ora: 12:19, 27 noi 2013 5701
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Războiul comuniștilor cu presa


(video) Războiul comuniștilor cu presa
Vladimir Voronin, președintele PCRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Partidul Comuniștilor a declarat război deschis presei. De la declarații acide, reprezentanții opoziției au recurs la amenințări directe asupra jurnaliștilor și chiar asupra unor instituții mass-media incomode.
 
Printre cele mai sonore cazuri sunt atacurile asupra jurnaliștilor de la postul privat de televiziune, Publika TV. Săptămâna trecută reporterul Dumitrița Ciuvaga a fost amenințată de deputatul Iurie Muntean că „nu va mai lucra în presa locală”.

 
Războiul contra presei a continuat și la conferința de presă susținută de liderul PCRM, Vladimir Voronin. În cadrul evenimentului, acesta a criticat activitatea reprezentanților mass-media și le-a sugerat jurnaliștilor să se ocupe mai bine de prepararea mămăligii, decât de informarea publicului.
 
În cadrul emisiunii „Politica” de la TV7, Vladimir Voronin a declarat că va face tot posibilul pentru a închide acest post de televiziune, în special emisiunea la care fusese invitat.  
 
Au urmat un șir de replici între președintele  PCRM și moderatoarea Natalia Morari, care au fost încheiate fără a se reuși schimbarea poziției conducătorului principalului partid de opoziție.
 
„La fel cum sunt politicieni netrebnici, la fel sunt și jurnaliști netrebnici, jurnaliști care se vând și care realizează conștiincios meseria, sunt jurnaliști care muncesc pentru o idee și care lucrează doar pentru bani. De aceea, când dvs spuneți că toți jurnaliștii sunt coruptibili, că lucrează doar pentru patronii săi, nu este corect. Asta se poate întoarce ca un bumerang împotriva dvs și din partea jurnaliștilor care v-au susținut și care, posibil, au încercat să fie obiectivi. Dvs îi puneți pe toți pe același cântar”, i-a spus Natalia Morari lui Voronin. 
 
Vedeți mai jos secvența video din emisiune:
 

Sursa video: TV7
 
UNIMEDIA precizează că Partidul Comuniștilor a atacat la CEDO și a cerut condamnarea Republicii Moldova pentru decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului de suspendare a licenţei de emisie a postului pro-comunist de televiziune NIT. Comuniștii au acuzat guvernare de limitarea libertății de exprimare și de închidere politică a unicului post de opoziție.
 
Reamintim că la 5 aprilie 2011, Consiliul Coordonator al Audiovizualui a luat decizia de a retrage licența postului NIT, iar la 6 aprilie, postul tv și-a stopat emisia. Decizia a fost luată în baza unui raport de monitorizare a buletinelor de știri ale mai multor posturi tv din țară în perioada 3-9 februarie 2012. Astfel, CCA a constatat că în perioada monitorizată niciun partid politic, în afară de PCRM, nu a fost prezent în mod direct în buletinele informative NIT, opinia şi poziţia acestora a lipsit, inclusiv în cazurile în care au fost vizaţi în reportaj. Comuniștii au atacat decizia în instanță și au ajuns cu recursuri până la Curtea Supremă de Justiția, care i-a dat câștig de cauză CCA-ului.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (4)
  "Războiul comuniștilor cu presa".. da macar sa se nedescrimineze ei acolo unul pe altul - MARE noutate..
  • +4 (6)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +3 (5)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +4 (6)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • +3 (5)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • +4 (4)
       Mda, degradeaza pe zi ce tree, si voi moldovenii il sustineti pe acest individ???
       Care se comporta ca un rege, cau un lider al banditilor, pe toti ii sperie, pe toti ii ameninta, asta voi vreti ???
       Rusine.

       Sunt cetățean activ
       • +3 (3)
        Degradatul Voronin trebuie sa mearga la pensie!
    • +3 (5)
     Comentariul a fost șters de redacție.
  • +2 (4)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (2)
  Voronin <sin ne izvestnovo soldata> adica feciorul soldatului ne cunoscut... care a violato pe romanca Sirbu si a nascut acest udmurt care fals se numeste maldavan...

  Sunt cetățean activ
 • 0 (2)
  jurnalista asta nu costa nici 2 bani
  nu stiu la ce se gindesc cei de la televiziune cind agajaza asa prezentatori chiar si la M1 sunt mult mai obiectivi
  NU INTELEG CUM FILFIITA ASTA E PREZENTATOR?

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Voronin <sin ne izvestnovo soldada> adica feciorul soldatului ne cunoscut... care a violato pe romanca Sirbu si saraca fara sa vree a nascut acest udmurt care fals se declara maldavan...ramasitele fascizmului sovetic stalinist fals numit partid comunist...

  Sunt cetățean activ
 • +3 (3)
  Nu inteleg, de ce jurnalistii se umilesc si invita acest bandit la emisiuni? Ar trebuia boicotat de catre toata breasla, cum a facut-o Publika TV.
 • +1 (1)
  erata: ar trebui boicotat
 • +1 (1)
  presa se teme de voronin si pcrm pt. ca deja a simtit in trecut mangierile biciului guvernarii comuniste, dar mai mult se teme, ca voronin va veni iar la putere.
  GRESALA PRESEI E CA II MEDIATIZEAZA MULT PREA MULT PE INCULTI A LA VORONIN, IRCIK MUNTEAN ET CO!
  Stimati reporteri, gazetari, redactori, cameramani! Ni, cititorii, degradam definitv, daca dumneavostra ne "hraniti" cu astfel de reportaje!
  Exista la urma urmei etica jurnalistului, stima de sine, valori, exista bunul simt, la care imi permit sa apelez eu acum...
  Nimic din toate acestea nu au cei care fac showuri, scandaluri, care insulta si umilesc in fata camerelor. NU SCANDALAGIILOR SI MAGARIILOR POLITICE MEDIATIZATE!!!
  • 0 (0)
   "...Exista la urma urmei etica jurnalistului, stima de sine, valori, exista bunul simt, la care imi permit sa apelez eu acum... " !
   100% de acord!
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (2)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • 0 (2)
    Comentariul a fost șters de redacție.
   • 0 (2)
    Comentariul a fost șters de redacție.
   • 0 (2)
    Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (1)
  sa nu uitam cum PCRM avea in plan inlaturarea licentei PRO tv
 • +2 (2)
  Comuist beat si prost, combinatia fatala...
 • +1 (1)
  Stimata redactie unimedia!
  Din numele a mai multor cititori, rugam insistent sa nu mai umpleti site-ul Dvs cu pozele unor betivani descreerati! Nu uitati ca aceasta pagina, este accesata din toata lumea! Nu este bine ca betivanu ista sa ne faca faima in lume! Nu ne reprezinta el pe noi! Daca nu aveti cu ce umple pagina, lasati-o mai bine goala, dar nul mai publicati pe el!
  Neglijati-l si nui mai faceti publicitate gratuita!
  Acest apel se refera la toate posturile TV si la alte institutii media! Si razboiul se va sfirsi de la sine! Va ramane Voronin ca Don Qu Hote sa se lupte cu inamici legendari!
  Copilul meu sta pe bratele mele si ori de cite ori vede mutra lui Voronin incepe a plinge. Copilul meu are doar 11 luni!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA