ora: 12:30, 27 feb 2014 5272
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Un nou schimb de replici în Parlament cu privire la limba oficială


Video se incarcă ...
(video) Un nou schimb de replici în Parlament cu privire la limba oficială
Ședința Parlamentului
Foto: UNIMEDIA/video Parlament

De la un Acord dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federative Brazilia de abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare, la discuții despre limbă. Deputatul Valeriu Munteanu a făcut din nou referire la sintagma „limba moldovenească”, relatează UNIMEDIA.

„Este aceeași sintagmă rușinoasă, sovietică, de limbă moldovenească. Ce trebuie să se întâmple ca Guvernul să ia act și să aplice această hotărâre a Curții Constituționale?”, a întrebat retoric liberalul.
 
Viceministrul de Externe, Iulian Groza, a declarat că începând cu data de 5 decembrie, toate acordurile internaționale sunt negociate și semnate în limba română.
 
Artur Reșetnicov l-a atenționat pe viceminsitru că „a jurat pe Constituția Republicii Moldova” și i-a solicitat să o respecte, să slujească poporului RM.
 
„Eu, în calitate de cetățean al RM, respect Constituția RM și legile din țară. Însă, hotărârile Curții nu pot fi comentate, doar implementate. Respectiv, MAEIE se conformează. În al doilea rând, eu în calitate de viceminstru nu am jurat pe Constituție, dar o respect”, a conchis 
 
Deputatul Mihai Godea, în cadrul unei intervenții l-a citat pe Druță: „Dacă nu vă place să-i spuneți româna, spuneți-i maternă sau natală, și nu discutați la toate răscrucile, cu toți proștii”.
 
Vedeți în videoul anexat schimbul de replici dintre deputați.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (9)
  Cum ramane cu decizia Curtii Constitutionale? "Limba romana este limba oficiala a RM" sau nu este decat o cacealma???
  • +4 (12)
   Da eu cred ca asemenea discutii nu trebuie sa existe. La toti e clar ca limba moldoveneasca este romana. Adica aceeasi limba. Mai bine deputatii s-ar axa pe probleme mai importante in tara asta. Voi credeti ca tare mai intereseaza pe oamenii din teritoriu care au un salariu de vreo 2000 lei ce limba vorbeste? Faceti legi bune care sa asigura un trai decent pentru oameni Moldovei si pe urma vorbiti de limba.
   • +4 (12)
    Sunt de acord cu tine Lynch.
    In tara sunt probleme cu mult mai importante de rezolvat.
    Mai bine deputatii ar veni cu propuneri si initiative prin care oamenii sa simte cu adevarat o schimbare in bine.
    Mai bine astea doi, Resetnicov si Munteanu, sa sustina proiectul celor din Partidul Democrat cu privire la crearea magazinelor sociale.
    • +2 (10)
     Evident, sigur! Proiectul democratilor trebuie neaparat sa treaca in legislativ. In cazul de fata toti deputatii trebuie sa-l sustina daca intr-adevar tin asa de tare la popor.
     • +2 (10)
      Chiar cred ca pozitia cea mai evidenta si obiectiva sunt acele ale lui M. Lupu, ca fiecare are dreptul garantat prin legislatie la autodeterminare, asa ca nu e cazul sa existe polemici pe aceasta tema.


      Sunt cetățean activ
      • +2 (8)
       Sa ia exemplu acei din PL si PCRM de la membri coalitie Pro Europene care activeaza in promovarea intereselor nationale, si tot acei din PD au promovat intotdeauna tentativa de eficientizare a activitatii legislativului ca sa nu se practice bataile de pas pe loc ceea ce acum in progresul si dezvoltarea RM e inacceptabil.

       Sunt cetățean activ
 • -5 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Oare deputatul liberal V.Munteanu nu intelege ca un acord incheiat inaintea hotararii Curtii Constitutionale nu poate fi modificat acum,la dorinta partii moldovenesti?
  Ce e cu PR-ul asta de doi bani?
  Putea sa precizeze inca la adoptarea cu scandal a precedentului acord cu Spania daca in actele semnate dupa hotararea CC se stipuleaza ca sunt in limba romana.Si sa termine circul asta!
 • +1 (1)
  In spitale din multe orase au conditii proaste,paturi de mai mult de 30 ani rugenite etc. Au ridicat suma la POLITA(eccesiv de mult).Pentru parlamentari e o sumà normalà,dar pentru multi nu-si pot permite,atunci nu numai cà nu este de muncà,dar si cà ràmàn acasà netratati pànà la moarte.Si cànd pacientul se interneazà, posibil cà poate lipsi medicamentul,atunci àl constringe sà cumpere.
  Astai MOLDOVA cred cà nu o sà se schimbe niciodatà,cu o conditie, dacà noi toti o sà ne revoltàm cu MARE curaj.
 • 0 (0)
  Bùrdac ca asta nu existà nici àntr-o tarà! Ei cred cà noi toti suntem prosti si ei hàtri fiindcà stau pe scaune albe.
  Vreau sà-i amintesc la persoana cu nike-Lynch cà màmica mea dupà 35 de ani lucrati are pensie de 750 lei,nu mai vorbim de 2000 cà tot este un salariu MISERABIL.Multi nu ajung la pensie si cediazà.Acum mà àntreb: dacà toti au reusi sà apuce pensia si sà tràiascà la o vàrstà mai ànnaintatà,ce or face cei di parlament?? Nu au dureri de cap de bàtrànii nostri ori de tineri si copiii nostri.Salariile lor ajung la stele,dar dacà ar ajunge la stele si constiinta...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA