(video) Vești bune pentru agenții economici! Procedura de obținere a facturilor fiscale, simplificată

Veste bună pentru agenții economici. Procedura de obținere a facturilor fiscale a fost simplificat, astfel încât să nu mai existe acele cozi interminabile la organele fiscale din țară. Proiectul propus de socialiștii Igor Dodon și Ion Ceban a fost aprobat astăzi, 23 mai, în lectură finală de către Parlament, transmite UNIMEDIA.

Astfel, facturile fiscale se vor elibera doar în baza prevederilor art. 112 din Codul Fiscal, fără solicitarea altor acte suplimentare de către autoritățile fiscale. Eliberarea actelor se va efectua în termeni expres stabiliți de lege - până la 3 zile.

„Aceste prevederi legale interzic organului fiscal să includă aleator, sau de sine stătător, să solicite suplimentar documente suplimentare, neprevăzute de lege. Anterior, Fisc-ul putea să decidă acest lucru printr-un ordin intern”, a specificat pentru UNIMEDIA deputatul Igor Dodon, subliind că astfel agenții economici aveau cheltuieli suplimentare și pierdeau timpul în zadar.

În urma aprobării acestui proiect de lege, spun autorii, a fost debirocratizat procesul de obținere a facturilor fiscale. „Agenții economici au întâmpinat probleme majore la începutul acestui an, atunci când au încercat să obține documente de la organele fiscale. Erau cozi enorme. Acum legea prevede termen foarte clar, de câteva zile, nu de câteva zeci de zile până acum, pentru eliberarea facturilor fiscale”, a menționat liderul PSRM.

Amintim că UNIMEDIA a difuzat o știre despre cum agenții economici sunt forțați să stea în cozi interminabile la FISC pentru a obține facturi fiscale. Potrivit unui calcul aproximativ, 300 de companii cheltuie în mediu pe lună zeci de mii de ore doar pentru acest proces.

FISC-ul a reacționat la știrile publicate de UNIMEDIA. Instituția a anunțat un nou mod de organizare pentru eliberarea actelor de evidență fiscală. Pentru a asigura comoditatea contribuabililor, Serviciul Fiscal de Stat a efectuat schimbări de amplasare a Centrului de eliberare a facturilor fiscale şi a formularelor cu regim special. Vezi aici detalii.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub