(video) Reacția premierului Leancă la cea de-a doua moțiune de cenzură propusă de PCRM

Prim-ministrul Iurie Leancă consideră că nici cea de a doua moțiune de cenzură propusă de Partidul Comuniștilor asupra activității Guvernului nu este întemeiată și este doar o încercare de a destabiliza situația politică din țară, notează UNIMEDIA.
 
Potrivit șefului Cabinetului de Miniștri, comuniștii se dedau unor show-uri politice ieftine, dau dovadă că nu pun preț pe interesul cetățenilor și, astfel, demonstrează încă o dată în plus că nu au o viziune de dezvoltare a țării.

„Din păcate, și acest exercițiu de astăzi demonstrează că, pe ei nu îi interesează argumentele, să vină cu soluții unde au anumite obiecții sau rezerve, ci sunt interesați doar într-un show politic. Această moțiune de cenzură nu a avut argumente serioase, și cred că discuția de astăzi a arătat tuturor cine și ce vrea. Pe noi ne interesează în continuare câteva elemente cheie: să încercăm să consultăm societatea, să asigurăm și în continuare această stabilitate politică, și să ne preocupe să realizăm ceea ce este în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Iurie Leancă, după ce prima moțiune a fost respinsă de către plenul Parlamentului.
 
Cât despre cea de-a doua moțiune, premierul s-a arătat conving că nici aceasta nu are niciun temei. „Să auzim care este subiectul pentru următoarea moțiune de cenzură. Sunt convins că este una inventată, că nu are nimic în comun cu interesul nostru pe termen imediat, mediu și pe termen lung. Discuția de astăzi încă o dată a demonstrat că nu au o viziune pentru țară, nu au o soluție de alternativă și atunci, preferă să se dedea acestor jocuri ieftine”, a adăugat el.
 
Președintele PD, Deputatul Marian Lupu, a declarat că prin această nou moțiune de cenzură fracțiunea Partidului Comuniștilor vor ca Parlamentul să devină nefuncțional, să producă haos în țară și, de aceea, se vor conduce în continuare de lozinca - „nicio zi fără moțiune”.

Democratul a lăsat să se înțeleagă că Regulamentul Parlamentului urmează să sufere modificări, deoarece pe anumite chestiuni poate fi interpretat în diferite feluri.
 
UNIMEDIA menționează că în a doua moțiune de cenzură, comuniștii acuză Guvernul de „politică de dezintegrare a țării, pierdere a unei părți a teritoriului țării și de instituire a unei frontiere pe Nistru”. Deputații din majoritatea parlamentară au încercat să clarifice dacă fracțiunea PCRM mai poate veni cu o altă moțiune în aceeași sesiune parlamentară. În Regulament este stipulat că o nouă moțiune poate fi înaintată, doar că să aibă un alt subiect.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub