauze penale, deschisă pe faptul însușirii prin escrocherie și înșelăciune a bunurilor ce aparțineau Colegiului Național de Viticultură și Vinificație, pornită încă în anul 2016.   

„Câteva persoane din cadrul Colegiului respectiv au falsificat câteva documente, potrivit cărora în anii 90 anumite persoane au procurat bunuri din cadrul acestui Colegiu. Acolo se enumerau o clădire administrativă, un laborator, 12 hectare de teren. Aceștia au cerut prin judecată să le fie acordate aceste bunuri. Administrația Colegiului a acceptat”, spune Viorel Morari.

Pub

Potrivit lui Morari, Grama ar fi implicat în aceste ilegalități. În schimbul unei sume de bani, ministrul urma să favorizeze înstrăinarea unor terenuri.

„În rezultatul acțiunilor de urmărire penală s-au stabilit circumstanțe privind fapta de corupție săvârșită de către ministrul Agriculturii. Un conducător din cadrul fostului Colegiu Național de Viticultură ar fi oferit bani în legătură cu terenurile instituției. Ministrul urma să ajute persoanele respective să intre în posesia a 9,2 de hectare din terenurile respective”, a adăugat Morari. 

UNIMEDIA amintește că ofițerii CNA și procurori anticorupție au descins în această dimineață la Ministerul Agriculturii și în biroul lui Eduard Grama. Pecheziții au avut loc și la domiciliul lui Grama.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub