ora: 14:39, 26 apr 2017 14946
Autor: Redactia UNIMEDIA

(video/update) Guvernul preia inițiativa în curățenia orașului Chișinău: Nu putem lăsa orașul așa cum este


(video/update) Guvernul preia inițiativa în curățenia orașului Chișinău: Nu putem lăsa orașul așa cum este
Foto: UNIMEDIA

Prim-ministrul Pavel Filip a susținut un briefing de presă cu zece minute înainte de ședința Guvernului. Dânsul a venit cu un apel către chișinăuieni.

„Vin cu un nou apel foarte important. Vom mobiliza toate forțele pentru o acțiune de urgență, să venim în ajutor Primăriei. Impactul acestor calamități a fost enorm de mare, iar forțele pe care le dispune Primăria nu sunt suficiente pentru a  face ordine în orașul Chișinău. Nu putem lăsa orașul așa cum este. De mâine, ora 5 dimineață încep lucrările de curățare”, a precizat Filip.

Mai mult, Premierul a mai declarat: „Vor fi implicate peste 100 de mașini, 200 de profesioniști la curățarea arborilor, peste 1000 de carabanieri din armata națională. În total vor fi câte 4 echipe pentru 25 de sectoare, fiecare echipă va fi de la DSE, altul delegat de la Ministerul Mediului, câte 10 carabanieri sau ostași. Toate echipele vor avea raza lor de acțiune, astfel încât niciun loc să nu rămână necurățat. Acești vor fi asigurați cu haine speciale și hrană”.

Totodată, șeful Executivului a cerut locuitorilor capitalei să se abţină de la deplasări cu automobile, întrucât lucrările de curăţare presupun blocarea unor porțiuni de stradă şi să ofere acces autorităţilor în locurile unde sunt parcate maşinile. „Apreciez spiritul dumneavoastră civic și implicarea în aceste zile, dar vă rog să țineți cont că există pericole iminente – copaci gata să cadă și linii de curent căzute care pot provoca daune considerabile. De aceea mă adresez să aveți răbdare și să fiți receptivi la solicitările poliției”, a subliniat Pavel Filip.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • +2 (4)
    Filip a vrut sa spuna ca Chirtoaca nu se ispraveste cu curatirea orasului si ia initiativa in mîinile sale.Si cam asa si este,capacitatea de lucru a primarului si membrilor primariei dupa arestarea bosului Nistor a scazut simtitor.Ei sunt paralizati si nu pot dormi noaptea, li se pare ca bat la usa mascatii de la CNA.
  • 0 (0)
    S-a trezit Prim-ministru... asta a trebuit sa o faca imediat din momentul cand a incetat sa nimga ,... dar nu a lasat lumea in mizerie si acuma vrea sa arate ca e mare erou, rusine!!! Asta este tragedia nationala ceia ce s-a intimplat, si sa nu dee Domnul sa fiti voi in locul Primarului care arata ca nu a dat miinele jos lucreaza 24 de ore ! Bravo ca si Prim-ministru a deschis ochii si a vazut toata greutatea care sta pe umerii la Primarul general !!!

    Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA