(video) Semnarea Acordului de Guvernare

A fost creată Coaliția de Guvernare Pro-Europeană. Acordul politic privind constiturea noii coaliții de guvernământ a fost semnat de liderul PLDM, Vlad Filat, liderul PD Marian Lupu și liderul grupului reformatorilor PL, Ion Hadârcă.

Vlad Filat: „Acest Acord aduce stabilitatea politică în RM, după o perioadă de mai multe frământări. Este un examen pe care l-a trecut clasa politică din RM. Va aduce o guvernare mai bună, bunăstare și siguranța în instituțiile statului. Noi vom reuși să ducem la sfârșit acele proiecte pe care le-am inițiat în 2009. Pe dimensiunea europeană vor fi semnate cele trei acorduri care vor permite cetățenilor să călătorească liber. Vreau să-i mulțumesc persoanal dlui Marian lupu pentru faptul că a găsit puterea să se ridice foarte sus, peste interesul personal și cel de partid, în numele interesului cetățeanului simplu”.

Marian Lupu: „Acest Acord politic vine să stabilească echilibrul politic și să aducă eficiență în actul de guvernare. Astăzi punem baza unui sistem politic eficient și de lungă durată, care să aducă stabilitate pentru mult timp înainte. Pe parcursul acestor 2 an trebuie să asigurăm continuitatea reformelor structurale adânci. Noi vom susține Guvernul care va avea o sarcină deloc ușoară. Astăzi în cadrul ședinței Parlamentului vom alege speakerul. PD l-a înaintat la această funcție pe Igor Corman. Această alegere nu a fost deloc întâmplătoare. Ea pune accent pe integrarea europeană”. 

Ion Hadârcă: „Suntem toți martorii unui eveniment mult așteptat și dorit. Pășim cu dreptul într-o nouă eră a speranței, a stabilității. Vom salva cursul pro-europan, creând Guvernul pro-european. Nu am admis desfășurarea alegerilor anticipate care ar fi putut deturna vectorul nostru. Este finalul a circa jumătate de an în care ne-am zbătut în această criză politică. Există o majoritate parlamentară care va continua acele reforme necesare pentru țară”.

Iurie Leancă: „Vom reveni la agenda de reforme pentru a asigura funcționalitatea instituțiilor statului, ne vom respecta angajamentele asumate în fața cetățenilor, dar și în fața partenerilor externi. Sper la o conlucrare eficientă între instituțiile statului, între toate ramurile puterii. Trebuie să înțelegem care este miza guvernării și a eforturilor depuse în cadrul acestor trei ani de guvernare. Eu îmi exprim atașamentul față de Acordul politic care a fost astăzi semnat”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI