(video) Stop cadru: Voronin nu vrea pază, se simte în siguranță printre cetățenii țării

Vladimir Voronin declară că nu are nevoie să-i fie asigurată pază de către organele de stat, fiindcă se simte în siguranță în preajma cetățenilor Republicii Moldova. Liderul PCRM a declarat că nu intenționează să-i solicite șefului statului să prelungească termenul în care să fie păzit de agenții SPPS, relatează UNIMEDIA.

O întrebare în acest sens i-a fost adresată la Parlament. „Pe mine nu mă supără aceste întrebări, dar mă gândesc la voi: de ce vă aruncați în mărunțușuri? Vă faceți grijă pentru securitatea mea personală? Vă mulțumesc foarte mult. E asigurată normal. Eu am declarat, poate nu ați memorizat sau a trecut pe alături, eu nu am nevoie de pază. Eu sunt păzit de poporul Republicii Moldova. De toți împreună”, a declarat președintele PCRM.

UNIMEDIA precizează că Vladimir Voronin nu mai beneficiază de protecție de stat. Perioada în care deputatul Vladimir Voronin, a beneficiat de protecție de stat, în calitate de ex-președinte al Republicii Moldova, s-a încheiat pe 31 martie curent. Legea îi oferă, însă, şefului statului dreptul de a prelungi acest termen în cazul în care se constată un pericol pentru viaţa fostului preşedintelui.

Pub

Anterior, Voronin a mai declarat că nu are nevoie de pază și că „fracțiunea insistă”. Însă, o scrisoare oficială a lui Vladimir Voronin către președintele Nicolae Timofti, făcută publică de Președinție, a confirmat că liderulmPCRM a adresat un demers în acest sens. În baza acestei cereri, protecția din partea statului i-a fost prelungită pe trei luni, până la 31 martie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub