ora: 07:56, 10 aug 2017 5660
Autor: Elena Robu

(video) Tatiana Safaler: Diaspora reprezintă un tezaur al R. Moldova


(video) Tatiana Safaler: Diaspora reprezintă un tezaur al R. Moldova
studioul UNIMEDIA
Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari

Moldoveanca stabilită de 17 ani în Italia, Tatiana Safaler, consideră că doar tinerii acestei republici pot să mai salveze Moldova. Despre asta invitata a vorbit în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

”Diaspora care reprezintă sute de mii de moldoveni și care au trecut prin atâtea experiențe și dificultăți este un tezaur al republicii noastre. Toată această experiență ar trebui valorificată. Mai ales tinerii noștri pe care i-am văzut la Veneția și care sunt niște tineri foarte competenți. Mulți din acești tineri care vor să ajute moldova sunt copiii persoanelor care au plecat peste hotare pentru a le garanta un viitor”, a explicat invitata.

 

Profesoara de limbă franceză crede că doar tinerii mai pot ajuta această republică să iasă din cumpănă. ”Tineretul nostru de astăzi reușește într-un timp scurt să acumuleze foarte multă informație. Trebuie să îi susținem neapărat. Să îi lasăm să ajute țara noastră. Să valorificăm și să prețuim aceste pietre scumpe. Anume așa am putea să ieșim din această cumpănă”, a mai spus Tatiana Safaler.

Reprezentanta din diaspora explică de ce va merge neapărat la doua ediție a Offline-ului Diasporei, care va avea loc pe 19-20 august la Chișinău.

”Neapărat particip și la offline-ul diasporei de la Chișinău ca să îi susțin pe acești tineri, deși undeva mă simt mai puțin competentă decât ei. Dar vreau să îi susțin și să fac un apel la toți ca să îi lăsăm pe acești tineri să salveze țara noastră. Poporul nostru merită să trăiască mai bine și ca să nu fie nevoiți oamenii să plece peste hotare”, a menționat Tatiana Safaler.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (4)
  Da-da. Să vină cineva să facă pentru noi, că noi nu suntem în stare.
 • -7 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  ne-am saturat de cei plecati pentru un trai mai bun ,lasind tara lor sa zaca in ruine
 • +4 (4)
  remus, Daca vati saturat mai beti un ghit doua de apa si veti reveni. Imaginativa ca se intorc toti cei plecati.
 • +1 (1)
  hai cu tine sa ne imaginam ca vii tu si altii ca tine plecati pentru oportunitatile oferite de acele popoare,care au luptat,muncit patriotic si au izbutit acum au resurse si pentru voi acolo.Deci veniti acasa cu experienta acumulata acolo ,va includeti activ in societate,ridicati moralul ei,faceti morminte destoinice celor plecati ,va organizati un giob,fie proiectul/pare+pare/ sau scrii proiecte europene si primesti finantare de acolo...oprim cresterea dodonului,il dam in git la anu si tot asa traiesti siu lupti acasa viata cu demnitate .Dar voi vreti toate gata linga turnul Efel,colizeul romanilor.Vati intrebat citi alde voi au robit la acele constructii in trecut

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA