(video) Sturza: Se tranzacționează orice, dar nu interesul național

Ex-premierul Republicii Moldova, Ion Sturza, susține că pierderea controlului financiar de către Banca Națională nu este altceva decât tranzacționarea interesului național. Declarația a fost făcută de ex-premierul Republicii Moldova, Sturza, în cadrul unei prelegeri publice la Academia de Științe, notează UNIMEDIA.

Potrivit sursei, în prezent nimeni nu știe cine sunt proprietarii sistemului bancar în Republica Moldova.

„Se zvonește că peste 70 la sută din sistemul bancar este concentrat în mâna unui grup afiliat, cu proveniență din Federația Rusă. Noi ne integrăm în UE și în același timp sistemul bancar este în Rusia, sistemul de transport este acolo. La anul sistemul energetic va fi în Rusia. Ce-a mai rămas?”, a menționat Sturza.

De asemenea, fostul premier a oferit și exemple în acest sens. „Când am activat în domeniul petrolier am avut ocazia să mă confrunt cu autorități din America Latină, Africa...  dictatori din Asia Centrală sau aborigeni din Amazonia. Se tranzacționa orice, dar niciodată nu se tranzacționează interesul național. Aici este limita unde noi putem să acceptăm anumite lucruri în Republica Moldova. Ceea ce se întâmplă nu este altceva decât tranzacționarea interesului național”, a conchis sursa.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub