(video) Sergiu Sîrbu, despre referendumul inițiat de Dodon: Ne vom opune acestor tentative de a viola Constituția

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova s-a întânit astăzi cu delegația Comisiei de la Veneția.

Aceștia au discutat despre inițiativa unui referendum propus de Igor Dodon și prevederile acestuia.

(video) Sergiu Sîrbu, despre referendumul inițiat de Dodon: Ne vom opune acestor tentative de a viola Constituția
(Foto: captura video / privesc.eu)

Vicepreședintele Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, spune că fracțiunea nu susține inițiativa lui Dodon de a modifica Constituția Republicii Moldova și a-i oferi președintelui țării mai multe împuterniciri.

„Este inadmisibil să dizolvi Parlamentul pentru că n-a fost votat timp de două luni bugetul sau orice alt motiv invocat de președinte. Ne vom opune acestor tentative de a viola Constituția Republicii Moldova”, a declarat Sîrbu.

Pub

UNIMEDIA amintește  că în data de 28 martie, în cadrul prezentării raportului de activitate pentru 100 de zile de la învestirea în funcție, Igor Dodon a semnat un decret de organizare a unui referendum consultativ. 

La referendum cetățenii urmează să răspundă la patru întrebări. Prima întrebare se referă la abrogarea legii care pune pe umerii cetățenilor miliardul sustras din sistemul bancar.

A doua întrebare ține de acordarea președintelui a împuternicirilor de dizolvare a Parlamentului în alte condiții decât cele prevăzute în prezent și ca urmare declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. A treia întrebare ține de reducerea numărului deputaților de la 101 la 71, iar a patra se referă la studiera în școli a Istoriei Moldovei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub