(video) Sturza vorbește despre diferența între Timofti și Voronin: Ultimul a dat mii de indicații ilegale

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, a trasat în mod tranșant diferența dintre președinția lui Vladimir Voronin și cea actuală, a lui Nicolae Timofti. Potrivit lui, în perioada guvernării comuniste a fost depășită în repetate rânduri limita constituționalității, pe când actualul șef al statului este extrem de onest și preferă să rămână neimplicat politic, nefolosind prerogativele prevăzute de Legea Supremă, relevă UNIMEDIA.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de către Ion Sturza în cadrul unei prelegeri publice, susținute miercuri la Chișinău.

„Astăzi, în arhivele Guvernului, sunt peste 5500 de indicații în scris a dlui președinte Voronin, care nu sunt constituționale. La Procuratura Generală sunt peste 650 de indicații în scris, niciuna dintre ele nu era legală. Câteva zeci sau chiar sute sunt și la Consiliul Superior al Magistraturii, ceea ce este total neconstituțional. Așa s-a guvernat atunci”, a menționat sursa citată.
 
Astfel, potrivit lui, Vladimir Voronin a avut anii săi de glorie, în cadrul cărora a obținut un „record mondial de impertinență”.
 
„Astăzi, noi avem un președinte extrem de onest și cinstit, care a avut o carieră extraordinară profesională, dar care consideră că poziția de președinte al țării nu este o poziție politică. Preferă să aibă o poziție de neimplicare. Chiar dacă există un cadru constituțional, până la urmă depinde de persoana pe care o deține”, a conchis Sturza.
 
UNIMEDIA precizează că omul de afaceri a fost invitat la Chișinău să țină un discurs despre modele de guvernare, alături de Călin Popescu-Tăriceanu, președinte al Senatului României. Evenimentul a fost organizat de Institutul de Studii Liberale al PLR.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub