Citește toate știrile la acest subiect

(video) Streleț: PL a ales poziția de opozant deoarece este una mai comodă înainte de alegerile locale

Continuă șirul acuzațiilor dintre partidele care au decis să formeze o coaliție minoritară și Partidul Liberal, care rămâne cel puțin deocamdată în afara arcului guvernamental. După ce liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că negocierile au eșuat din cauza Partidului Democrat, care din start și-a dorit o coaliție cu Partidul Comuniștilor, vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț, declară că liberalii sunt cei care au ales să rămână în opoziție, notează UNIMEDIA.
 
Potrivit lui Streleț, Partidul Liberal este un partid laș, cu oameni „capricioși” „care nu este capabil de a guverna”.

„Un partid laș, de dreapta, a preferat să rămână în tufari. Partidul Liberal a dat dovadă de lașitate, a preferat să rămână în opoziție, în loc să-și asume responsabilitatea guvernării alături de PLDM-PD”, a spus liberal-democratul în cadrul emisiunii „Alb&Negru”.
 
Valeriu Streleț, fiind unul din participanții de la negocierile tripartide, spune că în tot acest răstimp de 7 săptămâni PL a blocat negocierile și a tras de timp. „Eu m-am convins cam pe la jumătatea drumului că Partidul Liberal nu dorește să participe la guvernare, lor nu le este convenabil, că ei judecă de vedere cinic, pragmatic iată, iată, trebuie, să intre în locale. Eu asta am înțeles și le-am spus și colegilor mei: „Fraților, degeaba batem apa-n piuă. Ăștia nu vor participa la guvernare”, a subliniat vicepreședintele PLDM.
 
Acesta a mai amintit că Partidul Liberal a dat asigurări și în timpul campaniei electorale, și după, că va participa la guvernare pro-europeană. „Până la urmă a preferat o postură foarte comodă de opozant. Este o caracteristică a liberalilor, ei nu sunt capabili de a guverna. Acum sunt alegerile locale. Este bine să mergi în alegeri cu aură de opozant, să-ți permiți să spui ce dorești, să-l înaintezi din nou pe Dorin Chirtoacă la Primărie, e foarte comod”, a adăugat Valeriu Streleț.
 
UNIMEDIA reamintește că Mihai Ghimpu a declarat că Marian Lupu și Partidul Democrat a decis din start să facă coaliție cu Partidul Comuniștilor, iar negocierile cu PL-ul au fost mimate. „PL consideră că acordul semnat între PLDM și PD demonstrează că nu s-a dorit o alianță cu PL”, a conchis liderul liberalilor.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI