(video) Renato Usatîi crează un partid nou

Renato Usatîi este convins că va pierde procesul de judecată împotriva Ministerului Justiției, care se află în examinare la Curtea Supremă de Justiție, și că nici Partidul Nostru, nici Partidului Popular Republican (PPR), pe care l-a preluat de la Nicolae Andronic, nu va fi înregistrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din toamnă, de aceea a decis să-și creeze un nou partid, relatează UNIMEDIA. 
(video) Renato Usatîi crează un partid nou
(Foto: Renato Usatîi via FB )

Potrivit politicianului, pe 23 august va convoca un nou Congres al PPR în cadrul căruia se va propune crearea unui nou partid, „Partidul lui Renato Usatîi”.
 
Usatîi spune că oamenii cunosc mai bine numele său decât denumirea „Partidul Nostru” și de aceea este convins că această mișcare va fi una de succes.
 
În calitate de plan B, politicianul a sugerat că ar putea participa în alegeri în cadrul unui bloc electoral cu mai multe partide mici, necunoscute din Republica Moldova. „Nu contează care este denumirea acestor partide, dar blocul se va numi „Blocul lui Renato Usatîi”, a declarat Usatîi.

Reamintim că Renato Usatîi nu a reușit să facă rebranding la Partidul Popular Republican, pe care l-a preluat de la Nicolae Andronic. Acesta a depus în luna mai o cerere la Ministerul Justiției prin care a solicitat redenumirea formațiunii deja înregistrate în „Partidul Nostru”, denumire pe care a promovat-o pe parcursul ultimelor luni de zile. Ministerul Justiției i-a refuzat cererea pe motiv că „nu a fost respectată procedura de convocare a Congresului”, iar politicianul a atacat decizia în judecată.
 
Ultima decizie a instanței de judecată i-a dat câștig de cauză Ministerului Justiției. Curtea de Apel Chişinău lăsat în vigoare decizia Ministerului Justiţiei, prin care s-a refuzat  schimbare denumirii Partidului Popular Republican în „Partidul Nostru” și alegerea lui Usatîi în calitate de lider al formațiunii. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub