ora: 12:04, 03 apr 2013 9220

(video) Stop Cadru: Președintele CSM explică premiile de sute de mii de lei


Video se incarcă ...
(video) Stop Cadru: Președintele CSM explică premiile de sute de mii de lei
Nichifor Corochii, președintele CSM
Foto: M1
Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nichifor Corochii, a explicat în cadrul emisiunii Moldova în direct de la Moldova1 pe ce bază au fost acordate premiile pentru judecători. La fel, sursa a vorbit despre efectele deciziilor instituției pe care o conduce, notează UNIMEDIA. 

„În toate cazurile unde au fost cazuri despre venituri și proprietăți dubioase, CSM a acționat. Inspecția a făcut foarte multe controale în baza petițiilor, atât în audiență personală, cât și la Curtea de Apel, CSJ. […] 8 judecători au fost eliberați din sistem pentru necompatibilitate cu funcția în 2012.

Asta este ceva concret, nu?! La fel, anul trecut au plecat vreo 6 judecători din sistem fără niciun temei… pot nominaliza - Botezatu, Verejatu… oamenii au plecat pentru că nu mai puteau suporta atacurile. Spuneau că deja ne este neplăcut să auzim aceleași reproșuri neargumentate”, a spus Corochii.

FOTO: Prime de sute de mii de lei pentru cei care supraveghează justiția

Vorbind despre premiile de zeci de mii de lei pentru el și colegii săi din justiție, Corochii a lăsat să se înțeleagă că nu s-a încălcat nicio lege. „La momentul când s-a hotărât asta, eu nu eram în țară, nu știam de asta. Acest premiu de 20 mii lei a fost acordat în limitele prevederilor legale. S-a ținut cont și de salariul de funcție pe care-l am. Pentru un judecător de primă instanță, 20 mii ar fi egal cu 5 salarii. Salariul meu de funcție e 7 mii de lei. În baza lui s-a calculat și premiul”, a spus sursa.

UNIMEDIA amintește că, potrivit JurnalTV, pe parcursul ultimilor trei ani, membrii Consiliul Superior al Magistraturii au fost remuneraţi suplimentar la salariu în valoare totală de cca 800 mii lei. Aceasta arată datele contabile oficiale.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (2)
  Mai mare mincinos si om fara educatie inca nu-m vazut,cum poate sa minteasca fara a avea putina rusine,acest Corochii e cel mai corupt.Sistemul judiciar e la pamint,toti absolut toti judecatorii sunt corupti,Dumnezeu ii va pedepsi Cum cu 7.000 salariu sa ridici palate,eu cu sotia lucrez de 11 ani in Italia cu salariu de 25.000 si nu am avut posibilitatea sa ridic palat,dar el spune ,ca oamenii gospodari ridica palate,poate judecatorii hoti si corupti ridica palate.jos mafia si hotii.
  • +1 (1)
   chiar sa fie si legale aceste premii, dar mi se pare ca nu-i etic sa iei premiul cand sistemul judecatoresc e putred (cu careva exceptii)
 • +1 (1)
  De acord, sunt hoti si minciunosi. Pana la urma ne convingem ca diferenta intre comunisti si aie-sti la guvernare este neiesentiala. Cauza e foarte simpla: imediat dupa alegeri, cum ii mai puem controla? Putem oare decide anularea unor hotarari luate de alesii nostri? Credeti ca daca ar decide poporul in referendum ar aproba asa salarii pentru ei? Mai sunt si alte probleme: ei sunt functionari publici si pensiile lor se calculeaza diferit de pensia profesorilor, medicilor, savantilor, muncitorilor, taranilor. Daca poporul in medie va lua cam 40% din salariul mediu la pensie, functionarii publici iau 80% din ultimmul salariu (jumatate din suma vine de la buget). Asa legi avem in care cetatenii sunt tratati diferit, parca imi aduce aminte de nomenclatura PCUS. Asta am dorit in 1989, 1991, 2009?
 • 0 (0)
  Obraznicatura! Cu toata armata sa de judecatori nelegiuiti si magistrati pungasi. Obsesia lor e valuta ilicita! Altfel cum ai putea explica averile adunate?! Nu e de ajuns sa fie numiti imbecili certati cu legea. Ca sa scapi de asemenea bande care dau sentinte pe spaga si pile, cel mai nimerit ar fi: sa fie manati in PMAN, sa primeasca in fund cateva suturi zdravene, apoi sa fie judecati si adapati cu cianura.
 • +1 (1)
  Acum vă dați seama cât de tare vă înșelați când l-ați învinuit pe ”ghetu om”.
  Narodu tre să-și ceară scuze.
 • +1 (1)
  Dl.Corochi a nimerit în situaţia lui Muruianu. Acela ia făcut pe ziarişti cîini turbaţi, iar Chorochi le-a arătat din deget şi le-a indicat locul în societate. Cum faci aşternutul aşa şi dormi. Dacă la modul serios, la moment în instanţele de judecată este foarte greu să ai cauză de cîştig la vre-un dosar, dacă mergi pe cale legală. La o bună parte de judecători, bugetele autorităţilor locale (Primării, Consilii raionale) au stat ca nişte surse de îmbogăţire. Studiaţi cauzele civile (de contencios administrativ) perdute de autorităţile locale şi o să vă convingeţi.
 • 0 (0)
  Gheorghe Nogai ,procuror, Nicolae Gordilă, judecător la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ), Ion Constandoglo, ex-viceministru al Educaţiei, şi Vasile Dombrov, vicedirectorul Liceului «Vasile Alecsandri», şi-au construit case de milioane pe terenul de sport al unui liceu.ACESTEA SUNT GOSPODARII LUI COROCHI,IMPUSCATI TOTI, IMPREUNA CU COROCHII AR TREBUI.
 • +2 (2)

  Nichifor Corochii, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a reușit să obțină în judecată o pensie mai mare. Acesta a cerut Casei Naţionale de Asigurări Sociale să-i recalculeze pensia stabilită încă în 2006 deoarece în prezent deține o funcție mai înaltă decât cea de judecător, respectiv salariul pe care îl ridică este mai mare. Însă a fost refuzat și a mers să-și apere drepturile în instanță.
  „Dl Nichifor Corochii a depus cerere de recalculare a pensiei după numirea în funcția sa de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Cererea respectivă a fost examinată de Casa Națională și a fost respinsă pentru că noi considerăm că pensia inițial stabilită în 2006 corespunde normelor legii cu privire la statutul judecătorului.CUM SA-L CREDEM ,DE CE SA INCALCAT LEGEA ,HOTULE COROCHII ???DORESTI O PENSIE MAI MARE???ESTI GOSPODAR ???SA-TI FIE PENTRU LUMNARI !!!
 • 0 (0)
  chindva erau Haiducii pe tarimurile noastre acuma in epoca modernismului avem nevoie de Killeri ca sa se faca dreptate :)))
 • 0 (0)
  O IDEE BUNA,PUNEM MINA LA MINA ,DESCHIDEM UN CONT SI CAUTAM NISTE HAIDUCI MPODERNIZATI SA SCAPE POPORUL DE CEI CE SE SIMT STAPINI PE NOI SI PAMINTUL NOSTRU.SISTEMUL JURIDIC ,SISTEM CORUPT.
 • 0 (0)
  UNOR POLITICENI HAPSÂNI
  De popor ei nu mai au nevoie,
  Când ajung în clanul guvernârii,
  Căci pot să sugă acum în voie
  Cât doresc din...ţâţa ţării.
 • 0 (0)
  Cu aşa judecători, investitorii la construcţia blocurilor locative din str. Zelinski 15, mai mult de un an de zile, la toate adresările a circa 200 de persoane fizice, în aşa numitele autorităţi publice centrale, CCCEC, ulterior CNA, Procuratura Anticorupţie - procuror Neguriţa, PG, etc. de peste tot primesc răspunsuri tardive, formale, superficiale, neconcrete, fără nici o tentativă de soluţionare a problemelor abordate. Se tergiversează intenţionat ca ulterior să muşamalizeze cazul.
  După ce fosta conducere Î.S. „ SABOS”, de comun cu SRL „Consfirm- Grup”, au deturnat şi furat zeci de milioane lei, de la investitori, cu acordul lui Raducan, se solicită nelegitim, nejustificat, suplimentar sume considerabile pentru finalizarea construcţiei. Se argumentează cu nişte aberaţii.
 • 0 (0)
  S.R.L. „Consfirm - Grup”, antreprenor general (la construcţia blocurilor locative din str Zelinski 15 şi la reparaţia clădirii parlamentului), în spatele căreia stă Baldovici şi Raducan (membru al PDM), nu şi-a onorat obligaţiile prevăzute în contractele de investire la construcţia locuinţelor din blocurile locative nr.1,2,3 din adresa nominalizată, termenul de dare în exploatare a cărora a expirat în august 2011.
 • 0 (0)
  Conducerea Î.S. SABOS, continuă presiunea asupra investitorilor de acumulare suplimentară a mijloacelor financiare. Darea în exploatare a blocurilor locative în timpul apropriat nu se prevede.
  Racket la nivel de întreprindere de stat, subordonată ministerului, structură a Guvernului.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA