(video) „Revenirea acasă”. Traian Chivriga, tânărul care a muncit la Mercedes, a deschis o afacere în Moldova

UNIMEDIA lansează, astăzi, campania „Revenirea Acasă”. Aceasta are drept scop promovarea tinerilor care s-au întors în Republica Moldova după studii sau muncă peste hotare.

Campania „Revenirea Acasă” își propune, la fel, să arate celor aflați peste hotare, dar și celor din țară, experiențele cetățenilor moldoveni reveniți acasă. 

Traian Chivriga este un tânăr în vârstă de 23 de ani, care după absolvirea liceului „Mircea Eliade” din Capitală, a plecat în Germania unde a studiat în cadrul Universității Jacobs din Bremen.

„Universitatea m-a învățat să învăț. M-a învățat să deschid Wikipedia, să citesc articole științifice. Printre profesorii mei se numără persoane ca ministrul Finanțelor orașului Berlin. În managementul lui era o sumă de 22 de miliarde de euro. Respectiv, asta e cât 22 de bugete naționale ale Republicii Moldova”, a recunoscut tânărul.

Pub

Tânărul a revenit în Republica Moldova în luna septembrie a anului trecut. La scurt timp, Traian a lansat o afacere („Vintage”), care oferă posibilitatea de a închiria tablouri.

„Noi suntem un fel de intermediari între artiști și companiile care doresc să își înfrumusețeze oficiile. Ne-am gândit să facem arta mai accesibilă. Am fondat afacerea din curaj și din banii adunați în timpul studiilor. Dorim să ne extindem și peste hotarele țării”, a spus acesta.

Deși tânărul își dedică majoritatea timpului afacerii sale, în timpul liber joacă fotbal, călătorește și participă la diverse trainiguri naționale și internaționale. „Mulți îmi spun că ar trebui să las această afacere, să mă angajez part-time sau să mă ocup cu altceva. Dar anume aceste mesaje mă fac să muncesc și mai mult și să îmi doresc să reușesc”, a subliniat Traian.

„Rolul antreprenoriului nu este de a face bani sau de a deveni bogat, ci de a aduce soluții societății”, a precizat el.

Chiar dacă este înconjurat de sute de tablouri, Traian a recunoscut că a pictat o singură dată în viață. „Cei care se reîntorc acasă consideră că acasă trebuie să îi aștepte covor roșu și salarii de mii de euro. Greșesc. Dacă vă reîntoarceți acasă încercați să găsiți ce vă place să faceți și să creați locuri de muncă”, a conchis Traian.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub