ora: 10:34, 24 sep 2014 10946
Autor: Ana Sîrbu

(video) Revenirea acasă. Ana-Maria Lopatenco s-a întors din Londra pentru a deschide un laborator al frumuseții


Video se incarcă ...
(video) Revenirea acasă. Ana-Maria Lopatenco s-a întors din Londra pentru a deschide un laborator al frumuseții
Ana Maria Lopatenco
Foto: UNIMEDIA

Majoritatea tinerilor pleacă peste hotare pentru un viitor mai bun. Ana-Maria Lopatenco este o tânără din Chișinău care a plecat să studieze managementul afacerilor în Marea Britanie.

„M-a sunat o prietenă și mi-a propus să plecăm să studiem la Langaster, în nordul Marii Britanii. Am discutat cu părinții și aceștia au spus că vor susține orice decizie aș lua”, a recunoscut tânără.

În Londra, tânăra a studiat la facultatea „Beauty Therapy and Management” din cadrul Universității de Artă. „Studiile din Marea Britanie diferă de cele din Moldova. Evident. Profesorii se comportă cu tine de la egal la egal. Suntem prieteni și se încearcă alte metode de predare decât cele de la noi. De asemenea, facultatea care am făcut-o în Londra nici nu există în Moldova”, a adăugat Ana Maria.

După absolvirea universității, tânără a decis să se întoarcă în Moldova și să îi ajute pe părinți în procesul de gestionare a afacerilor. „Părinții mei și-au dorit mult ca după absolvirea studiilor să mă reîntorc acasă și să îi ajut să gestioneze afacerea. Inițial, foarte mulți mă judecau. Nu înțelegeau de ce m-am întors. Dar eu îmi iubesc foarte mult țara și familia”, a subliniat ea.

Pe lângă implicarea sa în afacerile de familie, Ana-Maria ne-a mărturisit că, în curând, va deschide un laborator al frumuseții pentru femei. „Împreună cu mama vom deschide, în câteva săptămâni, un laborator pentru femei, unde acestea vor putea procura produse bio, la fel vor primi consultații cu privire la ten și cremele pe care trebuie să le folosească”, a spus Ana.

Concomitent, Ana-Maria lucrează în calitate de cosmetolog la o clinică privată din Capitală.

„Îi sfătuiesc pe tineri să plece peste hotare, să studieze, să călătorească, să descopere lumea. Ulterior, să se întoarcă în Moldova și să implementeze toată experiența lor”, a conchis tânăra.

Amintim că, UNIMEDIA a lansat campania „Revenirea Acasă”. Aceasta are drept scop promovarea tinerilor care s-au întors în Republica Moldova după studii sau muncă peste hotare. 

(video) „Revenirea acasă”. Traian Chivriga, tânărul care a muncit la Mercedes, a deschis o afacere în Moldova

Campania „Revenirea Acasă” își propune, la fel, să arate celor aflați peste hotare, dar și celor din țară, experiențele cetățenilor moldoveni reveniți acasă.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (1)
  Bravo! Va deschide un laborator de producere si nu butik sau salon care-i bazat pe kupi-prodai
  Frumoasa
 • 0 (0)
  ai aparat tara si in momentul care nu trebuia aparata ?!
 • -1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -2 (2)
   Dar tu ce ai facut in viata ta? Astepti cineva sa-ti dea de lucru? Sa-ti arunce cite un os. Derbedeu mai esti.
   Bravo fetei, va deschide o afacere, locuri de munca, se va gasi si un loc pentru tine la maturat scarile :)

   Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Mesajul este clar, reveniti moldoveni acasa. Doar ca acest mesaj este foarte greu de prins printre atitea poze, fidze, si detalii personale inutile. Si inca ceva, s-a intors pentru ca nu i-a cazut nimic mai bun. Pur si simplu nu a acceptat sa munceasca in conditiile de acolo, sigur ca e mai usor sa lucrezi la mama si la tata.
  • +1 (1)
   Nu fi rău :) De unde știi ce gândește și poate fata? Dar ai dreptate, mesajul revenirii acasă se cam pierde printre detalii și poze nu chiar necesare.

   Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  dragi prieteni - am sa va spun punctul meu de vedere - sper sa ma intelegeti - weldone daca fata daca face afacere acasa
  totusi nu cred nici in virful capului ca patriotismul a fost motivul de intoarcere cum a zis ea . In firea ei inca fierbe moldovenismul de a te afirma
  In Londra daca ai o afacere ceti furnizeaza chiar si 5000 de lire pe luna - tu esti nimeni : : nimeni nu te stie si nici nu te va sti
  Insa in capitala Moldovei esti PriMadona - se vede prin modul sau de a vorbi . A face studii in Londra e una si sa te realizezi e cu totul altceva - Mai ales a ajuns zvezda la TV acum
  Eu tot am afacere in Moldova si Marea Britanie - insa sa va spun ca nu am investit in Moldova pentru ca sunt mare patriot - pentru mine Moldova este = cu orice alta tara din lume . Viata mea a fost schimbata de statul Britanic
 • 0 (0)
  si ATENTIE - ginditiva bine dragi compatrioti de peste hotarele tarii - MAI BINE STATI acolo ca o viata aveti
 • 0 (0)
  asta s-a intors pt ca parintii ii ofera totul acasa... mare chestie
 • 0 (0)
  Tata are ruble si fata vine acasa, iar daca tata nu are ruble fata e la Italia.
  De ce nu se spune in articol ca tata fetei detine citeva schimburi valutare in Chisinau si ca este proprietarul firmei Manobisan/Manopera SRL. care produce cazi de baie in Moldova de 10 ani ?
  Fiti realisti mai baieti (unimedia), daca nu ar avea la ce se intoarce ar munci din greu in Londra si nu face studii in scoli prestigioase.
  Succese celor de jos ce au puterea sa se ridice, or cei de bani gata stiu cum sa faca PR in media noastra in-dependenta.
  • 0 (0)
   Luati exemplu !!! Daca parintii ei au putut (pentru ca au avut vointa ) va putea si ea ... nu ne ramine decit sa-i dorim succese !!! P.S. Tuturor invidiosilor le doresc succese in tot ce fac aici in RM si sa nu ajunga decit la odihna atit in Londra cit si in ale tari ,,marete"!

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA