ora: 13:35, 12 mar 2017 26036

(video) Un moldovean și-a mutat grădina în SUA. Crește roșii, castraveți și ceapă


(video) Un moldovean și-a mutat grădina în SUA. Crește roșii, castraveți și ceapă
Foto: moldovatimes.md

Deși a plecat din Republica Moldova, o păstrează în suflet. Mai mult ca atât, și-a făcut un colțișor de Moldovă chiar în grădina sa din SUA. Este vorba de moldoveanul Valeriu Sirețanu, care a emigrat de 16 ani în Statele Unite ale Americii.

Cultivă roșii, castraveți, ceapă și pătrunjel.

Deși este departe de casă și au trecut mulți ani de când și-a găsit idealurile împlinite, dragostea pentru agricultură și gospodărie a rămas aceeași. Îi place sistemul american și adoră tehnicile care se aplică în cultivarea pământului, scrie moldovatimes.com.

Din experiența acumulată în agronomie, este impresionat de planificarea existentă în toate ramurile agricole din SUA, care valorifică atât potențialul economic, cât și capitalul uman. A reușit să viziteze multe state, ca să înțeleagă complexitatea politicilor agrare din America de Nord.

După Independența Republicii Moldova, Valeriu spune că afacerile în Moldova erau greu de realizat, iar sărăcia de atunci i-a determinat pe foarte mulți moldoveni să emigreze. Aici a fost nevoit să ia viața de la capăt, să învețe să construiască afaceri, să-și facă relații noi, chiar și să studieze în termeni foarte rapizi limba engleză.

Ceea ce apreciază în SUA este respectul autorităților față de antreprenori, care se bucură de o largă libertate și drepturi protejate de către stat. De această oportunitate se folosesc mulți cetățeni moldoveni ajunși în SUA, care pornesc ușor o afacere.

Întregul material îl citiți pe moldovatimes.com.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -2 (4)
  Писдеж. В США нельзя выращивать сельхозпродукцию " для себя" на свои "6 соток". Это до первого доноса в полицию, потом сможет в убедится в обратное.
  • +1 (3)
   Ну ты и далб*ёб.. хотя что с вас взять, всегда ищите информацию хз где только не там где нужно.
   Посмотри комменты, там твоей богине всё ясно объяснили.
 • -2 (4)
  https://forum.ners.ru/viewtopic.php?t=39621
  До чего наивный народец в Молдавии... :)):))
 • +1 (3)
  Alfred USA it's a free County You can do on your land whatever You want! Trust me I know it.
 • -2 (2)
  А чтобы не гадать можно или нельзя, я написал емайл на Food and Drug Administration, и указал расположение огорода. Ща посмотрим, можно али нет :)):)):))
 • 0 (0)
  ce stire minunata.Am lacramat.nu poate moldoveanul fara 'baliga" din grajdul mioritic.Interesant,dar americanii stiu ce-s rosii,castraveti si ceapa? vai de capul americanilor,daca moldovenii sau apucat de agricultura in SUA.ha,ha,ha, si-a luat si sapa,sau i-au trimis-o prin "rutiera".
 • 0 (0)
  d.Valeriu Bravo, comentarii de 2 bani ca si toti dobitosii din tara asta, la moldovan nu trebuie de aratat ceva pozitiv sau vreun succes, generatie idioata, o viata buna sa a aveti in md ciinilor

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA