ora: 10:34, 08 mai 2014 9369
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Sturza vorbește despre diferența între Timofti și Voronin: Ultimul a dat mii de indicații ilegale


Video se incarcă ...
(video) Sturza vorbește despre diferența între Timofti și Voronin: Ultimul a dat mii de indicații ilegale
Mii de indicații ilegale
Ion Sturza, fost prim-ministru al RM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, a trasat în mod tranșant diferența dintre președinția lui Vladimir Voronin și cea actuală, a lui Nicolae Timofti. Potrivit lui, în perioada guvernării comuniste a fost depășită în repetate rânduri limita constituționalității, pe când actualul șef al statului este extrem de onest și preferă să rămână neimplicat politic, nefolosind prerogativele prevăzute de Legea Supremă, relevă UNIMEDIA.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de către Ion Sturza în cadrul unei prelegeri publice, susținute miercuri la Chișinău.

„Astăzi, în arhivele Guvernului, sunt peste 5500 de indicații în scris a dlui președinte Voronin, care nu sunt constituționale. La Procuratura Generală sunt peste 650 de indicații în scris, niciuna dintre ele nu era legală. Câteva zeci sau chiar sute sunt și la Consiliul Superior al Magistraturii, ceea ce este total neconstituțional. Așa s-a guvernat atunci”, a menționat sursa citată.
 
Astfel, potrivit lui, Vladimir Voronin a avut anii săi de glorie, în cadrul cărora a obținut un „record mondial de impertinență”.
 
„Astăzi, noi avem un președinte extrem de onest și cinstit, care a avut o carieră extraordinară profesională, dar care consideră că poziția de președinte al țării nu este o poziție politică. Preferă să aibă o poziție de neimplicare. Chiar dacă există un cadru constituțional, până la urmă depinde de persoana pe care o deține”, a conchis Sturza.
 
UNIMEDIA precizează că omul de afaceri a fost invitat la Chișinău să țină un discurs despre modele de guvernare, alături de Călin Popescu-Tăriceanu, președinte al Senatului României. Evenimentul a fost organizat de Institutul de Studii Liberale al PLR.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (3)
  Stalin și poporul rus, libertate ne-au adus: http://adevarul.ro/moldova/politica/arhivele-comunismului-masacrul-ghiliceni-dumbravita-bocancea-basarabia-luna-mai-1944-1_536a65fd0d133766a8720066/index.html
  • +2 (2)
   mamaaaa, cata libertate v-a dat rusii... oare de ce le doresc o cruce la 2m deasupra lor ?

   Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Când pe cei din capul guvernării
  Îi macină al puterii morb,
  Preşedintele ţării
  E surd,e mut şi orb.
 • +2 (2)
  De fostul presedinte,Voronin,desigur ca,e tare rusine de amintit si nu stie poporul, de ce,Voronin,pina acuma, nu se afla in inchisoare?Asta se poate intimpla,si numai, in Moldova;deasta si,conducerea(nu-l pot include pe Timofti)Moldovei,este tot pe urmele lui Voronin.La moldoveni este o expresie:De ce sa nu fac si eu daca,vecinul meu a facut asta.Cine stie,poate nepotii nostri,vor fi mai destepti,si n-or lua din gura poporului,ca sa traesca ei bine.Speram mult,ca la toamna, sa se trezesca poporul,si sa voteze pe ace-i, ce sa ne aduca in tara Moldovei-binele,nu sa-l dee pe nimica Rusie.Mai ales ace-care,ne aduce sa-l asculatam pe rusul Ira Antonov.Mai mare fatarnicie, ca asta nu poate sa mai fie.Rusine si injosire poporului bastinas-moldav.

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  bref, lectie de drept constitutional.
 • 0 (2)
  Daca Timofti ar fi cinstit lear taiale minile putin acestor oligarhi, dar este o marioneta pusa in functie tot de ei

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Timofti a cerut de nenumarate ori retragerea armatei ruse, si a numit-o pe nume - armata de ocupatie. Voronin, dimpotriva, stim cui slujea.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA