(video) Războiul comuniștilor cu presa

Partidul Comuniștilor a declarat război deschis presei. De la declarații acide, reprezentanții opoziției au recurs la amenințări directe asupra jurnaliștilor și chiar asupra unor instituții mass-media incomode.
 
Printre cele mai sonore cazuri sunt atacurile asupra jurnaliștilor de la postul privat de televiziune, Publika TV. Săptămâna trecută reporterul Dumitrița Ciuvaga a fost amenințată de deputatul Iurie Muntean că „nu va mai lucra în presa locală”.
(video) Războiul comuniștilor cu presa
Vladimir Voronin, președintele PCRM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

 
Războiul contra presei a continuat și la conferința de presă susținută de liderul PCRM, Vladimir Voronin. În cadrul evenimentului, acesta a criticat activitatea reprezentanților mass-media și le-a sugerat jurnaliștilor să se ocupe mai bine de prepararea mămăligii, decât de informarea publicului.
 
În cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, Vladimir Voronin a declarat că va face tot posibilul pentru a închide acest post de televiziune, în special emisiunea la care fusese invitat.  
 
Au urmat un șir de replici între președintele  PCRM și moderatoarea Natalia Morari, care au fost încheiate fără a se reuși schimbarea poziției conducătorului principalului partid de opoziție.
 
„La fel cum sunt politicieni netrebnici, la fel sunt și jurnaliști netrebnici, jurnaliști care se vând și care realizează conștiincios meseria, sunt jurnaliști care muncesc pentru o idee și care lucrează doar pentru bani. De aceea, când dvs spuneți că toți jurnaliștii sunt coruptibili, că lucrează doar pentru patronii săi, nu este corect. Asta se poate întoarce ca un bumerang împotriva dvs și din partea jurnaliștilor care v-au susținut și care, posibil, au încercat să fie obiectivi. Dvs îi puneți pe toți pe același cântar”, i-a spus Natalia Morari lui Voronin. 
 
Vedeți mai jos secvența video din emisiune:
 

Sursa video: TV7
 
UNIMEDIA precizează că Partidul Comuniștilor a atacat la CEDO și a cerut condamnarea Republicii Moldova pentru decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului de suspendare a licenţei de emisie a postului pro-comunist de televiziune NIT. Comuniștii au acuzat guvernare de limitarea libertății de exprimare și de închidere politică a unicului post de opoziție.
 
Reamintim că la 5 aprilie 2011, Consiliul Coordonator al Audiovizualui a luat decizia de a retrage licența postului NIT, iar la 6 aprilie, postul tv și-a stopat emisia. Decizia a fost luată în baza unui raport de monitorizare a buletinelor de știri ale mai multor posturi tv din țară în perioada 3-9 februarie 2012. Astfel, CCA a constatat că în perioada monitorizată niciun partid politic, în afară de PCRM, nu a fost prezent în mod direct în buletinele informative NIT, opinia şi poziţia acestora a lipsit, inclusiv în cazurile în care au fost vizaţi în reportaj. Comuniștii au atacat decizia în instanță și au ajuns cu recursuri până la Curtea Supremă de Justiția, care i-a dat câștig de cauză CCA-ului.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub