(video) Trei pași de la Dodon, pentru depășirea crizei politice

Deputatul Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, propune trei pași pentru depășirea actualei crize politice și normalizarea situației din țară. Socialistul insistă pe ideea creării unui Guvern tehnocrat, creat nu din membri de partid, ci de adevărați profesioniști, transmite UNIMEDIA.
(video) Trei pași de la Dodon, pentru depășirea crizei politice
Igor Dodon, președinte PSRM (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PSRM a subliniat că în ultimii patru ani, în Republica Moldova au avut loc trei campanii electorale parlamentare, un referendum constituțional, alegeri municipale, pe care le consideră fraudate, o răsturnare de Guvern, și „un dezmăț economic și social total”.

„Astăzi, fostele partide din Alianța pentru Integrare Europeană încearcă să formeze o nouă majoritate parlamentară și o nouă Alianță. Noi consideră că această încercare de a restabili această Alianță rușinoasă și monstruoasă este categoric în dezavantajul RM”, crede Dodon.

În context, Igor Dodon a reiterat că nu intenționează să susțină un Cabinet de Miniștri condus de Iurie Leancă și a propus partidelor parlamentare trei pași pentru a depăși criza politică din țară:

- alegerea unui Guvern tehnocrat -  cu un prim-ministru profesionist, ne membru de partid, și miniștri profesioniști și responsabili;

- schimbarea accentelor de la integrare externă, la cea internă - pentru rezolvarea problemelor cu care se ciocnesc cetățenii RM;

- viitorul Guvern să se ocupe în special de problemele economice și sociale.

Potrivit lui, de poziția PCRM depinde dacă va fi sau nu creată „această majoritatea parlamentară monstruoasă”.

„Dacă veți fi disponibili și pregătiți, din punct de vedere al maturității politice, să se creeze o nouă majoritate parlamentară  profesionistă, responsabilă, social-orientată, atunci noi vom participa la guvernare. În acest caz noi suntem disponibili să începem negocierile”, a spus Dodon într-o adresare către comuniști.


Sursa video: privesc.eu

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI