ora: 11:12, 01 sep 2014 12359 11 Autor: Cristina Buzovschi

(video) Răspunsul final al lui Sturza


Video se incarcă ...
(video) Răspunsul final al lui Sturza
Ion Sturza, fost prim-ministru al RM
Foto: captura imagini video UNIMEDIA
Ion Sturza a anunțat decizia finală. Fostul premier nu intenționează să se implice în niciun fel în politică, nici în campania electorală, nici să accepte vreo funcție publică în Republica Moldova. Potrivit lui, revenirea în politica moldovenească ar însemna renunțarea la valorile și principiile de care se ghidează, ar însemna să închizi ochii la anumite lucruri, pe care nu le poți accepta.
 
Declarațiile au fost făcute de omul de afaceri Ion Sturza astăzi, 1 septembrie, în cadrul unei reuniuni publice de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, unde acesta a susținut lecția inaugurală a anului academic 2014-2015 pe tema „Moldova între geografie și istorie”, transmite UNIMEDIA.
 

„Unii m-au provocat ca până la 1 septembrie să mă decid. Sunt momente în viață în care ești impus să iai niște decizii și ce decizii nu ai lua, oricum vei fi profund contestat. În ultimele luni, în ultimii ani, am primit mii de mesaje în care sunt încurajat să revin în politica Republicii Moldova. Aceste mesaje sunt sincere, din dorința de a schimba ceva. Atât guvernarea, cât și așa-numita opoziție au eșuat în modernizarea efectivă a țării și în readucerea speranței oamenilor”, a menționat fostul premier.
 
Potrivit lui, a face politică înseamnă să te conformezi cu anumite lucruri. „În cariera mea de peste 30 de ani, eu mi-am construit o anumită scară de valori și principii. Astăzi, a mă implica în politică ar însemna să trădez aceste valori și principii, ar însemna să mă las de libertatea de a fi. De aceea, astăzi o declar public, eu nu mă voi implica în campania electorală, nu voi participa la aceste alegeri, și nu am de gând să accept nicio funcție publică în Republica Moldova. Eu aleg să fiu de partea oamenilor și voi avea grijă ca politicienii să fie mai buni”, a adăugat Sturza.
 
Amintim că anterior, în repetate rânduri, reprezantanți ai Partidului Liberal Reformator au declarat că Ion Sturza va reveni în politică și că se va implica în echipa PLR. Și atunci informația a fost negată de Sturza.

Comentarii (11)
 • +2 (2)
  Adica ca nu are de gind sa lucreze pentru 10 mii lei/lunar si nici la furat de tara nu-l pre trage ca si-a gasit ocupatie legala din care scoate bani.
  Principii si valori zice... dar d-le Sturza, tara in care te-ai nascut crescut e in coma, nici economie nici armata nici justitie nici invatamint... vino, puneti-va salarii si de 10 -20 mii€/lunar dar so conduci cum trebuie nu ca cei de ieri si de azi.Nu te ascunde dupa asa zise principii si valori false, mai bine condute dupa acele 10 porunci date de Dumnezeu si ai sa vezi o alta lume poate si un alt Sturza
 • -1 (7)
  De parca cineva cu minte lucida a crezut in re-venirea lui Sturza-messia. Dumnealui e un birocrat imbogatit, coplesit de panica, paralizat de lasitate. Se revolta, se zburleste, mai trimite cate un "sunt aici!", apoi lasa coada in jos. Tremura pentru binele sau, ca un mus musculus.
 • +2 (4)
  În așteptarea lui Godot, PLR s-a transformat în șlac electoral.
 • +1 (3)
  Corupţia, hoţia şi banditismul tuturor organelor de stat inclusiv justiţia - aceasta-i faţa Republicii Moldova de astăzi. Şi dacă crede cineva că asta nu se vede, greşeşte amarnic. Asta-i pedica mortală pentru investiţii, pentru reîntoarcerea celor plecaţi în pribejie, asta-i cauza exodului celor mai capabili tineri şi oameni de afaceri oneşti: bandiţii care au acaparat Moldova. Ei sunt cauza sărăciei şi mizeriei poporului!!!
  Dacă şi Mihai Ghimpu s-a corupt şi s-a pricopsipt făcând cârdăşie cu mafioţii, apoi n-a mai rămas nici o speranţă.
  Drept face Sturza - dacă intră în politică, î-l vor băga şi pe el în căpiţa de rahat care se numeşte la noi "clasă politică"..... Ptifu !!!! Oameni degradaţi până la dobitocism......
 • +1 (5)
  a te asocia cu un partid format din oameni fara coloana vertebrala , care nu au putut sa lupte si sa faca schimbari in interiorul partidului , inseamna ca te asemeni lor , iar acest om , pare a fi altfel . Cu ata mai bine , dupa alegeri nu vom mai vorbi de PLR , ca asa e normal sa se intample .
 • +2 (4)
  Ответил он как-то в интервью, что относится к династии "голубых кровей".
  После сегодняшнего заявления о нежелании подставить плечо стране где он родился, то каких он нахор "кровей"?
  Не хочется оскорблять и в лобешник высказать то что думаем о его поступке, но предлагаю игнорировать его дабы не заразиться от его голубизны.
 • +1 (3)
  Aceste lucruri erau evidente,plr era si este ceva inexistent,costruit la dorinta cuiva,filat stie foarte bine ca plr va avea soarta AMN-lui,...ca sa vedeti plr nu va participa de unii singuri,v-or primi de la filat 2-3 fotolii in primii 30,atit,Dumnezeu sa-i ierte.
 • +2 (2)
  PR neinspirat. A incercat dmnul, ca de fiecare data, sa ne aminteasca ca el exista si ar prezenta un potential. Dar, ca si de fiecare data, doar la aceasta s-a limitat. PR marca Ala Pugaciova.
 • +2 (2)
  Se incearca a crea impresia ca Sturza ar avea de spus un cuvint hotaritor in viata politica a RM, insa fiind in trecut prim ministru, nimeni nu i-a simtit prezenta, iar acum ca nu este implicat in politica, nimeni nu-i simte lipsa. In plus felul cum a dus acest discurs ascunde multe subintelesuri.
 • +1 (1)
  Domnule Sturza, dar de ce n-ai zis-o asta de la bun început ... acu 2 luni, 2 ani sau 10? Că politicienii și valorile nu s-au prea schimbat și de fapt nici dumitale la fel. După atâta timp cât ai stat pe tușă dându-ți cu părerea despre una despre alta (de parcă majoritatea n-ar face la fel) și ai creat iluzia unei reveniri acum n-ai lăsat decât impresia unui laș pentru care e mai simplu să nu facă nimic. Dacă tăceai probabil mai bine făceai (aluzie la domnul Usatâi care urcă în scoruri dând concerte pentru norod).
 • -1 (1)
  http://turmentat.wordpress.com/2014/09/01/sturza-si-arta-flirtului/ articol meditativ la tema...

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri