Citește toate știrile la acest subiect

(video) Viceministrul Agriculturii oferă detalii despre perchezițiile de la minister și reținerea ministrului Grama

Viceministrul Agriculturii, Iurie Ușurelu, a oferit detalii despre perchezițiile de astăzi de la minister și reținerea ministrului Eduard Grama.

Potrivit lui, până la moment nu s-a observat vreo implicare a lui Eduard Grama în ceea ce privește înstrăinarea unor terenuri.

Totodată, se așteaptă rezultatele anchetei, iar până atunci Iurie Ușurelu va asigura interimatul funcției.

(video) Viceministrul Agriculturii oferă detalii despre perchezițiile de la minister și reținerea ministrului Grama
(Foto: UNIMEDIA)

„Nu am fost la minister când s-a produs descinderea. La minister se face investigație despre acele hectare. Toate dosarele care au fost redirecționate de către organele de forță la toate practic am răspuns, la toate sunt argumentele, urmează ca organul de urmărire penală să se expună”, explică viceministrul. 

Pub

Iurie Ușurelu susține că atâta timp cât a lucrat cu Eduard Grama nu ar fi observat vreo implicare personală a ministrului. „Că a fost implicat indirect sau pus în unele momente fără voia lui..posibil că ceva nu s-a înțeles. Dar să lăsăm ancheta să-și facă lucrul.”

„Pe mine personal da m-au surprins aceste acțiuni. Dosarul s-a început anul trecut, au fost perchezițiile mari care au fost făcute, reținerile mari care au fost făcute, urmărirea penală care este în derulare, cel puțin am considerat că norii negri de deasupra ministerului au dispărut. Astăzi toți colegii am fost surprinși”, mai spune Iurie Ușurelu.

La moment, viceministrul a preluat interimatul funcției de ministru și crede că peste o săptămână Eduard Grama va reveni.

„Eu am rămas ca interimar. Dumnealui mi-a comunicat, mi-a arătat ordinul și mi-a zis că pe o perioadă nedeterminată. Cred eu că va fi o săptămână și domnul Grama se va întoarce”.

Precizăm că mai multe percheziții au avut loc la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și în biroul ministrului Eduard Grama. Potrivit ofițerului de presă al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, perchezițiile au loc în dosarul privind tentativa de înstrăinare a celor 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni.

Ulterior, Eduard Grama a fost reținut pentru 72 de ore la CNA, după ce percheziții au avut loc și la domiciliul ministrului. 

UNIMEDIA amintește că la sfârșitul lunii noiembrie, 12 persoane, printre care funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi, au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi în dosarul „tentativei de înstrăinare a peste 30 de ha de teren din com. Stăuceni” care aparţinea instituţiei.

Potrivit declaraţiilor martorilor şi probelor acumulate, funcţionarul ar fi primit de la unul dintre complici 660 000 de lei pentru a aviza pozitiv proiectul de parcelare a terenului cu suprafaţa de 38.09 ha în 32 de sectoare. Deja împărţit în zone mai mici, terenul urma să fie vândut.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub