(video) Sturza așteaptă un telefon de la partidele politice

Ion Sturza așteaptă un telefon de la partidele politice. Nu a spus clar dacă așteaptă o invitație de a reveni în politică sau doar pentru a purta niște discuții la teme stringente ce vizează interesul Republicii Moldova.
 
Fostul premier a participat la emisiunea „Ochiul public” de la NorocTV și a vorbit despre clasa politică din țară, anul preelectoral și reformele de modernizare a țării.

Potrivit lui Ion Sturza, partidele de la noi sunt „niște grupuri de băieți cu interese comune”. „Cu cine să schimbăm politicienii? O parte ar trebuie să facă un pas înapoi. Eu nu sunt de profesie politician și nici nu am fost, din păcate. Că dacă aș fi fost în '98-'99 un politician și nu un economist, poate că astăzi țara ar fi în altă poziție”, a precizat sursa.
 
„Formal vorbind, eu încă sunt membru al Partidului Democrat și mă mândresc cu faptul că am fost membru fondator. Eu aștept un telefon, de la un partid sau altul, să mă invite să mai discutăm. Ei îmi transmit mesaje prin internet. Așa se discută cu mine”, a adăugat Sturza.
 
Acesta a menționat că s-a întâlnit recent cu Vladimir Voronin și că i-a spus că „doar respectul față de părul lui cărunt” nu-i permite să-i spună în față tot ce gândește despre el.
 
Cât despre reforme, Ion Sturza a reiterat că acest termen a fost discreditat la noi. „Reformele într-un an electoral trebuie pur și simplu interzise. Să fie uitat cuvântul optimizare, să se lase așa cum este, școala și spitalele moderne să fie adus în sat. Asta e politică adevărată electorală. Reformele se fac în primii doi-trei ani de guvernare, nu în ultimul”, a punctat fostul prim-ministru.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub