ora: 16:00, 18 mar 2014 6977 26 Autor: Cristina Buzovschi

(video) Sturza despre coruperea deputaților: Minciuni gogonate


Video se incarcă ...
(video) Sturza despre coruperea deputaților: Minciuni gogonate
Ion Sturza, fost prim-ministru al RM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Nu este implicată „mâna Moscovei” în așa-numitele cazuri de corupere a deputaților, ci mâna celor de la Chișinău.

Cel puțin aceasta este convingerea ex-premierului Ion Sturza, exprimată în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, transmite UNIMEDIA.

Întrebat ce crede despre tentativele de corupere a deputaților și informația care se vehiculează precum că ar fi implicată Rusia în acest scenariu și că s-ar urmări zădărnicirea parcursului european al Republicii Moldova, Sturza a spus: „Minciuni gogonate. Nu este nicio mână a Moscovei. Este mâna Moldovei. Cuiva îi este absolut indiferent de imaginea Parlamentului, autoritatea puterii și folosesc aceste înscenări teatrale pentru a se lămuri în războaiele lor economice”.
 
UNIMEDIA amintește că pe 14 februarie, doi deputați din coaliția de guvernare, Valentina Stratan (PD) și Iurie Chiorescu (PLDM) au semnalat public că în privința lor, anumite persoane au întreprins acțiuni de corupere. Parlamentarilor li s-a propus să părăsească fracțiunile și să adere la o „nouă forță politică de perspectivă”.
 
Atunci liberal-democratul Valeriu Streleț și democratul Marian Lupu au sugerat că în spatele acestor acțiuni ar sta Veaceslav Platon și forțe externe ostile cursului de integrare europeană.
 
Joi, 6 martie, organele de drept au reținut doi suspecți care ar fi încercat să corupă cu 250 mii dolari un deputat. În dosarul CNA figurează numele deputatului Anatolie Arhire, însă liberal-reformatorul a negat cu vehemență aceste acuzații.
 
La o săptămână, CNA a anunțat că a fost descoperită o jumătate de milion de euro, bani ce ar fi urmat să fie folosiți pentru coruperea deputaților. În imaginile făcute publice de CNA pot fi văzute ștampilele de la două bănci licențiate în Republica Moldova. Este vorba de Energbank și Moldindconbank.

 

Comentarii (26)
 • -21 (27)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  sturza ,despre armata de ocupatie ruseasca nu spui nimic...?; Poate,e mai importan p-u viitorul poporului nostru,ca scandalurile de coruptie intre slugile jigoase a rusilor.????? esti si tu tradator. Asta-i adevarul. Noi credeam ca esti un Patriot si ne luptam p-u tine,da,TU esti in limita la toti Ce dezgustator.
  • +2 (14)
   Daca sincer, Sturza cam o ia prin buriene cu declaratiile sale. Ba spune una, ba alta. Eu in acest om numai ma incredere. Ba spune ca se va implica in politica, ba nu. Mai pe scurt, nu am nicio incredere in acest om.
   • +2 (16)
    Cum spunea si Diacov, acest Sturza nu pricepe el nimic in viata politica, si nici nu are ce cauta el acolo.


    Sunt cetățean activ
    • +1 (17)
     Se pare ca el sa regasit si el in apararea Moscovei, poate sustine ca nici Platon nu exista, si ca acesta tot nu este un om al Moscovei, si nu are nici Platon interes de a prejudicia cursului pro Europena prin care statul Progreseaza si impiedica schemele raider a lui Platon.


     Sunt cetățean activ
     • -10 (20)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Mai bine Sturza sa-si caute de treaba cu afacerile sale.
      Totusi, deputatii parlamentului trebuie sa dea dovada de unitate si sa inteleaga un singur lucru, pe care l-a spus si Marian Lupu - daca unui din ei vor cadea prada manipularii, se vor vinde si vor neglija interesul europeana, atunci nimeni nu o sa-i ierte.
      • -21 (27)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Mihai,el este cumparat de rusi.(aminteste-ti discursul lui la Academie...apoi pupaturile cu Hadirka si altele...;apoi acum in momentele cruciale...participa la scandaluri si el cu toti sluygoii rusilor,ca sa ne sustraga de la lucrurile importane si urgente azi;Saacasvili trebuie sa aiba grija de noi si vre-o citiva din PL' bataie de joc)
       • +17 (27)
        Mare expert s-a gasit si Sturza asta. Au fost prezentate dovezi, acum merge ancheta, ce mai joaca acest teatru?!
        Si-a facut ieri un PR negru, criticind guvernarea actuala si aratind cit este de bun. Ca si-a adus pina si calculatorul de acasa, cind a devenit Prim-ministru. Hai lasati.
        Isi mai permite sa-l critice pe Leanca. Dar, ar fi bine sa se uite sub nas. Leanca a facut de 10 ori mai multe lucruri frumoase pentru Republica Moldova, decit a facut dinsul!
        • +17 (25)
         Totul este clar cu Sturza asta. A zis ca Platon l-a sunat cu 2 saptamini in urma, apoi a spus ca Platon e baiat destept, dar nu face nimic fara permisiune. Deci, este clar ca si Sturza nu face nimic, fara aceeasi promisiune!
         De ce se evidentiaza tocmai acum, cu citeva luni inainte de alegeri?!
         • +17 (25)
          Ce, nu-i clar? Sturza isi face PR, prin faptul ca critica actualii guvernanti. Nu face nimic altceva decit sa aprinda nemultumirea fata de actualii guvernanti in sufletele cetatenilor.
          • 0 (0)
           Pina la urma, totusi avem infractorii, avem banii, avem, o ancheta demarata de CNA inca de la declaratiile lui Stratan ca ar exista o astfel de tentativa, si totul se leaga atit de bine si ne duce cu gindul direct la Platon, care evident are un interes de prejudiciere a cursului Pro European, si totodata el evident are legaturi restrinse cu Moscova. Il credeam pe Sturza mai destept!
       • +15 (25)
        Il respectam pe Sturza, dar m-am dezamagit. Este un lingau al Moscovei. Asta am desprins din emisiunea de ieri.
     • -17 (23)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      poate tu tot de maina moscovei ai fost planuit ? si poate lucrezi inconstient pentru moscova fara sa vrei pe aici scriind comentarii?))
     • +18 (26)
      Mie mi se face greata de asemenea persoane. Au fost prezentate dovezi, au fost retinute persoane, care, la moment, colaboreaza cu ancheta. De ce mai are nevoie?!
      Au fost gasiti banii, care erau destinati deputatilor.
      Totul este foarte clar, dupa cum a spus si Filat, Moscova, impotriva Republicii Moldova, nu foloseste tancuri, asa cum face in situatia din Crimea, ci foloseste banii si diferiti sateliti(Platon, Usatii, acum si Sturza).
     • +14 (14)
      Sturza presupune doar,na samam deli nu stie el nimic!!!
    • -16 (22)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     dupa Diacov a te pricepe in politica asta inseamna a putea minti pe toti si sa-ti faci mendrele))))Bravo)))Maladets)))
    • +18 (18)
     Sturza profesional lvl 99 ))) Nici nu se poate exprima corect,trebuia sa spune ca el presupune asa,si nimeni nu a spus ca e mana Moscovei doar sa presupus iar el face din tintar,elefant.
 • +17 (23)
  ha ha ha, cata demagogie, morari (prietena lui baghirov si a lui mocanu) il intreaba pe sturza despre coruperea deputatilor fiind mana moscovei, la care sturza raspunde "чушь собачья". Gata, dormiti linistiti, nu este mana moscovei, sturza da garantii ))))))))

  Sunt cetățean activ
 • -14 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  1.TOŢI POLITICIENII NOŞTRI SUNT NIŞTE PROŞTI FĂCUŢI LA BEŢIE.
  2. Majoritatea absolută sunt nişte hoţi şi profitori
  3.Majoritatea sunt bandiţi sau au legături cu bandiţii
  Asta î-i face să fie aliaţii duşmanului în mod conştient sau incoştient (din culpă).
  I-a măi viaţă am mai ajuns să vedem....
  Cum a spus Eminescu: Toţi politicienii noştri trebuie de împărţit în două grupe: Una la puşcărie şi alta la casa de nebuni...
  Ptifu pe voi mizerii greţoase...
 • -16 (24)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Bravo Sturza !!! le mai demascheaza planurile mirsave si mai face niste lumina in intrigile lor murdare. cum a spus el este Leanca si Corman dar din pacate ei nu au independenta necesara pentru a lua niste decizii benefice acestei sarmane tari .
  • +17 (23)
   Hai lasa toate aberatiile astea. Si Leanca, si Corman au destula putere ca sa faca schimbarile necesare in tara si, din cite putem observa, le si fac!
   Sturza incearca sa para mare voinic, prin faptul ca critica actuala guvernare. Dar nu birfele trebuie sa caracterizeze un barbat!
   • -15 (21)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    lasca critica intotdeauna e binevenita sa stii de asta.. le mai corecteaza cursul . sau toti trebuie sa tacem chitic si sa batem din palme ca in Corea de Nord? cred ca asta nu e o solutie
 • -1 (3)
  Cine ar plati 500000 EURO pentru o minciuna, in conditiile in care banii au fot expropriati? Mai curand minciuni spune Sturza si absolut gratis!!!
  • +1 (3)
   Nu e gratis. Nu ai inteles ca Sturza a vorbit cu Platon, cu 2 saptamini in urma?!
   Sturza este bun prieten cu Platon, care controleaza, in mare parte, sistemul bancar si care, prin scheme offshore, a scos multi bani din tara.
   Despre care cinste mai putem vorbi despre Sturza?!
 • +1 (1)
  Chiar daca erau pusi in joc si expropriati de 10 ori mai putini bani, tot era un pret prea mare pentru o "minciuna gogonata"!!! De fapt "чушь собачья" inseamna "cacat de caine".
 • 0 (2)
  Sturza este un prezicator si atit. Slab se orienteaza in politica, si guvernul care l-a condus a fost unul corupt care a dus tara la saracie si a arunca R.M. cu 20 ani in urma.
 • 0 (0)
  Sturza are perfectă dreptate. Acum toți vorbesc de Platon și mâna Rusiei și au uitat de mafiotul numărul unu,Plohotniuc. Scopul scuză mijloacele.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri