(video) Sturza, optimist: Moldova va oferi asistență financiară SUA peste 30 ani

Fostul premier al R. Moldova, Ion Sturza, în prezent om de afaceri, a vorbit sâmbătă la „TEDxChisinau: Postcards from the future” despre cultură și satisfacerea propriilor vise. În cadrul unei intervenții pentru UNIMEDIA, sursa a fost rugată să spună cum vede viitorul R. Moldova. 

Acesta s-a declarat optimist, spunând chiar că țara noastră, peste 30 de ani, ar putea oferi asistență statelor dezvoltate precum Germania sau SUA. „Trăim într-o epocă turbulentă. Însă pentru cei din zona ex-sovietică, nu e o noutate - întotdeauna am fost în turbulențe. Pentru noi e un mare avantaj că putem genetic să ne confruntăm cu problemele care apar astăzi - de ordin economic sau social. Sunt convins că viitorul nostru este mai bun decât al țărilor care astăzi sunt în topul preferințelor moldovenilor. […]

Țările și piețele mature nu mai au imaginație și inspirație să facă ceva nou. Noi suntem pofticioși de aschimba lucrurile. De aceea, cred în viitorul acestei țări. În 2040 Moldova va furniza asistență financiară Germaniei, SUA și Japoniei”, a spus Sturza optimist.

În același interviu, omul de afaceri a fost întrebat și despre tinerii din Moldova. „Este o greșeală atunci când toți se orientează pe exemplele oamenilor de afaceri care au avut succes. În primul rând succesul în afaceri este foarte relativ. Noi trebuie să ne trăim viața. Eu nu aș motiva tinerii să se gândească strategic, la ce vor face până la finalul vieții. Trebuie să gândească tactic, ce fac mâine. Tinerii își permit acum să mai viseze, să experimenteze, speranța de viață e mai mare acum. Asta și le doresc să facă”, a spus fostul prim-ministru.

Întrebat dacă noua generație de tineri ar putea schimba moralitatea clasei politice, sursa a spus că nu crede în acest lucru. „Nu vor fi mai moraliști. Adevărul este că globalizarea și cultura de masă nu aduce mai multă etică”, a opinat acesta.

În cadrul intervenției sale, Ion Sturza a mai vorbit despre inovații, utilizarea tehnologiilor moderne, dar și despre viitorul cărților. Urmăriți imaginile video atașate.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub