ora: 20:05, 13 mar 2017 22713

(video) Valeriu Pașa: Plahotniuc și-a făcut inamici foarte serioși în Rusia. Liderul PD nu poate fugi nici măcar cu avionul


(video) Valeriu Pașa: Plahotniuc și-a făcut inamici foarte serioși în Rusia. Liderul PD nu poate fugi nici măcar cu avionul
Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari

După ce a capturat întreaga Moldova, Vladimir Plahotniuc a nimerit în propria capcană. Mai mult, liderul PDM i-a făcut drept inamici nu doar pe majoritatea moldovenilor, ci și pe câteva persoane influente din Federația Rusă.

Declarația aparține activistului civic Valeriu Pașa și a fost făcută în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Potrivit lui Pașa, relațiile lui Plahotniuc cu „oamenii influenți” din Federația Rusă s-au înrăutățit din cauza celor 22 de miliarde de dolari spălate prin sistemul bancar moldovenesc. 

„Există o tensiune foarte mare între Plahotniuc și oameni influenți din Federația Rusă. Având inamici atât de influenți în Federația Rusă, Plahotniuc nu poate să fugă nici măcar cu avionul. Cert este că parte a acestui proces este Veaceslav Platon. Nu întâmplător tot ieri a apărut un video în care vedem că Platon discută la un ceai tot felul de scheme cu democratul Andronache. Cei doi vorbeau despre scheme de 20 de milioane de euro. De asta suntem săraci, fiindcă niște tipi șmecheri operează cu așa cifre”, spune Valeriu Pașa. 

Valeriu Pașa spune că nota înmânată ambasadorului rus demonstrează lupta care se duce la nivel înalt între cercuri influente din Moldova și Federația Rusă. 

„Nota respectivă este parte a unei lupte duse la nivel foarte înalt, de oameni foarte influenți din administrație. Cert este că Plahotniuc și-a făcut niște inamici foarte influenți în Federația Rusă. Plahotniuc este atât de șmecher că până la urmă s-a șmecherit și pe el. El controlează totul, dar nu și-a făcut o strategie de „exit”. El este condamnat să controleze RM. În momentul când pierde RM, el se expune pericolului. S-a băgat într-un colț de unde nu poate ieși”, a adăugat invitatul.

Activistul civic spune că deși în nota înmânată ambasadorului rus nu se menționează numele politicianului de la Chișinău, în privința căruia Moscova a transmis cel puțin 15 solicitări de punere sub monitorizare internațională, ar fi vorba de Vladimir Plahotniuc. 

„Din ce a apărut public cunoaștem că este o persoană în adresa careia s-a încercat din partea Federației Ruse să fie pusă sub monitorizare de către interpol. Din presă demnă de încredere înțelegem că este vorba despre dl Plahotniuc. Plahotniuc nu este nici demnitar, nici funcționar public în RM ca să fie protejat. Pentru RM, Plahotniuc este un simplu cetățean. Faptul că ei nu fac publice aceste informații, trezește semne de întrebare”, a adăugat Valeriu Pașa. 

UNIMEDIA amintește că premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-au înmânat joi, 9 martie, ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, o „notă” în care este descris modul în care demnitarii moldoveni sunt opriți abuziv la intrarea în Federația Rusă, interogați, percheziționați, tratați în mod umilitor de către reprezentanți ai serviciilor speciale rusești. 

De asemenea, este descris „modul abuziv în care una dintre instituțiile de la Moscova a încercat de mai multe ori în ultimele luni să pună sub monitorizare internațională mai mulți politicieni din Republica Moldova, inclusiv deputați, folosindu-se în acest scop de informații false și date trunchiate. Solicitările au fost respinse din aceste motive, dar și din considerente ce țin de o încercare evidentă de hărțuire a oficialilor moldoveni”, se mai scrie în comunicat.

Potrivit actului, hărțuirea oficialilor moldoveni la intrarea în Federația Rusă și punerea lor sub monitorizare internațională, au luat amploare odată cu avansarea de către anchetatorii moldoveni în investigațiile privind spălarea a 22 de miliarde de dolari prin Moldinconbank, bani proveniți din Federația Rusă. Mai exact, imediat după ce au fost reținuți oficiali ai băncii amintite, iar judecători și executori au fost puși sub învinuire, unii dintre ei fiind trimiși deja în judecată.

Ulterior, presa a scris că până ca „nota de protest” să fie transmisă ambasadorului Federației, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu diplomații occidentali la care le-a spus despre încercările Rusiei de a se asigura că Interpol a lansat procedura de monitorizare a liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Aceeași sursă scrie că, de mai bine de jumătate de an, Plahotniuc nu a părăsit Moldova.

 Liderul PDM nu a comentat acuzațiile aduse.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (13)
  Cred ca rusii si Dodon il vor rezolva pe Plahotniuc exact asa cum a fost rezolvat si Filat.
  • +1 (5)
   Povești cu zmeii, diversiune rusească, ecest exercițiu este chemat să-i dezorienteze pe occidental și să-i facă să creadă că păpușarul cu adevărat este în conflict cu rușii (adică dușmanul rușilor). Iar, dacă acest criminal va fi stîns în ungher, să vedeți cum toate dosarele rusești se evaporă și haiducul moldovenesc va alerga pe urmele lui Ianucovici...
   • -3 (3)
    E grav dacă chiar și Valeriu Pașa a înghițit momeala.
    • +2 (2)
     E posibil si asa un scenariu, ar fi la limita fantasticului, dar nu poate fi exclus. Totusi nu trebuie sa uitam ca platon sta la racoare si cei pe care ii reprezenta nu sunt fericiti cu asta.
   • +1 (1)
    pe urmele lui Ianucovici doar in Somalia
 • +6 (12)
  Necazurile lui Plahatniuc cu Rusia s-au inceput tot din cauza lacamiei patologice de bani obtinuti prin atacuri raider.A cerut de la Platon actiuni de 50 mln dolari pe gratis,acela nu ia dat si a fost arestat.Acum iata ca lacomia o sa-l duca la perzanie.Dodon nici el nu sta degeaba,o sa-i puna capacul lui Plaha definitiv si irevocabil . Doamne ajuta !
 • -10 (14)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  inca un expert... Victor Chironda, Ianush Cusnir, Sergiu Tofilat... amu deam si Pasa.... pizdets bleadi.... tot fostul arsenal PL care n-o lins curu destul lu Ghimpu si Chirtos amu ling curu lu Topa
 • -9 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Este clar ca Plahotniuc nu e cheie de biserica. Face parte si dinsul dintr-un clan mafiot si bogat ca si clanul mafiot a lui Filat & Sor sau Voronin & Co. Diferentza e ca Plahotniuc spre deosebire de cei amintiti nu a tzipat si trambitat ca va scoate Moldova din saracie dar a reusit impreuna cu Parlamentul sa faca lucruri bune. De exemplu Indeplinirea cu ~ 78 % din programul Asocierii cu UE pentru anii recenti, au semnat acordul cu FMI, au adus increderea partenerilor externi ai RM, samd. Si eu asi putea gasi 1001 de neajunsuri ca uite s-ar fi putut de facut ceeea sau ceea. Insa eu vad o dinamica pozitiva in directia integrarii RM cu UE. Acusi martorii lui Nastase vor aparea cu diferite insinuari, dar Dumnezeu sa-i judece. Eu cel putin am inteles un lucru ca saica lui Nastase unindu-se cu Dodon si Usatii au adus Interfrontul la putere in RM.
  • -9 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Moscova a jucat iscusit folosindu-l pe Usatii de taran si buldozer infiltrindu-l in interiorul natiunii ca sa-i faca loc lui Dodon cu Interfrontul sa castige mai intii alegerile parlamentare iar apoi si pe cele parlamentare de care martorii lui Nastase ard de nerabdare.
   • -9 (13)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Iar acest Valeriu Pașa de unde a mai aparut? Omul a incuracat viata lui de "artist" cu realitatea. Principalul sa placa publicului si organizatorilor ce stau in umbra. Dar are responsabilitate? . Priviti video-ul de mai jos : . https://www.facebook.com/RepublicaMoldovaUE/videos/1627403597284738/ . . . 24 ianuarie 2016, liderii partidelor de opoziție, #PSRM, #PlatformaDA și #PartidulNostru, împreună cu membrii societății civile precum Oazu Nantoi, Anatol Țăranu, Valeriu Pașa, Vasile Năstase etc., au cerut de rând cu poporul deșteptat al Republicii Moldova, alegerea deputaților prin #votuninominal. . . . "Vrem să avem o nouă Constituție unde nu numai președintele, dar și toți deputații să fie aleși prin vot #uninominal, direct de către popor. Nu mai vrem liste cu oameni anonimi. Și tot poporul să aibă dreptul de a demite acești deputați, când aceștia vor uita de noi!" . . Антиправительственный митинг в Молдавии. Прямая…
    • -9 (13)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Антиправительственный митинг в Молдавии. Прямая трансляция
     .
     https://www.youtube.com/watch?v=xBGAvDCc1rk…
     • -8 (12)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      De ce oare martorii lui Nastase se avinta sa apese pe butonul-deget cu orientatia in jos? Doar e mitingul lor organizat de triumveratul Nastase-Dodon-Usatii. Aici la acest miting si defilare s-a calit prietenia la catarama dintre Nastase-Dodon-Usatii, in urma careia Nastase cu bale la gura tzipa ca a reusit sa puna batista pe tsimbal referitor la integrarea Moldovei in UE. . Martorii lui Nastase, primiti acum placerea pentru care ati muncicit din greu. Dodon deja a 3-a oara pleaca in Rusia in ultimele zile. Saptamina asta valetul lui Putin va fi la Moscova unde il va primi chiar tzarul. Iar tzarul Putin va pregateste federalizarea RM, in care dodonistii cu interfrontul vor guverna mult si bine. Iar martorilor lui Nastase le va ramine doar sa alerge in urma lui Dodon si sa strige: Cucurigu boieri mari, dati punguta cu doi bani... . . Антиправительственный митинг в Молдавии. Прямая трансляция . 24 ianuarie 2016. . https://www.youtube.com/watch?v=xBGAvDCc1rk……
      • +6 (12)
       ”A ieșit musca la arat
       Și Brander la mâncat rahat !”
       • +7 (7)
        Acesta (Brander) isi comenteaza propriile comentarii.

        Delirium tremens
  • +1 (7)
   Alianț (AIE) în 2009 a început a schîrțîi atunci cînd sa infiltrat Marian Lupu cu echipa sa.
   Actualmente, se încearcă a se lega dodon, usatîi, Năstase sau alte formule, dar neapărat cu prezența macar a unui agent al răului.
   Plohatniuc, dodon, voronin, usatîi ... și tot neamul lor sunt actori ai aceluiași teatru, trebuie ținuți cît mai mult posibil la distanță...
   PLDM, PAS, PP DA aveți grijă nu vă înfrățiți cu răul. Fiecare salut, atingere sau îmbrățișare cu răul este extrem de periculoasă, cei din PLDM vați fript rău, aveți experința, dați dovadă că ați învățat lecția, șoptițile și celorlalți...
 • -7 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Am privit dialogul Doamnei Elena Robu cu Valeriu Pașa. Baietasul ista pur si simplu il emita pe Sergiu Mocanu. Doamne-feresete, eu nu spun ca e rau, cel putin a primit o lectie si ca rezultat are o orietatie cat-decat in discursul lui. Omul si-a ales o tsinta in care pune umarul si bate si el si Moscova. Fara sa-si puna intrebarea ce va fi mai apoi ... Se va multumi Valeriu Pașa cu ajungerea Interfrontului lui Dodon la puterea absoluta in RM ?
  .
  A se vedea emisiunile politicianului Domnului Sergiu Mocanu din fiecare miercuri de la ora 20h30.
  .
  Emisiunea „În direct cu Sergiu Mocanu” din 8 martie 2017
  https://www.youtube.com/watch?v=GAyHl8JOVao&t=12s

  .
  Emisiunea „În direct cu Sergiu Mocanu” din 1 martie 2017
  https://www.youtube.com/watch?v=icxV45Od9Oc&t=35s
  samd
 • +5 (7)
  probleme lui au inceput de cand l-o bagat pe Platon la racoare
  ____________________
  cam de atuncea nu se mai plimba...
  Platon spunea ca el reprezinta careva investitori
  apoi iaca aceea si-l au "на прицеле"
  de aceea si la facut pe Dodon prezident...
  pentru ca intr-un fel legaturile acestuia cu Putin sa-l ajute
  insa ...есть одно но...
  его даже Putin nu-l poate ajuta
  ca va inchide pe unu din aceea probabil
  ему не в силу sa-i inchida pe toti
  __________
  bai oligarhilor voi cat platiti la "крышэ"?

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA