ora: 18:09, 12 mar 2013 6028
Autor: Victoria Dodon

(video) Un copil a stat în comă patru luni, din cauza unei anestezii. Medicii tac


(video) Un copil a stat în comă patru luni, din cauza unei anestezii. Medicii tac
Foto: captură video Jurnal TV

Un copil de nouă ani a rămas invalid după o banală vizită la stomatolog. De cinci luni, mama acestuia încearcă să obțină o expertiză medico-legală pentru a da în judecată medicul care s-ar face vinovat. Pe lângă faptul că nu poate obține un răspuns de la Centrul de Medicină Legală, directorul instituției, Ion Cuvșinov, a insultat și bruscat femeia, transmite UNIMEDIA cu referire la postul de televiziune Jurnal TV.

În cadrul unei vizite la stomatolog, băiatul în vârstă de nouă ani a intrat în șoc anofilactic și a suferit un stop cardiac, cauzate de administrarea unui anestezic. Mama copilului a depus o plângere la procuratură, pentru a da în judecată anesteziologul. Însă oamenii legii nu pot începe urmărirea penală atâta timp cât nu au probe. Expertiza întârzie să apară, fără motiv.

Șeful Centrului de Medicină Legală, Ion Cuvșinov, refuză să dea explicații. Mai mult, medicul și-a permis să insulte și să bruscheze femeia, dar și echipa Jurnal TV, acuzându-i că se poartă „neadecvat”. După mai multe încercări de a afla motivele lipsei expertizei, Cuvșinov s-a închis în birou.

Femeia presupune că, în acest mod, medicii ascund adevărul și se protejează unul pe celălalt. „Au văzut că ceva nu este în regulă, s-au speriat și întind expertiza”, susține Virginia Căldărari, mama băiatului.

Copilul a stat în comă mai mult de patru luni și continuă să fie țintuit la pat. El nu se poate mișca și nu vorbește. Mama spune că s-a adresat după ajutor la Ministerul Sănătății, dar ministrul Andrei Usatîi i-a spus că fiul său nu mai are șanse.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (5)
  ACESTA NU E MEDIC ,DAR UN HOT SI UN CRIMINAL, CARE SI-A CUMPARAT DIPLOMA SI LOCUL DE MUNCA DIN BANII FURATI DE TATAL-SAU PRESEDINTE DE COLXOZ.DUPA CUM ISI BATE EL JOC DE ACEASTA DOAMNA AR TREBUI ALUNGAT LA PASCUT OI.
 • +1 (3)
  Vai de tine lume!
 • +4 (6)
  Daca legea nu functioneaza pentru cei cu bani si influenta,
  In cazu asta iti faci dreptate singur, dinte pentru dinte ochi pentru ochi.
 • +2 (4)
  In Moldova ,exista oare,vre-o institutie de Stat,unde sa functioneze vre-o lege???De ce ,pina acum,incepind de la medicul-dentist,medicul-anesteziolog,responsabilii Ministerului pentru importul de medicamente,Ministrul Sanatatii nu sint cercetati in detentie??? De ce acest,DOBITOC,Sef al Medicinei Legale,pina la moment,nu este BAGAT LA PUSCARIE PE VIATA??? P.S. ...Ramine,numai un singur lcru,...sa le doresc ...
 • +2 (4)
  Cazul trebuie mediatizat în cît mai multe medii de informare, pînă nu se rezolvă în felul în care să fie satisfăcute victimele.
  .
  Apropo, nu-s sigur că la noi există vreun organ de control, care ar investiga cazuri de malpraxis.
  .
  Știe cineva cam ce șanse sînt să fie tras la răspundere un medic pentru malpraxis în Rep. Moldova?
 • +3 (3)
  Sarmanul copilas. Putere mamei si bunicii. E groaznica durerea lor. Traim intr-o tara de banditi cu epoleti si alti banditi in halate albe. Primii ne bat cu pumnii si picioarele, iar multi din cei cu haina alba ne omoara cu medicamente si cu indiferenta.
 • -2 (4)
  Lumeeee,nu va lasati dusi in ereoare de Jurnal TV, sunt niste idioti ce pasesc pe urmele NIT-ului. Sotia mea a fost de fata in timpul scandalului de la Centrul de Medicina Legala si credetima ca realitatea e cu totul alta, anume Jurnalul a taiat cadrele filmate ce nu le convenea si a pus in emisie doar ceea ce ii intereseaza. Da, intradevar imi pare rau pentru copilul ce a ramas invalid din cauza unor medici, dar adevarul e ca mama kopilului nu a fost la centrul de medicina legala niciodata, abia astazi a intrat cu ekipa jurnal tv.
 • -2 (4)
  eu la astia de la Jurnal TV si la al de Brega care de altfel tot de al lor este le-as baga camera pe git, kaci se baga in girba omului cu sau fara acordul lui, uita si de reguli si de tot,sunt niste salbatici!!!!!
  • 0 (0)
   gheo80,da eu tie ti-as bagao in cur si as invartio vre-o 10 ori ca sa-ti scuture toata "umplutura" din care esti compus! Cum n-ar fi "taiat" reportajul cei de JurnalTV,ei, oricum sunt foarte bravi caci ne arata realitatea si mizeria in care traim! Si apropo de O.Brega- de-ar fi ca el macar 1/4 din moldoveni- ar fi cu mult mai putine incalcari de drepturi ale omului in RM! Bravo JurnalTV,bravo Oleg Brega!!!
 • +2 (2)
  Mai intii ii omori toata familia si la urma il tai cu cutitu bucatica cu bucatica, astfel incit cind va fi gasit de politie sa nu-l recunoasca. Si dupa vedem, mai face vreun medic asa ceva/:)))
 • +2 (2)
  o tiritura de om, un animal ca alt fel nu-l pot numi...fac expertizele in dependenta de sumele primite ,jigodiile...ar trebui cna,procuratura sa se sesizeze su sa faca ordine in minunata institutie...si usatii cit mai e ministru sa-l suspende din functie dupa care si el sa plece ca doar nu-i dumnezeu sa stie ca are sanse baiatul sau nu la reabilitare...
  p.s gheo80 si pe tine te-or futut jurnal si cu brega? detii si tu vri-o functie unde ti-ai permis multe? si ce dc a venit astazi prima oara femeia asta?are oare dreptul moral si etic de a se purta cirlanul cela de la med. legala asa?totusi nu a fost filmat un debil ci un medic,oare nu trebuie sa nu punem un milion de semne de intrebare?un retardat este indiferent a cita oara vine femeia si indiferent ce au taiat astia de la jurnal alta conduita ar fi avut un om cu mintea acasa...
  • -2 (2)
   garibaldi,nu aiuri si invatate a vorbi nenorocitul dracului. kiar as vrea sa ma intilnesc cu tine sa te fut eu, tearfa ce esti si linge coaie!!!!!!!!!!!!
 • -1 (1)
  D.Ion Cuvsinov este un om foarte cumpatat, nu-s la curent ce au facut jurnalistii ca lau scos din sarite pe asa un om demn si destoinic sa fie pilda pentru generatiea tinara. I-mi pare foarte rau pentru baet care se gaseste in stare grava, sint si eu tata , D.Cuvsinov la fel, si deci nu cred ce fara ni-ci un temei sa purtat asa,cum ne-au demonstrato la jurnal TV.I-mi place mult;ora de ras;si ;ministerul adevarului;dar in cazul lui D.Cuvsinov nu am incredere in jurnal Tv si nevrind i-mi pun intrebarea .....OARE E TOTUL ADEVARAT??? ce ne este demonstrat la TV.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA