ora: 14:45, 27 mai 2013 3492
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Trei pași de la Dodon, pentru depășirea crizei politice


(video) Trei pași de la Dodon, pentru depășirea crizei politice
Igor Dodon, președinte PSRM
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Deputatul Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, propune trei pași pentru depășirea actualei crize politice și normalizarea situației din țară. Socialistul insistă pe ideea creării unui Guvern tehnocrat, creat nu din membri de partid, ci de adevărați profesioniști, transmite UNIMEDIA.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PSRM a subliniat că în ultimii patru ani, în Republica Moldova au avut loc trei campanii electorale parlamentare, un referendum constituțional, alegeri municipale, pe care le consideră fraudate, o răsturnare de Guvern, și „un dezmăț economic și social total”.

„Astăzi, fostele partide din Alianța pentru Integrare Europeană încearcă să formeze o nouă majoritate parlamentară și o nouă Alianță. Noi consideră că această încercare de a restabili această Alianță rușinoasă și monstruoasă este categoric în dezavantajul RM”, crede Dodon.

În context, Igor Dodon a reiterat că nu intenționează să susțină un Cabinet de Miniștri condus de Iurie Leancă și a propus partidelor parlamentare trei pași pentru a depăși criza politică din țară:

- alegerea unui Guvern tehnocrat -  cu un prim-ministru profesionist, ne membru de partid, și miniștri profesioniști și responsabili;

- schimbarea accentelor de la integrare externă, la cea internă - pentru rezolvarea problemelor cu care se ciocnesc cetățenii RM;

- viitorul Guvern să se ocupe în special de problemele economice și sociale.

Potrivit lui, de poziția PCRM depinde dacă va fi sau nu creată „această majoritatea parlamentară monstruoasă”.

„Dacă veți fi disponibili și pregătiți, din punct de vedere al maturității politice, să se creeze o nouă majoritate parlamentară  profesionistă, responsabilă, social-orientată, atunci noi vom participa la guvernare. În acest caz noi suntem disponibili să începem negocierile”, a spus Dodon într-o adresare către comuniști.


Sursa video: privesc.eu

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (4)
  GODON REFORMATOR - AGA...
  • +3 (3)
   El o uitat sa mentioneze ca in Moldova Politicul de Business va depinde inca 100 de ani inainte, corespunzator totsi pashii ashtia is FOAIE VERDE.
   ---
   Plus la toate avem o GRAMADA de "demnitari" NE MEMBRI DE PARTID care se vind la puciok membrilor de partid.
   ---
   PLUS PLUS - avem MEMBRI DE PARTID vindutsi altor MEMBRI DE PARTID, dintre care face parte shi domnul GODONel.
   • +3 (5)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +2 (4)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • +1 (3)
      Comentariul a fost șters de redacție.
   • +2 (4)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +1 (5)
     Comentariul a fost șters de redacție.
  • +4 (6)
   A mai rămas o nimica toată -de găsit "un prim-ministru profesionist, miniștri profesioniști și responsabili" şi asta toţi "ne membri de partid"..))) A căzut de pe lună probabil Dodon.
   Şi apoi comuniştii dacă vor decide să susţină un guvern, nu prea au ce negocia cu Dodon-ul lui plahotniuc.
   Pe măsură ce îl pierde pe Ghimpu, aliatul care ruşinos cade "la datorie" sacrificînd şi partidul în numele hotelului Codru, Plahotniuc ţine cu dinţii de noul său proiect de viitor - Dodon&co;. Aici sunt perspective mari, de a rupe din electoratul numeros al comuniştilor.
 • +3 (5)
  Comunistoid, imbeciloid, cretinoid, mancurtoid, scula ruseasca - toate intr-un bizon cu ochi de bulihar. Nu s-a evidentiat cu nimic. Atata ca-l apuca mereu strechea, ca sa bata campii si sa faca la buda in in vazul tuturor. Tot fidea a ramas. Se impute pe zi ce trece de incompetenta.
 • +6 (6)
  Porcu' numai 3 pasi poate face
  • 0 (2)
   Pai, pana la treuca, doar atat ii si trebuie ! Sa nu oboseaca, altfel cum sa-si creasca falcile ?
 • +5 (5)
  dodon, dute bai zabalosule si cauta-ti de treaba
 • +3 (3)
  Trei pași de la Dodon, pentru depășirea crizei politice
  vă spun eu care-s in realitate acești pași ))) DODON - GONDON - PIZDON !
 • +3 (3)
  Uitati Domnilor de acest personaj! El a spus ca nu va vota nici un Guvern! De unde vine iar cu solutii? Nu cumva i-a amirosit a ciolan?
 • +3 (3)
  - alegerea unui Guvern tehnocrat - cu un prim-ministru profesionist, ne membru de partid, și miniștri profesioniști și responsabili;//////////////
  ....profesionist, ne membru de partid...... adica pe dansul, el e doar profesionistu nr.1 din Moldova si nu este membru a celor trei partide de laguvernare, nu? Ap i-asi da o intrebare profesionistului nr.1 de la Universitatea de popusoi: mai Dodoane, da de ce, cand erai in PCRM nu ziceai asa, dar ai ciopanit economia tarii cum ai avut dorinta impreuna cu fostii colegi??? ca mari succese nu au fost inregistrate nici in timpul domniei matale la Min. Economiei.....
  ia ce om tampit...inseamna, ca partidul merge in compania electorala cu programul sau, pentru ca la urma sa investeasca un premier de ocazie, cu alt program, care ar fi in concordanta cu cel, care a fost promis alegatorilor? Si cine va duce responsabilitatea, agronomule?
  • +2 (2)
   A zbit Dodonel toata lumea cu profesionalismul lui supt din deget.
 • +2 (2)
  ... „un dezmăț economic și social total” ?!
  Ba, dondoane, asta pe timpul vostru, a komuneacilor s-a pornit. Creatura voasta, Plahi, doar continua ”opera”. Nu o fa pe fata cinstita, esti o ”coscoje” kurva si prostituata! Nu o fa pe marele ”economist”, ai citit si tu doua-trei pagini de conspect de la ULIM si ti s-a ridicat urina in cap !
 • 0 (0)
  Dodon simplu urla ca sa nu uite lumea de el in conditiile create...cred ca singur se loveste cu capul de perete cind se aude dintr-o parte. Cred ca era mai corect ca numele lui de familie sa fi fost Don-don :)))
 • 0 (0)
  Dodon iar o scos din sertar metoda lui de a amagi oamenii, omul ista trebuie sa aiba un nas mai ceva decit a lui Pinochio. Dupa cit dezastreu avem noi in tara cele trei solutii ale tale nu ne ajuta nici macar sa ne miscam da sa esim din rahatu care la-ti facut nu avem speranta. Treci la locul tau Mai Dodoane!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA