(video) Va fi Chirtoacă pe lista PL la alegeri?

Dorin Chirtoacă se va regăsi pe lista electorală a Partidului Liberal pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Doar că liberalii caută soluții pentru a evita suspendarea acestuia pentru două luni din funcția de primar general al Capitalei.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.

„Chirtoacă este primar general. Două luni să nu activezi, nu este atât de simplu. El va fi pe listă, dar nu poate lipsi două luni de zile din funcția de primar”, a menționat liderul PL, specificând că o decizie în acest sens încă nu a fost luată. Potrivit lui, primul pe lista PL trebuie să fie președintele formațiunii, însă dacă Biroul Politic, care vine cu proiectul de listă a candidaților în alegeri, îl va propune pe Dorin Chirtoacă, atunci așa va fi.
 
„Deciziile se iau prin vot. Același drept pe care îl am eu la ședințele biroului sau la Consiliul republican îl are fiecare membru. La noi acum atâtea s-au întâmplat în Republica Moldova că lumea nu mai știe în cine să creadă, dar contează foarte mult cine e președintele partidului. De președinte depinde politica partidului, ce echipă va avea - care vin să muncească pentru oameni sau pentru ei. Cum se spune: peștele de la cap se strică”, a adăugat Mihai Ghimpu.
 
Precizăm că potrivit legislației în vigoare, viceprim-miniştrii, miniştrii şi viceminiştrii, membrii din oficiu ai Guvernului, conducătorii autorităţilor publice centrale, preşedinţii şi vicepreşedinţii raioanelor, primarii şi viceprimarii, dar și pretorii şi vicepretorii îşi suspendă activitatea în funcţia pe care o deţin, din momentul înregistrării lor în calitate de concurenţi electorali. Acest lucru are loc pentru a evita folosirea resurselor administrative în cadrul campaniei electorale.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub