ora: 18:04, 17 apr 2014 6140 11 Autor: Cristina Buzovschi

(video) Sfatul lui Snegur pentru Timofti


Video se incarcă ...
(video) Sfatul lui Snegur pentru Timofti
Mircea Snegur, primul președinte al RM
Foto: UNIMEDIA

Mircea Snegur a declarat că se află în relații bune atât cu foștii președinți ai Republicii Moldova, cât și cu actualul șef al statului. Cu toate acestea recunoaște că relațiile cu Vladimir Voronin sunt mai reci și în același timp și declară că este mereu gata să-l ajute cu un sfat pe Nicolae Timofti.

Declarații în acest sens au fost făcute de Mircea Snegur în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la UNIMEDIA.

Moderatoarea emisiunii, Elena Robu, l-a întrebat pe președinte cum se înțelege cu succesorii săi. „Nu pot spune că sunt sfădit cu cineva. Mai puțin contactez cu Voronin. Aproape deloc. Câteodată are niște ieșiri necontrolate și mai scapă niște vorbe pe care eu nu le pot ierta. Așa că, mai bine mai departe”, a menționat el.

Potrivit lui, cu Petru Lucinschi vorbește cu mult mai des. „Suntem împreună la dispoziția dlui președinte. Poate oricând să ne convoace, dar nu prea ne convoacă. De câteva ori ne-a cerut sfaturi, ne-a convocat și am discutat la Președinție. În genere, în Republica Moldova instituția foștilor președinți, a foștilor demnitari, se utilizează slab. Slab de tot. Cum n-ai da, cum a fost Snegur, rău sau bun, dar după atâția ani, trecând prin greutăți și nevoi, s-a acumulat un pic de experiență care ar putea la un moment să fie de folos. E pe gratis, nu care bani pentru asta”, a glumit primul președinte al Republicii Moldova.

Mircea Snegur i-a oferit un sfat actualului președinte al țării. „Ceea ce îi lipsește, în viziunea mea, este mai multe întâlniri cu poporul. Poporul are nevoie de aceste întâlniri”, a punctat el, sugerând că Nicolae Timofti ar trebui să meargă în teritoriu în campania electorală și să vină cu un mesaj de susținere a partidelor din coaliție și păstrarea cursului de integrare europeană.

UNIMEDIA precizează că de cele mai multe ori, cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin refuză invitațiile de a participa la diferite evenimente alături de ceilalți președinți ai țării. Spre exemplu, liderul PCRM a lipsit de la ceremonia de învestire în funcție a celui de-al patrulea președinte RM, Nicolae Timofti, și a declarat în repetate rânduri că nu-l recunoaște.

Comentarii (11)
 • +1 (7)
  Snegurocica.....vai de capul tau........
  Dar cel mai mare pidaras si vaflist a fost Lucinski.....pe timpul lui scoteau sirmele de pe stilpi,in oras dadeau lumina pe ore si copii la tara se duceau la scoala cu lemnele in geanta ca sa nu unghete de frig.............
 • +2 (8)
  cind te gindesti unde au ajuns in aceasta perioada de timp tarile baltice... si unde sintem noi,ti se face rau...
  E timpul sa alegem conducatori tineri,competenti,harnici si in primul rind Patrioti.
  Cu slugoii astea a rusilor si hotii care de 20 de ani isi bat joc de moldoveni,din mizerie nu iesim. E o hata de neamuri,drugi si kgb isti care ne mint,tradeaza si isi fac interesele personale
 • 0 (6)
  sfatul lui snegur lui timofti...sa plece la odihna;ca de nevertebrate la conducere ne-am saturat
 • +2 (4)
  asta e autorul sau martorul eliberarii lui Smirnov
 • +3 (5)
  Da Nichifor din Sirma, ti-se face rau din cauza ca mai sus de mesajul tau sade altul foarte tampit! E cazul sa scapam de asa rapan ca dansii si poate vom trai si noi ca tarile baltice!
 • 0 (4)
  Snegur
  RIP
 • +4 (4)
  ati vizionat vizita lui Corman in rusia/?? ce lingau gretos.inca un pic si ii lua la pupat in cur pe toti rusalanii de acolo.
  atunci cind vine McCain in Moldova, astea pleaca la intrunirea CSI...de neimaginat.Cu javrele acestea tradatoare de la conducere,de sub copita ocupantilor rusi nu iesim in veci.Ba, mai mult...ei cauta sa ne exstermine ca neam
 • +1 (1)
  Dintre toti ex-presedintii de stat, covrigarul vladica Voronin este lifta cu antecedente penal. Se poate nesabuinta mai netrebnica decat aceea de-a te prabusi in mod constient? Closca asta marginala, imputita de Voronin a ucis, a invrajbit si s-a smintit. De la domnie - la marsavie! De la obraznicul, si de-i batran, si de-i cu obraz, tot fara obraz se poarta, tot fara pedeapsa legala sau dumnezeiasca. La ce-i foloseste torta aia, speciala, cu foc sfant, daca minciuna este adevarul sau, iar fatarnicia e meseria sa?!
 • 0 (0)

  . . . Critici voi, cu flori deşerte,
  Care roade n-aţi adus -
  E uşor a scrie versuri
  Când nimic nu ai de spus. . .
  • 0 (0)
   Munca de raspundere, ce mai..
   In timp ce astia, nemultumitii care critica, mureau la Nistru, maritii nostri conducatori il eliberau pe Smirnov la Chisinau.
   Lasa-ne.
 • 0 (0)
  Mai bine ne-ai sfătui ce să facem cu bonurile patrimoniale,care le-ai datla atîta lume minţind-o în cel mai grosolan mod.Nu te mustră conştiinţa!

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA