ora: 18:09, 12 mar 2013 5716 14 Autor: Victoria Dodon

(video) Un copil a stat în comă patru luni, din cauza unei anestezii. Medicii tac


(video) Un copil a stat în comă patru luni, din cauza unei anestezii. Medicii tac
Foto: captură video Jurnal TV

Un copil de nouă ani a rămas invalid după o banală vizită la stomatolog. De cinci luni, mama acestuia încearcă să obțină o expertiză medico-legală pentru a da în judecată medicul care s-ar face vinovat. Pe lângă faptul că nu poate obține un răspuns de la Centrul de Medicină Legală, directorul instituției, Ion Cuvșinov, a insultat și bruscat femeia, transmite UNIMEDIA cu referire la postul de televiziune Jurnal TV.

În cadrul unei vizite la stomatolog, băiatul în vârstă de nouă ani a intrat în șoc anofilactic și a suferit un stop cardiac, cauzate de administrarea unui anestezic. Mama copilului a depus o plângere la procuratură, pentru a da în judecată anesteziologul. Însă oamenii legii nu pot începe urmărirea penală atâta timp cât nu au probe. Expertiza întârzie să apară, fără motiv.

Șeful Centrului de Medicină Legală, Ion Cuvșinov, refuză să dea explicații. Mai mult, medicul și-a permis să insulte și să bruscheze femeia, dar și echipa Jurnal TV, acuzându-i că se poartă „neadecvat”. După mai multe încercări de a afla motivele lipsei expertizei, Cuvșinov s-a închis în birou.

Femeia presupune că, în acest mod, medicii ascund adevărul și se protejează unul pe celălalt. „Au văzut că ceva nu este în regulă, s-au speriat și întind expertiza”, susține Virginia Căldărari, mama băiatului.

Copilul a stat în comă mai mult de patru luni și continuă să fie țintuit la pat. El nu se poate mișca și nu vorbește. Mama spune că s-a adresat după ajutor la Ministerul Sănătății, dar ministrul Andrei Usatîi i-a spus că fiul său nu mai are șanse.

Social
 
Căutare
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA