ora: 14:41, 27 mai 2013 7304
Autor: Dumitru Ciorici

(video) Sturza, optimist: Moldova va oferi asistență financiară SUA peste 30 ani


Video se incarcă ...
(video) Sturza, optimist: Moldova va oferi asistență financiară SUA peste 30 ani
Ion Sturza, fost premier RM
Foto: UNIMEDIA
Fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza, în prezent om de afaceri, a vorbit sâmbătă la „TEDxChisinau: Postcards from the future” despre cultură și satisfacerea propriilor vise. În cadrul unei intervenții pentru UNIMEDIA, sursa a fost rugată să spună cum vede viitorul R. Moldova. 

Acesta s-a declarat optimist, spunând chiar că țara noastră, peste 30 de ani, ar putea oferi asistență statelor dezvoltate precum Germania sau SUA. „Trăim într-o epocă turbulentă. Însă pentru cei din zona ex-sovietică, nu e o noutate - întotdeauna am fost în turbulențe. Pentru noi e un mare avantaj că putem genetic să ne confruntăm cu problemele care apar astăzi - de ordin economic sau social. Sunt convins că viitorul nostru este mai bun decât al țărilor care astăzi sunt în topul preferințelor moldovenilor. […]

Țările și piețele mature nu mai au imaginație și inspirație să facă ceva nou. Noi suntem pofticioși de aschimba lucrurile. De aceea, cred în viitorul acestei țări. În 2040 Moldova va furniza asistență financiară Germaniei, SUA și Japoniei”, a spus Sturza optimist.

În același interviu, omul de afaceri a fost întrebat și despre tinerii din Moldova. „Este o greșeală atunci când toți se orientează pe exemplele oamenilor de afaceri care au avut succes. În primul rând succesul în afaceri este foarte relativ. Noi trebuie să ne trăim viața. Eu nu aș motiva tinerii să se gândească strategic, la ce vor face până la finalul vieții. Trebuie să gândească tactic, ce fac mâine. Tinerii își permit acum să mai viseze, să experimenteze, speranța de viață e mai mare acum. Asta și le doresc să facă”, a spus fostul prim-ministru.

Întrebat dacă noua generație de tineri ar putea schimba moralitatea clasei politice, sursa a spus că nu crede în acest lucru. „Nu vor fi mai moraliști. Adevărul este că globalizarea și cultura de masă nu aduce mai multă etică”, a opinat acesta.

În cadrul intervenției sale, Ion Sturza a mai vorbit despre inovații, utilizarea tehnologiilor moderne, dar și despre viitorul cărților. Urmăriți imaginile video atașate.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (4)
  Da, poveste cu zmeul
  • -1 (3)
   Optimist blin. Dupa ce a participat la distrugerea Moldovei, inca din perioada RSSM si pina la numirea ca prim ministru pe timpu domniei lui Lucinschi, cind Filat a fost Director General la Prihvatizari si Administrarii Intreprinderilor de Stat.
   Optimist blin, dupa ce s-a imbogatit pe seama poporului...
  • 0 (0)
   "țara noastră, peste 30 de ani, ar putea oferi asistență statelor dezvoltate precum Germania sau SUA." tare de tot, am ris in hohote :D:D
   "Pentru noi e un mare avantaj că putem genetic să ne confruntăm cu problemele care apar astăzi - de ordin economic sau social" aceasta fraza era cat pe ce sa ma darime de pe scaun. Domnule Sturza, va credeam om destept. Va zic eu cum e treaba, moldoveanul nu se confrunta cu problema, ca daca se confrunta acum aveam veata normala cretinule, dar e programat la nivel genetic sa le indura ca un rob care e lovit la orice miscare neconventionala.
   Ati distrus aceasta tara pina la ruine, a-ti facut sa plece generatii intregi, a-ti lasat aceasta tara fara viitor toti care ati fost si mai sunteti
 • -1 (5)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (2)
  peste 30 de ani situatia economica de la noi nu se va schimba cu mult...cert ca va fi mai bine si asta doar in cazul in care vom adera la UE dar daca vom continua sa fim o colonie ruseasca atunci iertatimi indrazneala dar ma tem eu ca vom trai mai rau...
 • +2 (2)
  Hm :) ... aici Sturza a falsat ca Dan Balan la Cantaretul anului din Rusia. :) 1. Dle Sturza, e clar ca tara noastra are multe sanse sa traiasca bine... DAR totul depinde de conducere. Si dumneavoastra care sunteti in business siti cel mai bine ca se aplica perfect expresia: If you want to change a company, lead it! Exact asa e si la nivel de tara. 2. De unde si pana unde ati concluzionat Dvs ca tinerii care vin nu vor fi mai onesti si mai etici in politica? Daca ganditi in baza celor mai tineri ca Dvs cu 3-4 ani... pai scuzati-ma! Tinerii care sunt acuma la 27-33 de ani - cu studii peste hotare, cu experienta internationala... nu-i puneti langa prietenii Dvs. Sunt oameni diferiti, formati intr-o etica diferita si cu o filozofie diferita despre rolul LIDERULUI in construirea unei societati CORECTE si cu o distributie ECHITABILA a veniturilor!
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -2 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (2)
  Ce glumet mai este si sturza. Cand era premier Mooldova era ca un paradis.
  Iaca cand a fost catastrofa ceea in Japonia Moldova a trimis "jin". Tot e ajutor :D Progresam.
  Peste 30 ani ma indoiesc ca Moldova va mai exista, poate si mai devreme, ca russland deja ne pune "rakom"
 • 0 (0)
  Oare ce fumeaza baiatu???vad ca-l tine rau...
 • -1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (1)
   Comenteaza la tema cacaciosule. Nu crede in povesi cu zmeul.

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA