ora: 15:59, 12 feb 2013 3811 3 Autor: Redactia UNIMEDIA

(video) Sturza: Negruța trebuie să se plimbe! Negruța: Am fost deja la vecini!


Video se incarcă ...
(video) Sturza: Negruța trebuie să se plimbe! Negruța: Am fost deja la vecini!
Sturza VS Negruța
Colaj: UNIMEDIA
Fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza, declară că ministrul Finanțelor, Veaceslav Negruța, ar trebui să se plimbe. Într-o declarație făcută aseară la ProTV Chișinău, acesta a spus că responsabili de starea grea de la Banca de Economii sunt atât Guvernul prin Ministerul Finanțelor, cât și Banca Națională.

„Din păcate, Guvernul administrează extrem de prost companiile de stat. Aici nu este doar BEM, și Moldtelecom, Moldovagaz, etc. Nu s-a dorit din start să se schimbe vechii administratori, care au fost moșteniți din vechiul sistem și care erau încadrați în tot felul de scheme, inclusiv de spălare de bani. Cred că noi avem o problemă în ministerul Finanțelor, chiar la nivel de management. Nu au abilitatea de a impune anumite rigori și disciplină. Ministrul Finanțelor trebuie să se plimbe. El este responsabil de acumularea banilor. Trebuie „să se plimbe” dacă nu găsește acești bani ca să redreseze situația de la BEM”, consideră el. 

Azi la amiază ministrul Finanțelor a comentat afirmațiile lui Sturza. Negruța a spus că le vede ca un sfat. „Am auzit declarația. Știu că trebuie să identificăm bani pentru a rezolva problema. Când a spus să se plimbe s-a avut în vedere pentru a căuta mijloace. Am făcut o plimbare până la această sugestie. Am fost la vecinii de peste drum, unde împreună cu MEC și CNPF am identificat soluțiile tehnice pentru soluționarea problemelor. Eu am înțeles mesajul ca unul constructiv. BEM este o instituție vie și are suficiente lichidități pentru a satisface necesitățile. Soluțiile sunt identificate la nivel tehnic. […] Capitalizarea băncii este o decizie care se ia până la urmă de către Parlament. 56% nu înseamnă MinFin. Se are în vedere Guvernul, Parlamentul, instituții precum judecătoriile. Toate instituțiile statului, fiind cu ochii pe bancă, vor asigura ca ea să dețină un loc important în continuare”, a spus sursa.

Comentarii (3)
  • -1 (1)
    Mda...replica deloc gindita din partea lui Sturza.
  • +1 (3)
    Da ce dracu cauta Sturza cu declaratii prin presa? Nu cumva vrea sa se bage iar la vrun post caldut? A furat destul, acum ii rindul lui Filica, magarusii dracului, nu m-ai pot de ura fata de banditii nostri, de fostii si de prezentii! Am inteles un lucru, ca cei mai rai si m-ai flaminzi, sunt cei care promit mai des euro integrare si unire cu romanii, dupa ce ii alegem, ne integreaza in europa prin faptul ca ne fugaresc din tara, si ne uneste cu saracia! Jos conducerea actuala, toti la duba ca o meritati!!!
  • +1 (1)
    are dreptate

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA