ora: 12:36, 15 iul 2014 9699 7 Autor: Cristina Buzovschi

(video) Răspunsul lui Voronin pentru Petrenco


Video se incarcă ...
(video) Răspunsul lui Voronin pentru Petrenco
Vladimir Voronin, președintele PCRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Vladimir Voronin nu intenționează să „abdice” la cererea lui Grigore Petrenco și își va păstra și în continuare funcția de președinte al Partidului Comuniștilor. Potrivit lui, decizia de schimbare a conducerii partidului poate fi luată de Congres, care poate fi convocat conform statutului, transmite UNIMEDIA.

Cât despre Petrenco, acesta va rămâne și în continuare membru de partid și deputat în Parlament, până la finele mandatului. Vladimir Voronin declară că nu va insista ca acesta să renunțe la statutul de deputat pentru a nu-i face PR și ai adăuga simpatizanți.
 
„Noi l-am crescut în partid. Îmi pare rău că a ieșit cu aceste demersuri. Orice întrebare poate soluționată, dar fără șantaj. Această situație a fost analizată, apreciată și s-a luat respectiva decizie la plenara a Comitetului Central PCRM din 7 iunie”, a spus liderul PCRM cu referire la declarațiile lui Petrenco.
 
„Pentru noi este clar deja cine este această persoană. Propunerea lui nu depinde de el sau de mine, nu  totul depinde de ceea ce ne dorim. Congresul se convoacă conform statului de partid. Cine pe ei îi îndrumează, cine-i susține, cine-i trimite să facă aceste lucruri. Vor să diminueze rolul partidului înainte de alegeri parlamentare, asta le este scopul lor”, a adăugat Voronin.
 
Cu toate că anterior a sugerat că Petrenco ar trebui să-și depună mandatul de deputat, astăzi președintele PCRM spune că nu va insista.„Care este rostul? Parlamentul actual mai are să lucreze o săptămână și pe urmă în septembrie deja intră sub umbrelă electorală. Care ar fi rostul să facem aceste jocuri cu Petrenco? Să-i adăugăm simpatizanți, susținători? Comitetul Central va decide următoare componență  a listei candidaților din partea partidului. În această listă, noi am declarat, vor fi toți exclusiv membri de partid. Toată lista doar din membri de partid”, a anunțat liderul opoziției.
 
Politicianul a răspuns și la acuzațiile lui Petrenco de lașitate și trădare, în contextul refuzului de a vota împotriva ratificării Acordului de Asociere RM-UE.  „Noi am plecat din sală deoarece nu am vrut să fim martorii a acestui act de trădare națională, de umilire a țării în fața Uniunii Europene”, a afirmat Voronin, precizând că s-a expus împotriva acestui document.
 
Amintim că Grigore Petrenco a organizat o conferință de presă pe data de 9 iulie în care a acuzat conducerea de vârf. Potrivit lui Petrenco, Partidul Comuniștilor trebuie să-l dea jos pe Vladimir Voronin și să-și aleagă un alt lider de partid cu care să meargă în alegeri. În replică, formațiunea a expediat un comunicat prin care preciza că declarațiile lui Grigore Petrenco au drept scop „compromiterea şi denigrarea PCRM în perioada pregătirilor către alegerile parlamentare”. 

Comentarii (7)
 • +1 (5)
  In zadar cauta acestia vinovatii daca iepurile este ascuns tot in PCRM. Intr-adevar, in acest partid sint niste fisuri fatale care se largesc pe zi ce trece! Voronin tot zice ca e bine s.a.m.d dar lucrurile stau dezastruos pentru ei. Eu pot sa le urez sa contonue in aceasta ordine de idei, pentru ca intr-un final sa dispara de pe arena politica!
 • 0 (4)
  Conferinta de presa a lui Voronin a demonstrat nu altceva decit duplicitatea lui Petrenco. Curva cu doua fete, nu altceva. Cum Voronin spunea acol9o - prin 2008 scria eseuri despre cat de bine ne va fi de apropierea de UE, iar acum o cauta pe naiba. Dar si Voronin in general s-a aratat ca o tirfa - spune ca este in relatii bune cu Kozak, acela care propunea acel plan ticalos de solutionare a conflictului de pe Nistru, dar in realitate acesta in ochi nu vrea sa-l vada pe comunistul nr.1 din tara.
 • -1 (5)
  Si-n general Voronin merita un palma pentru faptul cum dansul anul trecut mai nu a plans de jale cand spunea ca regreta ca nu a semnat planul lui Kozak de solutionare a litigiului de pe Nistru, dupa ce in 2003 l-a respins. Asta nu-i altceva decat curvarie, tinind ca acel plan al lui Kozak nu contravine deloc cu interesul national al tarii noastre.
 • +2 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -13 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Vomitiva situatie! Toti, Doamne, si toti...Niste zombie de partid/ mandri ca paunul, dintr-o data au pierit/ si-a ramas doar unul. Nenderthalul recidivat cu grade! Capetenia antisitem care linge epoletii si Uniunea Vomala. Nu se va schimba niciodata anacanoda batrancioasa care deplange trecutul cu lacrimi de crocodil. Neo-feudalul comunistoid cu Plahotzniuk in debara...
 • +1 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri