(video) Sandu către Ghimpu: „Eu m-am format în occident și îmi vine greu să fac comparație cu sistemul comunist”

Maia Sandu a comentat acuzațiile președintelui Partidului Liberal Mihai Ghimpu. După ce i s-a reproșat că are o gândire comunistă și că pedepsește angajații după cum îi este placul, ministrul în exercițiu al Educației a precizat că nu face altceva decât să-i judece și să-i aprecieze pe funcționarii din subordine în funcție de performanță, transmite UNIMEDIA.

„Nu știu ce are dl Ghimpu în vedere atunci când vorbește despre o gândire comunistă. Din punct de vedere profesional, eu m-am format în occident și îmi este mai greu să fac comparație cu sistemul comunist”, a menționat șefa de la Educație.

Maia Sandu spune că nu cunoaște la care regulament a făcut referință Mihai Ghimpu, însă a precizat că legea permite acordarea primelor în bază de performanță. „Marea majoritate a colaboratorilor ministerului au primit un salariu de funcție. Excepție fac câteva persoane: ministrul, un șef de Direcție care a fost ulterior demis și câțiva colaboratori din Departamentul financiar. Doar aceste persoane nu au primit prime”, a subliniat sursa.

„Eu am declarat și cu alte ocazii. Ceea ce am moștenit la minister pe dimensiunea management și finanțe, nu a fost tocmai bine. În această situație, eu chiar cred că oamenii nu au meritat aceste prime. Ori, doar în comunism primele se acordau în mărime egală, pentru toți, indiferent de performanță”, a declarat ministrul. Sandu a declarat că criteriile de apreciere sunt simple: dacă sarcinile sunt îndeplinite corect și la timp, angajații nu au de suferit.

Întrebată dacă crede că se va regăsi în viitorul Guvern, Maia Sandu a subliniat că acest lucru nu-l decide ea.

Precizăm că Mihai Ghimpu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că Maia Sandu nu are ce căuta în viitorul Guvern. Potrivit liderului PL, ministrul Educației trebuie schimbat „deoarece are gândire veche, comunistă și pedepsește funcționarii după placul ei, nu după regulament”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub