ora: 14:54, 09 apr 2013 12521
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Sandu către Ghimpu: „Eu m-am format în occident și îmi vine greu să fac comparație cu sistemul comunist”


Video se incarcă ...
(video) Sandu către Ghimpu: „Eu m-am format în occident și îmi vine greu să fac comparație cu sistemul comunist”
Maia Sandu, ministrul Educației
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Maia Sandu a comentat acuzațiile președintelui Partidului Liberal Mihai Ghimpu. După ce i s-a reproșat că are o gândire comunistă și că pedepsește angajații după cum îi este placul, ministrul în exercițiu al Educației a precizat că nu face altceva decât să-i judece și să-i aprecieze pe funcționarii din subordine în funcție de performanță, transmite UNIMEDIA.

„Nu știu ce are dl Ghimpu în vedere atunci când vorbește despre o gândire comunistă. Din punct de vedere profesional, eu m-am format în occident și îmi este mai greu să fac comparație cu sistemul comunist”, a menționat șefa de la Educație.

Maia Sandu spune că nu cunoaște la care regulament a făcut referință Mihai Ghimpu, însă a precizat că legea permite acordarea primelor în bază de performanță. „Marea majoritate a colaboratorilor ministerului au primit un salariu de funcție. Excepție fac câteva persoane: ministrul, un șef de Direcție care a fost ulterior demis și câțiva colaboratori din Departamentul financiar. Doar aceste persoane nu au primit prime”, a subliniat sursa.

„Eu am declarat și cu alte ocazii. Ceea ce am moștenit la minister pe dimensiunea management și finanțe, nu a fost tocmai bine. În această situație, eu chiar cred că oamenii nu au meritat aceste prime. Ori, doar în comunism primele se acordau în mărime egală, pentru toți, indiferent de performanță”, a declarat ministrul. Sandu a declarat că criteriile de apreciere sunt simple: dacă sarcinile sunt îndeplinite corect și la timp, angajații nu au de suferit.

Întrebată dacă crede că se va regăsi în viitorul Guvern, Maia Sandu a subliniat că acest lucru nu-l decide ea.

Precizăm că Mihai Ghimpu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Maia Sandu nu are ce căuta în viitorul Guvern. Potrivit liderului PL, ministrul Educației trebuie schimbat „deoarece are gândire veche, comunistă și pedepsește funcționarii după placul ei, nu după regulament”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (23)
  In Occident? Cand? Cand erai subalterna si protejata lui Dodon la ministerul economiei? Comunisto!!!
  • +5 (13)
   Ghimpu arface bine sa se uite la Ministerul lui Salaru unde e vai de ele si unde se fura Milioane de Dolari , da nu vine el aici si se da ca Superman
   • +1 (7)
    Ghimpu mai bine s-ar uita sup nasul sau dar sa nu se uite la altii....da dinsu in ministere ii o coruptie mare....
    • 0 (6)
     De la o vreme încoace nu-l mai recunosc absolut deloc pe liderul liberalilor, Mihai Ghimpu. Nu-i înțeleg acțiunile, declarațiile și în general activitatea sa politică,si-a pierdut mintile cu totul....este un nebun...
     • +4 (10)
      Personal sint multumit de faptul cum conduce doamna Sandu Ministerul Educatiei, intr-adevar are capacitatile necesare pentru a face ordine. Vedem foarte clar cum se pregateste de exemene, de BAC. Sa speram ca incepind cu 2013 copii nu vor mai copia!
      • +4 (10)
       Doamna Sandu este un adevarat profesionist, pe parcursul activitatii sale a schimbat foarte multe in acest minister. Multe lucruri care trebuiau schimbate. Ma bucur ca mai exista astfel de ministri.
       • +5 (11)
        Ma intreb eu, de ce Ghimpu doar critica? De ce nu face schimbari in Ministerul Transporturilor, de unde ii vin milioane? Pentru ca e neam cu Salaru? Iar Salaru e finul lui Stati?
        Apar foarte multe semne de intrebare in urma actiunilor domnului Ghimpu.
        • +4 (12)
         I-as sugera doamnei Sandu sa nu atraga atentia la tot felul de declaratii prostesti care vin din partea lui Ghimpu. Sint niste vorbe la comanda papusarului. Ghimpu il slujeste pe Plahotniuc. Asta deja s-a demonstrat de nenumarate ori.
        • -2 (8)
         Comentariul a fost șters de redacție.
     • 0 (10)
      Comentariul a fost șters de redacție.
   • -3 (5)
    Unica tangenta pe acre o are acuala ministru al educatiei cu scoala este ca a Fost si ea scolar fix ca in poiezia cu Lenin ...
    Da a fost copil si Maia
    Da a fost si ea scolar
    Si a purtat si ea pe vremu fundite si abecedar...
    Mare prostie au facut PLDM cind au numit-o in functie sunt atitia pedagogi buni la ei in partid care ar fi facut fata, Volosatii Boris de la Liceul Gh. Asachi, Belostecnic rectorul ASEM etc.
    Credeam cel putin ca in PLDM se promoveaza oamenii in dependenta de pregatirea profesionala dar si la ei cumatrism, cumparai de functii, curvism, lingisitorii ... ca la toate partidele politice din moldova pupcurismul si inainte.
    • 0 (6)
     Ministra o sa faca o tara de Analfabeti, inchizind Scoli la dreapta si la Stinga.
     Da PLDM s-a laudat mai inainte cu alt Ministru SHLEAHTITKII care o fost prins cu MITA de Citeva ori. Apoi procurarea Autobuzelor la Super mare Pret...
    • -1 (1)
     Sau Chiciuc Constantin de la "Ioan Voda" Cahul,profesor cu merite in liceu.
  • +1 (3)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • 0 (0)
    lolita, Pro_X, Grisa din Iargara - da voi ce-o atacati pe doamna in cauza? Doar pentru ca ia facut Gimpu din deget??!
    Nu trebuie sa coboriti la nivelul lui militaru, revenco, nonconformistu etc. Pentru ca din acea ipostaza cale intoarsa nu mai exista.
  • 0 (2)
   Las-o mai moale , mita ploata , te-o facut mam-ta si cu tat-to, intr-un sat prapadit din Falesti si educata si invatata ai fost de moldovenii nostri, dar acuma dai cu botu , ca ai studii europene, sa-ma pis pe nasul tau, ca dai cu picorul in oamenii. care au pus umarul sa te agute sa devii om invatat, da tu imbli, ca o scorfotina si te bati ci pumnul in piept ca ai studii, ca tu ai cheltuit 12mln. de lei p/u teh. de bruiaj, fata hai banii estea trebuiau folositi cu cap, da nu cu fundu...Asa mai scrie dar imi este scirba ....ea.
 • +2 (18)
  Lasa Maia vrajeala. Mai bine spune cum a fost in Qatar in compania lui Filat. Ce-ai facut acolo? Care au fost rezultatele vizitei? Cum justifici cheltuirea banilor publici pentru calatorie?
  • 0 (4)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (11)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • Abtineti-va de la atacuri la persoana si reactii injurioase. De altfel, conturile dvs vor fi blocate.
 • +3 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (7)
  Ce urmareste Mikey Mouse Mismas Ghimp, scaunul de WC al oligarhului, prin aceasta tarasenie? A cata la numar? Ca sa se imbete cu apa rece? Sa nu mimeze cel mai vandut dintre politruci-blatisti, tumefiat de bautura si fum. Nici turma sa turmentata si lasa. C-au ajuns bastarzi ai nimanui. Prosti si plini de tafneli.
  • -4 (6)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +4 (6)
   tu ai cazut de pe luna? uite la experienta altor state in acest domeniu, de ex Romania si alte state europene civilizate, uite ce se face la noi la BAC, cum se copie la negru si citi bani se platesc, toti vor note mari, dar cunostinte ioc si ajungem la situatia cu o multime de specialisti cu diploma absolut incompetenti in domeniu pe care l-au studiat, mai ginditi-va oleaca cu capu sau ai copiat si tu din fetuica lui Ghimpu?
  • +5 (5)
   In anul 2012 in Romania au luat Bacul numai 43%
   Sa nu ne miram,ca unii cu facultate nu au de lucru in R Moldova.
   Performanta elevului incepe din clasele primare ,fara cadouri si flori la ziua de nastere ale invatatorului ,fara de bani pentru clasa si scoala in timpul anului scolar si fara de lipsuri si foi de invoire pe bani de la medic.
 • +2 (6)

  Chită ură si nesimțire din parte unora care pe departe nu au citit ,studiat nici măcar un sfert de carte precum are D-na Ministru ,Maea Sandu ,chear suteti o parte joasa a societatii... Cum doriti voi,ca să revină in Tară ,studentii ,copii care-si fac studiile in strainătate ,doctorantii cu studii aprofundate cu multe limbi vorbite cu cele mai performante studii printre voi ,pechînd o parte a societății sunteti ca niste fiare salbatice impotriva celui care-i mai cu carte si cunoaste mult mai multe de chit cunoaste+ti voi.
  • 0 (4)
   Personal nu inteleg ce are aici ce a facut doamna Sandu in Qatar si cu cine ... fiecare are dreptul la viata lui personala si nu e treaba noastra sa criticam mai ales ceia ce nu stim , nimeni nu le-a tinut luminarea , ei si ce daca se inteleg bine , mai bine v-ati uita la ce lucru face acesta doamna si dupa parerea mea , o face bine . Sa stiti ca coruptia se incepe de la scoala si masurile care le-a intreprins Maia Sandu in scoli cred ca sunt binevenite!
  • 0 (0)
   Domnule esti agramat si mai ai tupeu sa ii judeci pe altii dupa numarul de carti citite
 • +4 (6)
  Daca pe Ghimpu si deputatii PL si PLDM nui intereseaza,noi,alegatorii,dorim sa stim de ce ati inchis unica scoala de limba romana in raza de 60 km din Valea Perjei?
 • +1 (5)
  nu, tu simplu nai nici o legatura cu sistemul educational din rm, asa ca dute inapoi in occident
  • +1 (3)
   ar fi bine sa ramina unul sau una ca si tine"
   ccccccccc"
   si sa ne invete carte..
 • 0 (6)
  Ai uitat Papusa ca ai fost comsomolista acum o faci pe desteapta ,noi trăim in occident ci vedem DEMOCRATIEA adevarata,da tu personal crezi in prostiile care le zici?
 • +2 (8)
  ghimPU LA gunoi!!!
 • +2 (2)
  La televizor toti ne SPALAM pe creier in Occident, yo!
  Rammstein - Amerika
  http://www.youtube.com/watch?v=4NAM3rIBG5k
 • +7 (11)
  Aceasta dna formata in Occident, mai bine ar raspunde ce reforma in invatamint a facut ea...? Satele gem, scolile se duc de ripa....
  • +1 (7)
   Ministerul invatamintului este cel mai important p-u o tara,fiindca acolo e viitorul poporului. Ce face acest minister la noi ???
   Afara cu tot balastul de tip sovietic si de pus oameni competenti,harnici si patrioti, iar cine va incerca din tradatori sa se bage acolo, sa i se suciasca capul imediat
  • +1 (3)
   Bravo, domnule Ghimpu. Adevarul nu le place lingailor lui Filat, dar echipa PLDM este lipsita total de profesionalism. O turma de oi, cu acte in regula (cumparate pe banii din contrabanda).
 • +2 (6)
  "format in occident"... daca nutroul este de bolshevik nu te schimba nici un occident. Cunosc o multime de oameni care jumatate din viata locuesc in tari civilizate si tot cu mentalitate sovietica au ramas.
 • +2 (6)
  Adica s-o dus bou in UE si o venit vaca.....?
  • +3 (5)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (6)
  Cum poate sa-i placa unui debil cineva cu Harward?
  • +3 (5)
   asa vorbesc toti de la PLDM? Din ce gaura v-a scos Filat? Din inchisoare , probabil. Vai de steaua voastra....
 • +2 (4)
  Premii pentru ca isi fac munca, de nu se dedau muncii numai salariu, hitra asta oare intelege ce spune? Ia sa format in occiden, ia ma facut sa rid, doamne ia oare vede diferenta intre traiul profrsorului de la noi si cel de acolo?
 • +3 (5)
  de la o vreme nu mai inteleg pe Filat. De unde el scoate asa ministri? Din pantaloni, probabil. Ma dezamagesc in PLDM pe zi ce trece.
 • +1 (1)
  nu stiu eu in ce conditii si format Maia in occident,
  insa aici la noi nu e in occident.
  si vedem ca femeia o inteles asta destul de rapid. Or declaratiile lui Ghimpu no aparut din senin.
  si in genere, eu cunsoc o doamna care activeaza la minister de multa vreme, si zice ca toti mai multi angajati ai ministerului sint nemultimuti de cum se dau ordine de cind o venit fatuca asta cu aere din vestul salbatic.
 • 0 (2)
  Succes tinerilor capabili sa promoveze idei proiecte , nu cei care au supt pina acuma de 2 deceni si mai vor sa suga ajunge...ghimpu este al doilea roshka doar cu mult mai analfabet ca Jurist si ca cetatean :)))))))
 • 0 (0)
  vă mai amintiţi cine striga cel mai tare "securişti", "comunişti", "cei vânduţi ruşilor" etc. Corect! - iuda Rşca! Astăyi avel aceiaşi iudă cu nume de ghimpu....Dar nu aceasta e principalul. Cei din urma lui Ghimpu se fac la fel de vinovaţi! Tot viacul trecut s-a spus că a fost vinovat Hitler, Stalin, Bodiul etc....Dar executori!? La Ghimpu executorii sunt ceilalţi deputaţi liberali şi ei la fel trebuie să poartă răspundere!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA