Citește toate știrile la acest subiect

(video) Timofti către membrii noului Guvern: „Vă doresc succes și am încredere în voi”

Nicolae Timofti, președintele Republicii Moldova, a felicitat noul Guvern, condus de prim-ministrul Iurie Leancă, cu învestirea în funcție și le-a urat succes, precizând că are mare încredere în ei, transmite UNIMEDIA.

Acesta a mulțumit Parlamentului, deputaților și liderilor partidelor, care, potrivit lui, au dat dovadă de maturitate politică și au știut să pună interesul național deasupra celorlalte interese. În context, șeful statului le-a mulțumit în special liderilor PD și PLDM, Marian Lupu și Vlad Filat, pentru munca depusă în posturile pe care le-au ocupat.

În adresarea către membrii Cabinetului de Miniștri, Timofti a specificat că programul pe care și-l propun este unul ambițios și că vor avea în continuare nevoie de susținerea Legislativului.

„Vreau să vă rog, domnule prim-ministru și domnilor miniștri, să vă tratați cu maximă responsabilitate activitatea de acum înainte. Oamenii așteaptă schimbări din partea dumneavoastră. Schimbări în bine. Prioritatea acestui Guvern trebuie să fie oamenii. În numele cetățenilor acestei țări am lansat proiectul de integrare europeană, iar asta înseamnă că ei sunt prioritatea noastră. Veți avea oricând sprijinul meu în toate demersurile care vor avea acest obiectiv. Vă doresc succes!”, a menționat Nicolae Timofti.

Președintele a ținut să se adreseze și către membrii Guvernului, care au fost alături și de premierul Filat. „Dumneavoastră ați ocupat aceste funcții într-o perioadă foarte grea pentru Republica Moldova. Faptul că țara s-a apropiat atât de mult de semnarea Acordului de Asociere demonstrează că ați muncit mult”, a accentuat Timofti.

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a arătat încrezător că noul Guvern nu va decepționa. „Ziua de ieri va intra în istora RM, drept o zi pozitivă. (...) Executivul urmează să continue procesul de modernizare a țării, inițiate de Guvernele Filat-1 și Filat-2. Multe au fost realizate, dar bineînțeles că probleme există. Urmează să ne axăm pe reformele economice, pe funcționalitatea instituțiilor statului și să luptăm cu flagelul corupției care amenință bazele statului și amenință securitatea țării. Împreună noi vom reuși să schimbăm spre bine situația din Republica Moldova. Sunt absolut convins că, după votul de ieri a Parlamentului, șansele noastre de a avansa pe agenda europeană și schimbare a realităților din RM au crescut”, a declarat premierul.

UNIMEDIA notează că prim-ministrul Iurie Leancă și Cabinetul său de Miniștri au fost ofical învestiți în funcție astăzi, 31 mai, în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Reședința de Stat.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub