(video) Producătorii din Moldova încearcă să cucerească piața românească. „Se uită la noi cum ne uitam noi la Occident”

Moldovenii de peste Prut au intuit apetitul românilor pentru mărfurile lor și încearcă să ne convingă să cumpăram tot mai multe produse de la ei. Așa că ne tentează cu vinuri și prune uscate învelite în ciocolată, aperitive cu mere și chiar covoare.

(video) Producătorii din Moldova încearcă să cucerească piața românească. „Se uită la noi cum ne uitam noi la Occident”
(Foto: captură video)

Vladimir Vutcareov are lângă Chișinău livezi de pruni pe 20 hectare de teren. Usucă fructele după care le învelește în ciocolată. Bunețile făcute de el se vând peste tot în Republică. „Au gustul natural al prunei, miezul de nucă ciocolată naturală și savoarea”, spune Vladimir, scrie protv.ro.

Un alt producător din Moldova ne îmbie cu aperitive din mere uscate. Crede în puterea de cumpărare a românilor și și-a deschis aici o fabrică.

Pub

Moldovenii vor să aducă în magazinele de la noi și produse de panificație, cosmetice, vinuri sau covoare. „Importăm lâna din Romania, confecționam covoarele la noi în Chișinău și vindem înapoi în România. Avem colecții gen etno”, spune un producător.

Alexandra Petre, reprezentant Camera de Comerț: „Se uita la noi așa cum în anii 90 noi ne uitam la țările din Europa occidentală. Prin noi vor să găsească o poartă deschisă nu numai spre piața din Romania ci și spre piața Uniunii Europene."

În plus aici sunt mulți cei care ii laudă. Mai ales în județele din partea Moldovei se vând la piața de la cuie până la generatoare electrice. Prețurile sunt la jumătate față de cele din marile magazine.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub