(video) Revenirea acasă. Ana-Maria Lopatenco s-a întors din Londra pentru a deschide un laborator al frumuseții

Majoritatea tinerilor pleacă peste hotare pentru un viitor mai bun. Ana-Maria Lopatenco este o tânără din Chișinău care a plecat să studieze managementul afacerilor în Marea Britanie.

„M-a sunat o prietenă și mi-a propus să plecăm să studiem la Langaster, în nordul Marii Britanii. Am discutat cu părinții și aceștia au spus că vor susține orice decizie aș lua”, a recunoscut tânără.

În Londra, tânăra a studiat la facultatea „Beauty Therapy and Management” din cadrul Universității de Artă. „Studiile din Marea Britanie diferă de cele din Moldova. Evident. Profesorii se comportă cu tine de la egal la egal. Suntem prieteni și se încearcă alte metode de predare decât cele de la noi. De asemenea, facultatea care am făcut-o în Londra nici nu există în Moldova”, a adăugat Ana Maria.

După absolvirea universității, tânără a decis să se întoarcă în Moldova și să îi ajute pe părinți în procesul de gestionare a afacerilor. „Părinții mei și-au dorit mult ca după absolvirea studiilor să mă reîntorc acasă și să îi ajut să gestioneze afacerea. Inițial, foarte mulți mă judecau. Nu înțelegeau de ce m-am întors. Dar eu îmi iubesc foarte mult țara și familia”, a subliniat ea.

Pub

Pe lângă implicarea sa în afacerile de familie, Ana-Maria ne-a mărturisit că, în curând, va deschide un laborator al frumuseții pentru femei. „Împreună cu mama vom deschide, în câteva săptămâni, un laborator pentru femei, unde acestea vor putea procura produse bio, la fel vor primi consultații cu privire la ten și cremele pe care trebuie să le folosească”, a spus Ana.

Concomitent, Ana-Maria lucrează în calitate de cosmetolog la o clinică privată din Capitală.

„Îi sfătuiesc pe tineri să plece peste hotare, să studieze, să călătorească, să descopere lumea. Ulterior, să se întoarcă în Moldova și să implementeze toată experiența lor”, a conchis tânăra.

Amintim că, UNIMEDIA a lansat campania „Revenirea Acasă”. Aceasta are drept scop promovarea tinerilor care s-au întors în Republica Moldova după studii sau muncă peste hotare. 

(video) „Revenirea acasă”. Traian Chivriga, tânărul care a muncit la Mercedes, a deschis o afacere în Moldova

Campania „Revenirea Acasă” își propune, la fel, să arate celor aflați peste hotare, dar și celor din țară, experiențele cetățenilor moldoveni reveniți acasă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub