ora: 10:37, 16 sep 2014 14800
Autor: Ana Sîrbu

(video) „Revenirea acasă”. Traian Chivriga, tânărul care a muncit la Mercedes, a deschis o afacere în Moldova


Video se incarcă ...
(video) „Revenirea acasă”. Traian Chivriga, tânărul care a muncit la Mercedes, a deschis o afacere în Moldova
Campania „Revenirea acasă”
Foto: UNIMEDIA

UNIMEDIA lansează, astăzi, campania „Revenirea Acasă”. Aceasta are drept scop promovarea tinerilor care s-au întors în Republica Moldova după studii sau muncă peste hotare.

Campania „Revenirea Acasă” își propune, la fel, să arate celor aflați peste hotare, dar și celor din țară, experiențele cetățenilor moldoveni reveniți acasă. 

Traian Chivriga este un tânăr în vârstă de 23 de ani, care după absolvirea liceului „Mircea Eliade” din Capitală, a plecat în Germania unde a studiat în cadrul Universității Jacobs din Bremen.

„Universitatea m-a învățat să învăț. M-a învățat să deschid Wikipedia, să citesc articole științifice. Printre profesorii mei se numără persoane ca ministrul Finanțelor orașului Berlin. În managementul lui era o sumă de 22 de miliarde de euro. Respectiv, asta e cât 22 de bugete naționale ale Republicii Moldova”, a recunoscut tânărul.

Tânărul a revenit în Republica Moldova în luna septembrie a anului trecut. La scurt timp, Traian a lansat o afacere („Vintage”), care oferă posibilitatea de a închiria tablouri.

„Noi suntem un fel de intermediari între artiști și companiile care doresc să își înfrumusețeze oficiile. Ne-am gândit să facem arta mai accesibilă. Am fondat afacerea din curaj și din banii adunați în timpul studiilor. Dorim să ne extindem și peste hotarele țării”, a spus acesta.

Deși tânărul își dedică majoritatea timpului afacerii sale, în timpul liber joacă fotbal, călătorește și participă la diverse trainiguri naționale și internaționale. „Mulți îmi spun că ar trebui să las această afacere, să mă angajez part-time sau să mă ocup cu altceva. Dar anume aceste mesaje mă fac să muncesc și mai mult și să îmi doresc să reușesc”, a subliniat Traian.

„Rolul antreprenoriului nu este de a face bani sau de a deveni bogat, ci de a aduce soluții societății”, a precizat el.

Chiar dacă este înconjurat de sute de tablouri, Traian a recunoscut că a pictat o singură dată în viață. „Cei care se reîntorc acasă consideră că acasă trebuie să îi aștepte covor roșu și salarii de mii de euro. Greșesc. Dacă vă reîntoarceți acasă încercați să găsiți ce vă place să faceți și să creați locuri de muncă”, a conchis Traian.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (5)
  Парнишка молодой. Не скажу что он дурак, но он глупый. Народ не валит из страны просто так, им здесь просто не дают развернуться. Ему кто-то проплатили учебу и развлечения, а кто-то о хлебе насущном постоянно думает. У человека одна жизнь и ее надо прожить достойно, а не в местной вони, дибилизме, опустошении, маразме и в постоянных праздниках и концертах. Кто-то о патриотизме мычит? Вначале нехай правители покажут что такое патриотизм, а уж потом и быдло подтянется. Когда тебя на каждом шагу штрафуют, то патриотизм почему-то не встает. Вот уже и за…
  • 0 (2)
   da-ti o palma ...
   80% din cei cu care am invatat lucreaza aici in tara si ocupa pozitii foarte bune ... multi din care au salarii peste 10000 lei
 • 0 (0)

  Вот уже и за воду судить будут.
 • 0 (0)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (0)
  Ce, nu v-a plăcut?
 • +2 (2)
  Unimedia nu prea văd mare noutate. Omul a fost in Europa a studiat la cea mai fantastica universitate din lume, a cunoscut persoane care gestionau 20 de bugete a RM si s-a reîntors in Moldova sa dea în chirie tablouri. Ce vedeti voi genial aici ? Eu cred ca în cîteva luni el inchide super businessul său ,î-și strînge desaga in spinare și va pleaca înapoi. Iata aici și va fi mare noutate :)
 • +1 (1)
  Eu inteleg sa faci cea mai tare universitate din Europa :) sa cunosti persoane care gestioneaza fonduri de 22 bugete anuale a RM si dupa toate aceste sa revii in RM si sa te duca capul sa lansezi o afacere serioasaza de genul ( sa produci papuci pentru cosmonauti sau lentile pentru Apple , sau motoare pentru Mercedes). Cel putin ar fi o continuare logica la startul urias de genul( Universitate-tare beton, persoane de 22 miliarde), dar asa avem in final doar tablouri si acelea pictate de cineva , tu doar le dai in chirie si pe cale 100 % nimeni nu le ia.
  • +1 (1)
   omul lucreaza din placere nu e pentru el lucrul in corporatii de miliarde
 • 0 (2)
  Cata lume rea si invidioasa! Dar ce-ai facut tu bun, Holmes, ВИТЯ? Cu asa ca voi, care sunteti buni doar de judecat pe altii, nu mai ajungem noi la un trai bun sau tara civilizata!
  BRAVO, TRAIANE! TRIMITE-I LA NAIBA PE TOTI CACACIOSII CARE TE INVIDIAZA!
  SUCCESE SI MULTE REALIZARI, PRIETENE!
  CU ASA OAMENI CA TINE REPUBLICA MOLDOVA VA FI STIMATA SI APRECIATA!
  AI PORNIT CU DREPTUL!
 • 0 (2)
  Nu e in invidie e aici treaba :) Business la mintea debililor nu merita sa fie publicat aici. Din contra asi fi mindru daca un concetatian cu adevarat ar fi izbutit sa faca ceva serios, dar asa :( sa inchiriezi tablouri ( de risul gainilor) In rest multa sanatate baietilor si succes in super businessul lor. Cind ajung la primul milion Euro sa ne anunte :)
 • +3 (3)
  A terminat el o universitate de prestigiu si inchiriaza tablouri ca are o meserie putin intrebuintata.Meseria lui e buna in tari ca Germania unde motoarele industriei functioneaza si o parte din lumea incepe a aiuri cu tablouri picturi, hipi pipi, musica trans, ioga hoga si bla bla bla-uri cu sampania in mina si scarchinatul limbei la o pictura.
  RM industrie, resurse naturale nu are, tehnologii nu produce asa ca cui trebuiesc aceste tablouri si inca in chirie...phhh
  Daca era un bun inginer, arhitect, IT-ist, mecanic, un constructor bun, da, isi gasea de lucru si aici.Acum a completat rindul juristilor, economistilor de la noi.Iar eu wikipedia o deschid inca de cind eram la colegiu, nustiu de ce el anume in Germania a dat de ea
  La noi in MD sint oameni cu multi multi bani dar lenea si indiferenta lor e atit de mare ca-si folosesc banii doar pentru colindatu lumei si cumparatul tsatsalelor iar niste tineri dornici de munca si idei ajung sa se ocupa cu prostii din lispa de bani
  • +1 (1)
   Sezatoarea ceea cafenie pe care sta lungu cela e facuta prin industrie, pantalonii adidasii si chepshili lor is trecute prin industrie, aparatele lor de fotografiat is realizate prin cercetari stiintifice si producere de tehnologii
   Ii chitoka nna, nu? Hai sh-om da in arenda frunze de pe copaci, iarba tunsa, chetrihele betishoari si la urma ne pontuim cu universitate bats si cica nu ne dam mari destepti
   Fratili neu, shii om si moldovan cum te-o dat Dumnezeu nu insherka sa te prefaci in ceea nu poti fi
 • 0 (0)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (1)
  Ranger: Buna remnarca. Eu am incercat sa transmit acelesai mesaj dar am fost criticat ca invidiez pe cineva. Ce sa invidiezi aici? Cineva da in chirie tablouri in RM si eu il invidiez :) No way :)
 • 0 (0)
  Erau baietii oleaca mai inteligenti nici nu trimbitau pe toata tara ca dau in chirie tablouri dupa studii Germane , Wikipedia , 22 mlrd Euro etc :)
 • -1 (1)
  wai da stiti de ce nul invidiati ? caci sunteti boi - omul putea sa cumpere masini sa le dea in chirie dar a ales tabloruri - mai ducetiva si voi prin europa si vitrizvitiva atunci poate o sa inchiriati si voi un tablou
  Afacerea e una nobila - insa ii va fi greu patanului
  voi cei care pisditisi din gura o sa sugeti - businesul nu se face dintro zi si te poti ridica doar daca cazi
  da voi daca stati in kur in kur si o sa ramineti
  success
 • +1 (1)
  Mult succes, sa vedem ce zic baietii la primul control pre-electoral la afacerea sa efectuat de fisc :)))
 • 0 (0)
  Baieti tot normal, timpul o sa arate daca a facut un pas corect sau nu. In orice caz adevarul ii numai a lui si el o sa stie daca o castigat in final sau nu. Iaca am gasit pagina lor web http://v1ntage.com/ , arata tare bine , succes la echipa Vintage si lui Traian.
 • +1 (1)
  Bravo baiatul. Dar peste o luna-doua se va cobori pe pamint, isi v-a inchide afacerea in tara aceasta corupta si o sa plece inapoi. Unimedia Va rog sa luati interviu de la el peste vre-o 2-3 luni.
  P.S. Vine mos Ion din sat si inciriaza un tablou pentru baba lui ca sa faca cina, da cu pensia lui de 500 lei.
 • +2 (2)
  Dupa titlu erau multe asteptari, un tinar venit cu studii care a muncit la mercedes, ma asteptam ceva idei superbe o nisa pentru producatorul auto care poate sa aiba opurtunitate pe viitor, dar la urma urmei e o istorie banala de chirie, care e sensul?? asa istorii de succes sau insucces sunt cu sutele sau e o reclama mascata?
 • 0 (0)
  Succes Traian !!! Cred e o idee super !
 • -1 (1)
  comentariile trezesc scîrbă
  saraci la suflet sunteţi

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA