ora: 20:16, 26 apr 2017 13546
Autor: Eugen Durbala

(video) Reacția Ministrului Finanțelor la apelul CPR Moldova: Niciun leu din miliardul furat nu s-a recuperat până la moment


(video) Reacția Ministrului Finanțelor la apelul CPR Moldova: Niciun leu din miliardul furat nu s-a recuperat până la moment
Foto: UNIMEDIA

Ministerul Finanțelor confirmă faptul că „Panoul Miliardului furat” nu reprezintă banii recuperați, ci venituri din urma lichidării băncilor, adică a vinderii activelor băncilor falimentate. Declarațiile au fost făcute de Ministrul Finanțelor Octavian Armașu pentru UNIMEDIA. Mai mult, Armașu mai spune că niciun leu din miliardul furat nu a fost recuperat până la moment.

„Panoul Miliardului reprezintă banii recuperați la moment pentru rambursarea creditului de urgență. Până una alta, din banii care au fost scoși din bănci, încă nu s-a recuperat nimic, pentru că lucrează Kroll și când vor fi primele rezultate, atunci în raport vor apărea datele respective. Până una alta, arătăm ceea ce s-a recuperat la moment. Așa e situația, ea reflectă situația obiectivă care este la moment”, spune Ministrul Finanțelor.

UNIMEDIA amintește că ieri reprezentanții Centrului de Politici și Reforme (CPR Moldova) au venit cu o adresare către ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, unde solicită să corecteze informația despre recuperarea activelor fraudate, pe care o publică regulat pe pagina web a instituției. Potrivit lor, cifrele indicate în „Panoul Miliardului furat” nu reprezintă „recuperarea activelor fraudate”, ci venituri din urma lichidării băncilor (adică a vinderii activelor băncilor falimentate – active ce nu au fost fraudate, sau altfel înstrăinate). Astfel, ministerul Finanțelor nu a întreprins nicio acțiune pentru a corecta informația prezentată în fișierul informativ plasat pe site-ul web al instituției.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
  • +2 (2)
    DAr cine i-si mai face iluzii ca o sa intoarca? Hotii deaceea i-s hoti ca apoi sa intoarca ce au furat?

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA