ora: 15:38, 15 mar 2017 7659 1 Autor: Silvia Zavadovschi

(video) Viorel Morari oferă detalii despre reținerea ministrului Eduard Grama


(video) Viorel Morari oferă detalii despre reținerea ministrului Eduard Grama
Foto: captura privesc.eu

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, este bănuit că ar fi luat mită. Deocamdată, nu se cunoaște despre ce sumă este vorba, cert este că, în schimbul banilor, membrul Guvernului urma să favorizeze înstrăinarea ilegală a 9,2 hectare din terenurile Colegiului Național de Viticultură și Vinificație.

Declarația aparține șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și a fost făcută în cadrul unui briefing de presă. Morari a evitat să spună despre ce sumă este vorba, cert este că în „afacerea” respectivă sunt implicate mai multe persoane, inclusiv factori de decizie din cadrul Colegiului.

Morari spune că reținerea lui Grama are loc în cadrul unei cauze penale, deschisă pe faptul însușirii prin escrocherie și înșelăciune a bunurilor ce aparțineau Colegiului Național de Viticultură și Vinificație, pornită încă în anul 2016.   

„Câteva persoane din cadrul Colegiului respectiv au falsificat câteva documente, potrivit cărora în anii 90 anumite persoane au procurat bunuri din cadrul acestui Colegiu. Acolo se enumerau o clădire administrativă, un laborator, 12 hectare de teren. Aceștia au cerut prin judecată să le fie acordate aceste bunuri. Administrația Colegiului a acceptat”, spune Viorel Morari.

Potrivit lui Morari, Grama ar fi implicat în aceste ilegalități. În schimbul unei sume de bani, ministrul urma să favorizeze înstrăinarea unor terenuri.

„În rezultatul acțiunilor de urmărire penală s-au stabilit circumstanțe privind fapta de corupție săvârșită de către ministrul Agriculturii. Un conducător din cadrul fostului Colegiu Național de Viticultură ar fi oferit bani în legătură cu terenurile instituției. Ministrul urma să ajute persoanele respective să intre în posesia a 9,2 de hectare din terenurile respective”, a adăugat Morari. 

UNIMEDIA amintește că ofițerii CNA și procurori anticorupție au descins în această dimineață la Ministerul Agriculturii și în biroul lui Eduard Grama. Pecheziții au avut loc și la domiciliul lui Grama.

Comentarii (1)
  • 0 (0)
    Acum ce mai spun lataretii si birfitorii lui Plahotnik.Omul de afaceri este un cetatean care sa ocupat cu stringerea taxei de protectie de la cetatenii moldoveni,care se aflau la munca in Italia.Se stie ca era din patida politica verde.
    Pe timpul "verzilor"$$$ si-a plantat livada "muncita" pe tarimul 'haiduciei" in Italia.Chiar si jurnal TV facea reportage despre acel om de afaceri.Un sfat.Lasati oamenii legii sa-si faca treaba. Din partea cui e intrusul de ministru al agriculturei si cica alimentatiei publice? Corect! Ati ghicit.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA