ora: 12:06, 29 sep 2014 6745
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Va fi Chirtoacă pe lista PL la alegeri?


Video se incarcă ...
(video) Va fi Chirtoacă pe lista PL la alegeri?
Ghimpu și Chirtoacă
Foto: UNIMEDIA
Dorin Chirtoacă se va regăsi pe lista electorală a Partidului Liberal pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Doar că liberalii caută soluții pentru a evita suspendarea acestuia pentru două luni din funcția de primar general al Capitalei.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.

„Chirtoacă este primar general. Două luni să nu activezi, nu este atât de simplu. El va fi pe listă, dar nu poate lipsi două luni de zile din funcția de primar”, a menționat liderul PL, specificând că o decizie în acest sens încă nu a fost luată. Potrivit lui, primul pe lista PL trebuie să fie președintele formațiunii, însă dacă Biroul Politic, care vine cu proiectul de listă a candidaților în alegeri, îl va propune pe Dorin Chirtoacă, atunci așa va fi.
 
„Deciziile se iau prin vot. Același drept pe care îl am eu la ședințele biroului sau la Consiliul republican îl are fiecare membru. La noi acum atâtea s-au întâmplat în Republica Moldova că lumea nu mai știe în cine să creadă, dar contează foarte mult cine e președintele partidului. De președinte depinde politica partidului, ce echipă va avea - care vin să muncească pentru oameni sau pentru ei. Cum se spune: peștele de la cap se strică”, a adăugat Mihai Ghimpu.
 
Precizăm că potrivit legislației în vigoare, viceprim-miniştrii, miniştrii şi viceminiştrii, membrii din oficiu ai Guvernului, conducătorii autorităţilor publice centrale, preşedinţii şi vicepreşedinţii raioanelor, primarii şi viceprimarii, dar și pretorii şi vicepretorii îşi suspendă activitatea în funcţia pe care o deţin, din momentul înregistrării lor în calitate de concurenţi electorali. Acest lucru are loc pentru a evita folosirea resurselor administrative în cadrul campaniei electorale.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -2 (24)
  Pestele de la cap se impute...Degeaba mai zice lumea ca se curata de la coada, caci prospetimea capului imputit altereaza tot trupul.Deci, ce-i imputit, imputit ramane.
  • +1 (25)
   Eu cred ca Ghimpu cauta solutii, ca Chirtoaca sa nu ajuga in lista.
   • +2 (22)
    La primăria Chișinău, toate tenderele sunt cîștigate fie de moșul lui Chirtoacă, M.Ghimpu, care deține firma Parstar, fie de fratele lui Chirtoacă – Lucian Chirtoacă.
    Dar de la o vreme se observă și aici un progres vizibil. Recent, Ion Diacov, procurorul municipal, frate cu Diacov, a obținut dreptul la arendă a 1000 m.p. de teren. Prețul este unul înspăimîntător – 177 lei pe an, adică, vreo 10 euro.
    • -1 (11)
     Liderul pelist nu cred ca are asa mare dorinta ca nepotul sau sa candideze pe lista, el vede foarte bine ca Chirtoaca il depaseste si la popularitate si la minte si la tot, el vede in el un concurent real la functia de presedinte al partidului, la ultimul congres, liberalul a mers pe o cale murdara, una sovietica-socialista-comunista, a eliminat toti concurentii sai la functia de presedinte, astfel ca si-au retras toti candidatura raminind el singur, ne mai fiind alte variante si normal ca a fost din nou ales.
     Am incearca cu toate fortele ca Chirtoaca sa ramina mai in umrba asa mai pe la primarie
     • -3 (9)
      D-apoi, cine o sa dea PMAN in arenda? Ca vine 7 noiembrie. Sa vedeti ditamai urlatoarele din Estul Salbatic urland ca la ma-sa pe cuptor.
      • -2 (6)
       Trebuie sa mai retie Chirtoacă, căci promite multe dar nu vedem nimic, de exemplu strada pietonală:
       Lucrările de amenajare a pietonalei din capitală au fost îngheţate.
       De aproape o luna pe şantier nu a mai călcat picior de muncitor. Primăria are datorii de 4 milioane de lei către companiei care a aşternut pavajul. Aşa că firma a stopat lucrările.
       Dacă dată trecută, muncitorii au întrerupt lucrările de asternere a pavajului pentru că nu aveau piatră. Astăzi, sacii cu piatră sunt aici, însă nu mai sunt muncitorii. Mărul discordiei sunt patru milioane de lei pe care primăria le datorează firmei de construcţie. Conform viceprimarului de Chișinău, Nistor Grozavu, „antreprenorul a executat lucrări ce depăşesc 4 milioane de lei”. Bani pe care primăria trebuia să-i transfere încă acum o luna.
       Stradă pietonală urmă să fie gata încă toamna trecută.
       • -2 (6)
        Si s aude cu marsrutsile???
        Asa de tare te rupei vara Dorine sa scoti pe toate, ca ai aminat odata, a doua, si iaca si a treia.
 • -1 (25)
  Forzza PL!!!!!!!!!!!!
 • +4 (8)
  D-le jurnalisti mai plecati la ANRE si intrebatii de ce nu scad preturile la carburanti, daca in toata lumea scade pretul la petrol??? Numai azi a scazut cu 0.56 dolari. Lucrati d-lor jurnalisti. Poporul sa vada adevarul.
 • +1 (1)
  chirtoaca sta asa de adinc cu capu'n c*r la mos'su ca nu mai vede nici lumina, nici lista, nici primarie.
  niste corupti, toti.
  ori putere, ori opozitie, tot aia...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA