ora: 10:10, 30 apr 2017 16485
Autor: Eugen Durbala

(video) Producătorii din Moldova încearcă să cucerească piața românească. „Se uită la noi cum ne uitam noi la Occident”


(video) Producătorii din Moldova încearcă să cucerească piața românească. „Se uită la noi cum ne uitam noi la Occident”
Foto: captură video

Moldovenii de peste Prut au intuit apetitul românilor pentru mărfurile lor și încearcă să ne convingă să cumpăram tot mai multe produse de la ei. Așa că ne tentează cu vinuri și prune uscate învelite în ciocolată, aperitive cu mere și chiar covoare.

Vladimir Vutcareov are lângă Chișinău livezi de pruni pe 20 hectare de teren. Usucă fructele după care le învelește în ciocolată. Bunețile făcute de el se vând peste tot în Republică. „Au gustul natural al prunei, miezul de nucă ciocolată naturală și savoarea”, spune Vladimir, scrie protv.ro.

Un alt producător din Moldova ne îmbie cu aperitive din mere uscate. Crede în puterea de cumpărare a românilor și și-a deschis aici o fabrică.

Moldovenii vor să aducă în magazinele de la noi și produse de panificație, cosmetice, vinuri sau covoare. „Importăm lâna din Romania, confecționam covoarele la noi în Chișinău și vindem înapoi în România. Avem colecții gen etno”, spune un producător.

Alexandra Petre, reprezentant Camera de Comerț: „Se uita la noi așa cum în anii 90 noi ne uitam la țările din Europa occidentală. Prin noi vor să găsească o poartă deschisă nu numai spre piața din Romania ci și spre piața Uniunii Europene."

În plus aici sunt mulți cei care ii laudă. Mai ales în județele din partea Moldovei se vând la piața de la cuie până la generatoare electrice. Prețurile sunt la jumătate față de cele din marile magazine.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (4)
  "Moldovenii de peste Prut"
  Voi n-o faceti pe desteptii...
  voi aratati cu degetul ca sa intelegem, ca e vest- sau est de Prut
 • +1 (3)
  Nu este cu rea intentie. Explicatie este ca pe linga moldovenii din tara (RO) mai sunt si fratii lor, cei de peste Prut
  • +1 (3)
   Normal că vrem să cumpărăm produse din...Basarabia,o dată pt că :
   1.Sunt bune
   2.De cât să luăm de la alții mai bine luăm de la frații noștrii de peste Prut,știm că este benefic pt ei să-și poată vinde produsele,nu trebuie să se tot ploconească la rușii și să mai fie și șantajați cu embargourile
   PS.Cum ROU este o piață mare de 20 mil de oameni,oare ce-ar însemna ca cele două state să se poată ReUnifica,cred că fi un lucru benefic pt toată lumea!

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA