Citește toate știrile la acest subiect

(video) Răspunsul unioniştilor către Filat: E un pas înapoi pe calea direcției europene!

Platforma civică „Acţiunea 2012” răspunde la recomandarea lui Filat, care a îndemnat organizatorului marșului unionist din 16 septembrie să renunțe la acțiune. 

„În legătură cu afirmaţiile politice ale prim-ministrului, Vlad Filat privind recomandarea de anulare a marşului din 16 septembrie, făcute în contextul vizitei la Moscova, Platforma civică „Acţiunea 2012” aduce la cunoştinţă în calitate de răspuns mesajul video a mai multor academicieni, actori, artiști, jurnaliști, analiști politici cunoscuți din Republica Moldova care îi invită pe cetățenii ca să participe pe 16 septembrie la Marşul Unirii”, transmite UNIMEDIA, care citează un comunicat expediat presei.

„Se pare că democraţia din Republica Moldova, cel puţin în mediul politic, este doar una declarativă, iar atunci când interesele poporului contravin cu interesele clasei politice intervine aceeaşi cenzură cu care am fost obişnuiţi de regimul Voronin. Considerăm că interzicerea dreptului nostru legal de a manifesta ar reprezenta un mare pas în spate pe calea direcției europene”, se spune în mesaj.

Organizatorii fac trimitere la un clip video în care apar Alexandru Moșanu, președintele primului Parlament al Republicii Moldova, maestrul Eugen Doga, Nicolae Negru (proaspăt deținător al distincției „Ordinul Republicii"), Petru Bogatu, Nicolae Dabija, Mihai Cimpoi, Iulian Filip, Maria Sarabaș, Cornel Ilie (Vunk), Vlad Logigan (actorul din „Nuntă în Basarabia"). Aceștia promovează ideii marșului din 16 septembrie.

Organizatorii Marşului Unirii anunţă că datele întrunirii publice rămân neschimbate: 10 000 de oameni, duminică, 16 septembrie, ora 14.00, pornind de la Academia de Științe a Moldovei. De asemenea, aceştia îşi arată în continuare disponibilitatea de modificare a traseului marșului, pentru buna desfășurare a tuturor întrunirilor publice.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub