ora: 14:00, 29 mai 2014 11663
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Stop Cadru: Incursiune în istorie marca Ghimpu-Voronin


Video se incarcă ...
(video) Stop Cadru: Incursiune în istorie marca Ghimpu-Voronin
Ghimpu VS Voronin
Colaj: UNIMEDIA

Nici o ședință a Parlamentului nu se desfășoară fără un schimb de replici între coaliția de guvernare și opoziție. Astăzi, 29 mai, în timpul dezbaterii în plen a proiectului cu privire la modificarea bugetului de stat, a avut loc un schimb de replici între liberal-democrați și liberali, transmite UNIMEDIA.

Președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, a solicitat să ia cuvântul și a încercat să pună punct disputelor. „Întrebări față de raportor nu mai sunt și am trecut la faza unui bocet pre-electoral”, a declarat acesta, iscând un nou val de replici.
 
„Fostului și actualului Ivan Susanin, nu mințiți lumea. Sunteți niște...oameni care așteptați să se termine mandatul și să vă duceți de unde ați venit, acolo unde i-a dus Susanin pe nemți”, a replicat Mihai Ghimpu.
 
Liderul comuniștilor l-a corectat pe liberal. „Dle Mihai Ghimpu, a spus ca întotdeauna adevărul. Numai că a încurcat pe cine a salvat Ivan Susanin. Nu cu nemții Mișa, dar cu polonezii”, a precizat Vladimir Voronin.
 
„A fost o precizare de ordin istoric, iar ca adevărul să triumfe până la capăt, dl Ghimpu”, a spus speakerul Igor Corman, oferindu-i din nou cuvânt liderului PL.
 
„Dle Voronin, aveți dreptate, dar nu i-a salvat și i-a terminat. Aici e problema”, a conchis Ghimpu.
 
În Rusia, numele lui Ivan Susanin este bine cunoscut. Cu 400 de ani în urmă, cu preţul propriei vieţi, el l-ar fi salvat pe primul ţar din Dinastia Romanov, Mihail Fiodorovici. S-au păstrat mai multe versiuni ale acestei legende. Importanţa faptei săvârşite de ţăranul din Kostroma este şi ea tratată în mod diferit. Ivan Susanin, care a fost luat prizonier de polonezi, a fost torturat, potrivit documentului, însă nu a divulgat locul unde se ascundea ţarul. Legendele populare spun că înainte de a fi prins, Susanin i-a adus pe polonezi în mlaştinile din pădurile din Kostroma, unde aceştia au murit.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (11)
  Nu cunosc ei ABC-ul istoriei muskalesti. In fine, dupa murza Gudun, ultimul din dinastia Cenghis-hanilor, "tari" Alexea Kosku a fost "botezat" de biserica cu "Romanof", chipurile trimis de Roma ca sa carmuiasca Moskovia-ulus. Iar chestia cu Ivan Susasinin e o balina, ca si cea despre Kulikovo.
  • -3 (11)
   Ma uit la Unimedia si nu vad nicio stire serioasa. Doar niste aiureli cu privire la discutia aiureasca dintre Voronin si Ghimpu.
   Am deschis la SOCIAL, poate acolo voi vedea ca astazi in sedinta in plen a parlamentului a fost aprobat in lectura finala proiectul Valentinei Stratan, deputat PDM, cu privire la faptul ca bolnavii oncologici sa primeasca gratuit proteze.
   Se vede ca moldovenilor le place doar show-ul ieftin....de altceva nu are nevoie..pacat!
   • -3 (5)
    Nea Ghimpu , nu te ruga ca altii sa plece pentru ca nu se stie daca matale o sa fii macar in opozitia in care astazi este.
   • 0 (0)
    GHIMPU AI ÎNȚELES CĂ EȘTI PROST CA NOAPTEA ?? CHIAR ȘI VORONIN ȚI-A SPUS-O. VAI DE CAPUL TĂU MUJLANE !!!!!
 • -1 (1)
  http://unimedia.info/stiri/aprobat-proteze-gratuite-pentru-mai-multe-categorii-de-bolnavi-cu-afectiuni-oncologice-77134.html
 • +2 (4)
  ....."Si oprecizare de ordin istoric......" NU la tema:"Но ведь и вы понимаете, что в Кремле хотят максимально закрыть вопрос Крыма.
  — И что теперь — если хотят в Кремле? Это не воля Господа. Это всего лишь позиция одной из сторон переговоров. Для нас эта позиция неприемлема. И точка. Не многоточие."---Presedintele ales a Ukrainei P.Porosenco.
  ----A?????Cum a zis????.....Dar ai nosti....?
 • -2 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (1)
  Cu de-alde Ivan Susanin nu se intră în Europa.
  Este nevoie de primeneală în parlament.
  Ce sula mea mai caută reptilele astea sovietice în parlament în 2014???
  Ăștia nici să înjure în limba maternă nu sunt în stare.
  Au ajuns toți degradații să ne conducă.
  Jos cu mizeriile astea analfabete!
 • 0 (0)
  REACŢIE NEADECVATĂ
  Societatea reacţionează liniştit
  Dacă nechezatu-i de „ mârţoagă”.
  Dar reacţia-i creşte înzecit,
  Când liderii incep să ... ragă.
 • 0 (0)
  MANIPULARE, menita sa induca alegatorului ideea ca Voronin si Ghimpu sunt la fel. Presa la noi nu este libera, este aservita anumitor oligarhi, si ei cu ajutorul acestei prese manipuleaza. E suficient sa vedem cine este criticat si cine este laudat si astfel intelegem si cui apartin...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA