(video) Situație amuzantă la Primăria Chișinău

Către evenimentul de prezentare a raportului anual de activitate a primarului Capitalei, care a avut loc săptămâna trecută pe 17 iunie, șefii direcțiilor și subdiviziunilor de la Primărie au fost rugați să prezinte câte un raport, iar cele mai importante realizări urmau să se regăsească în bilanțul Primăriei Chișinău, notează UNIMEDIA.

(video) Situație amuzantă la Primăria Chișinău
Dorin Chirtoacă, primar general de Chișinău (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Unul dintre rapoarte însă a rămas pe dinafară pentru că edilul Capitalei l-a considerat „amuzant”. Este vorba de raportul Ludmilei Boțan, șefa întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”.
 
Boțan a explicat că una din realizările din 2013 a întreprinderii pe care o conduce este reconstrucția unei capele care face parte din ansamblul arhitectural istoric al Cimitirului Central, amplasat pe str. Mateevici 11. 
 
„Este un obiect de cult, care prezintă o valoare istorică de necontestat. De aceea, am considerat necesar reparația și valorificarea capelei. Este o construcție în stil Bizantin, cu elemente specifice cum ar fi arca, rozeta, fresca, ușile sculptate în lemn care reprezintă învierea Sfântului Lazăr. Ne-am străduit la reparație să păstrăm absolut toate simbolurile care sunt pe această capelă și cred că ne-a reușit un lucru frumos. În oraș nu mai este o asemenea încăpere. Un simbol definitoriu așa cestui lăcaș este crucea celtică, care este un element spiritual ce reprezintă mai multe religii”, a specificat funcționara în cadrul ședinței săptămânale de la Primăria Chișinău.
 
Dorin Chirtoacă i-a mulțumit șefei de la Combinatul Servicii Funerare pentru prezentarea profesionistă și în continuare a făcut câteva apropouri. „Am înțeles că ne invitați și la inaugurare. Aveți nevoie de prezența noastră? În calitate de cine? Oaspete ești un singură dată. Așadar putem considera că am primit o invitație oficială la cimitir”, a spus primarul, trezind râsete în sală.
 
„Nu-i adevărat, „oaspete” doar la urmă. Vă invităm în calitate de spectatori”, a ținut să-l corecteze Boțan.
 
Episodul a continuat, după ce Chirtoacă a citit din modelul nou de autorizație. „Se autorizează arendarea locului de veci la cimitir: în cartierul, rândul, locul, concesionarul, domiciliul...Sunt doritori? Eu sunt gata să vă ofer locul. Este și acesta un serviciu pe care îl prestăm, dar a fost amuzant când am dat de raport. Mă gândeam, să dau raportul sau să completez autorizația?”, a adăugat primarul. 
 
„Nu v-am indicat numele”, a subliniat Ludmila Boțan.

Sursa video: privesc.eu

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub