ora: 15:22, 09 aug 2017 14116

(video/update) Ultima oră! Iurie Chirinciuc, condamnat la un an și patru luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis


(video/update) Ultima oră! Iurie Chirinciuc, condamnat la un an și patru luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis
Foto: UNIMEDIA

(update 17:40) Iurie Chirinciuc a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare cu aplicarea amenzii de 35 de mii de lei și cu privarea de a ocupa funcții publice timp de cinci ani. 

Decizia a fost pronunțată câteva minute în urmă de către judecatoria Buiucani, în lipsa fostului Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel într-un termen de 15 zile. Procurorul a declarat că încă se mai gândește dacă va cere o pedeapsă mai mare sau nu. 

(17:00)La judecătoria Buiucani are loc ultima ședință de judecată în dosarul Iurie Chirinciuc. Magistrații vor pronunța sentința fostului Ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor peste o oră, la 17:00, fiind amânată din cauza unor probleme tehnice, a declarat procurorul de caz, Victoria Furtună.

UNIMEDIA transmite evenimentul live. 

UNIMEDIA amintește că, ministrul Transporturilor, directorul general-interimar al Administraţiei drumurilor şi şefii a două companii de construcţii, au fost reținuți, fiind bănuiţi de organizarea unei scheme infracţionale cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mare.

Potrivit materialelor urmăririi penale, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în complicitate cu persoanele menţionate mai sus, ar fi exercitat presiuni unei companii câştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (7)
  Sistemul judecatoresc,procuratura,MAI-sunt institutii-le care au legalizat violenta si coruptia in Moldova.
 • +5 (9)
  Cam putin ia dat. Se vede ca a „colaborat” si asta cu ancheta, ca si Grozavu. Trebuia sa primeasca macar vre-o 5 ani doar pentru drumul ce duce spre Ungheni, nemaivorbind si de alte bazaconii. In curand il vom vedea membru PD sa PPEM.
  • 0 (0)
   Probabil Plahotniuc ia propus sa fie cuminte si sa taca, acceptind rolul de jertva, altfel la fel va fi jertva in numele luptei cu coruptia inscenate pentru europeni, insa nu cu 1 an, ci cu 5)).
 • +5 (7)
  un an academic ! opentru ca 4 luni deja lea sezut in arest la domiciliu! rusine justitia Moldova
 • +5 (7)
  35 mii lei reprezinta vre-o 1700 euro.Opereaza un ministru cu mita in asa suma mica?
  In dosar se vorbea despre sume de zeci si sute de mii de euro.Oare putini ar fi de acord sa stea un an dupa gratii,in penitenciar semiinchis,dar in rezultat sa fie mai bogati cu niste zeci sau sute de mii de euro (furati)?
  -
  http://protv.md/stiri/actualitate/30-de-zile-de-arest-pentru-ministrul-transporturilor-iurie-chirinciuc---1862101.html
  -
  Foarte putin accent se pune pe amendarea,exproprierea bunurilor obtinute ilicit - adica incasari la bugetul statului.Se pun amenzi de rasul curcilor,in comparatie cu prejudiciul adus sau furtul comis."Amenzile" adevarate sunt virate in conturile procurorilor si judecatorilor,si mafiei de la "conducere"...
 • +2 (4)
  si fara interdicti ide a ocupa functi ide stat dupa.. buna afacearea asta cu coruptia
 • +2 (4)
  mi-i tare interesant daca acest chirinciuc se considera vinovat sau nu acum ! sau tot se pretinde nevinovat ?? dupa asa sentinta blinda esti vinovat? ori ceva se amesteca deja in creierasul lui si nu stie deja ce pozitie sa ea !! si procurorii ce reactire au ???
 • +3 (5)
  Dupa cum se vede chestia asta cu arestarea si condamnarea ministrilor si persoanelor cu functii inalte de raspundere este o joaca ca sa astupe gura prostilor si a celor de la FMI si UE ca se duce lupta cu coruptia.Un an de puscarie pentru ca a furat milioane e ca si cum i-au aratat din deget.
 • 0 (0)
  A mai cazut o jertva in numele planurilor lui Plahotniuc. Ci ce-i interesant, jertva nu este deloc sfinta, ba chiar e extrem de corupta. Plahotniuc stie pe cine sa bage la duba, pentru a-si crea imagine pozitiva.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA