(video) Răspunsul final al lui Sturza

Ion Sturza a anunțat decizia finală. Fostul premier nu intenționează să se implice în niciun fel în politică, nici în campania electorală, nici să accepte vreo funcție publică în Republica Moldova. Potrivit lui, revenirea în politica moldovenească ar însemna renunțarea la valorile și principiile de care se ghidează, ar însemna să închizi ochii la anumite lucruri, pe care nu le poți accepta.
 
Declarațiile au fost făcute de omul de afaceri Ion Sturza astăzi, 1 septembrie, în cadrul unei reuniuni publice de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, unde acesta a susținut lecția inaugurală a anului academic 2014-2015 pe tema „Moldova între geografie și istorie”, transmite UNIMEDIA.
 

„Unii m-au provocat ca până la 1 septembrie să mă decid. Sunt momente în viață în care ești impus să iai niște decizii și ce decizii nu ai lua, oricum vei fi profund contestat. În ultimele luni, în ultimii ani, am primit mii de mesaje în care sunt încurajat să revin în politica Republicii Moldova. Aceste mesaje sunt sincere, din dorința de a schimba ceva. Atât guvernarea, cât și așa-numita opoziție au eșuat în modernizarea efectivă a țării și în readucerea speranței oamenilor”, a menționat fostul premier.
 
Potrivit lui, a face politică înseamnă să te conformezi cu anumite lucruri. „În cariera mea de peste 30 de ani, eu mi-am construit o anumită scară de valori și principii. Astăzi, a mă implica în politică ar însemna să trădez aceste valori și principii, ar însemna să mă las de libertatea de a fi. De aceea, astăzi o declar public, eu nu mă voi implica în campania electorală, nu voi participa la aceste alegeri, și nu am de gând să accept nicio funcție publică în Republica Moldova. Eu aleg să fiu de partea oamenilor și voi avea grijă ca politicienii să fie mai buni”, a adăugat Sturza.
 
Amintim că anterior, în repetate rânduri, reprezantanți ai Partidului Liberal Reformator au declarat că Ion Sturza va reveni în politică și că se va implica în echipa PLR. Și atunci informația a fost negată de Sturza.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI