ora: 10:52, 03 noi 2014 11073

(video) Primăria Chișinău, luată „sub asediu” de protestatari


(video) Primăria Chișinău, luată „sub asediu” de protestatari
Foto: captură video privesc.eu
(Update) Un protestatar a sărit la bătaie la primarul Dorin Chirtoacă și l-a stroput cu un pahar de apă pe edil.
 
(Update) Deși pot vorbi la microfoanele din sală, Anatol Bîzgu, veteran de război de pe Nistru, a ales să strige în continuare. Primarul l-a îndemnat să ia loc și să vorbească de la microfon, în mod civilizat. 
 
(Update) Dorin Chirtoacă: „Locuințele care v-au fost date în folisință, dacă vă vor fi date în propriaetate, așa cum cereți, atunci Republica Moldova va încălca un acord internațional și Primăria Chișinău va trebui să achite 60 mln lei”.
 
(Update) Dorin Chirtoacă a lămurit că nemulțumirile protestatarilor estel legat de faptul că nu pot privatizate locuințele sociale care le-au primit în calitate de veterani și refugiați ai războiului de pe Nistru. 
 

(Update) Funcționarii au reușit să iasă din sala de ședință a Primăriei Chișinău. Primarul Dorin Chirtoacă i-a invitat pe protestatari să intre în sala de ședință, să ia locul pe scaune, si să continue discuția în mod civilizat.
 
Șefii subdiviziunilor și serviciilor de la Primăria Chișinău, captivi în sala de ședință. Valeriu Ciobanu, veteran al războiului de pe Nistru, a dat buzna în cadrul sălii de ședință și a făcut imposibilă continuarea întrunirii săptămânale, relatează UNIMEDIA.
 
Ciobanu a vorbit despre o recepție finală de la o grădiniță, semnată de viceprimarul Nistor Grozavu, și o oarecare construcție ilegală. Acesta a tot strigat întruna și a lansat acuzații în adresa administrației locale.
 
„Grozavu și Chirtoacă sunt niște mincinoși, ieșiți afară paraziților. Acum sau intrăm noi aici”, a strigat Valeriu Ciobanu.
 
Funcționarii aflați în sală au încercat să bată din picioare ca să-l potolească pe Valeriu Ciobanu, însă fără succes.
 
„După ședință ieșim și vorbim, așteptați 5-10 minute. Aveți răbdare! Stimate domn, încheiem ședința și o să puteți să mă aruncați la lada de gunoi așa cum doriți”, a încercat să-l îmbuneze primarul Dorin Chirtoacă.
 
Orice încercare s-a soldat cu eșec. „Eu sper să vină ziua în Republica Moldova ca acei care încalcă legea, călare pe scaune în sala de ședințe, să stea închiși la răcoare pentru încălcarea ordinii publice ca să nu fim nevoiți să ne facem dreptatea cu pumnii. Noi avem răbdare ca dumneata să termini de strigat, de manifestat, să termini circul și să ieși afară dumneata.Dacă ar fi aici adevărații veterani de război care au luptat în '92, din voi ar sări penele din voi. Cred că într-o zi vor veni și vor lua la bătut pe aici veteranii. Stimate dle Ciobanu, dumneata cauți să o iei la moacă. Ieși afară râsule”, a continuat Chirtoacă, la limita răbdării.
 
 
Edilul-șef al Capitalei a ieșit în coridor, în fața protestatarilor. La fața locului au venit și reprezentanți ai organelor de drept. Altercațiile continuă. Funcționarii nu pot părăsi sala de ședință, fiind captivi în sediul Primăriei de mai bine de 45 minute.

Sursa video: privesc.eu

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -2 (16)
  Mafia de la Guvernare crede ca poate fi veshnica ???
  Va gresiti amarnic, Rabdarea are limita...

  Sunt cetățean activ
  • +6 (10)
   .....ia sa intre in Guvern,sa vezi atunci ce apoplexie fac verzi !
   • +5 (5)
    acolo acestea nici nu incearca...
    cum aud de guvern strang coada intre picioare...
  • +9 (11)
   Il cunosc pe acest Munteanu, este un debilan cu litera mare si numai probleme face la toti cei care se leaga cu el sau se lasa ademeniti in schemele lui. In realitate pe Nistru nu a fost in '92. E doar un aferist, caruia ii reuseste sa atraga personaje credule dar agresive in jurul lui. Businessul lui curent este sa mai organizeze cate un scandal puturos, la comanda cuiva, indiferent cine. Patriotismul lui este doar simulat. In realitate urmareste exclusiv interese meschine. Toate actiunile lui sunt de natura subversiv-provocativa si intotdeauna sant indreptate, direct sau indirect, asupra PL-ului. Nu e greu sa intelegi cine-i sant comandatarii, observandu-i metodele.
 • +4 (16)
  In statul european a lui Leanca, un grup de indivizi neidentificati poate intra ziua in amiaza mare si ocupa primaria capitalei, iar politia se face ca ploua.
  • +3 (15)
   pai e campanie electorala si primarul nu e verde :D
 • 0 (12)
  Multa nedreptate e-n tara asta... foarte multa.
  Pina nu urli si bati cu pumnu coruptii astia nu te aud.
 • +3 (5)
  Iar acest Ciobanu daca o face din electorala atunci sa se ia de mina cu toata primaria
 • +5 (11)
  prostolani cumpărati de dodon filat gurău
 • +4 (6)
  Arestatii in plm pe toti.. unde-i politia cind trebu?
 • +2 (4)
  tindalilor nostri le trebuie minte multa pacat ca nu se vinde pe undeva
 • +5 (7)
  si ce rezolva ei acum...? haos si nimic altceva
  • +1 (3)
   Is panipulati de pula ceia vorbareata ;-(
 • +5 (7)
  ce parca numai acestea 3 au luptat in transnistria?
  multi au luptat si la "pomana" nu tind ...
 • +6 (8)
  greata totala , lipsa de cultura , de educatie , nu am cuvinte ......
 • -7 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Если народ так относится к Дорину, значит он этого заслужил.
  Мне стыдно что голосовал за него, такой глупости я уже не сделаю.
 • -3 (7)
  De ce la deputati se poate da la veterani de razboi nu?
  • +2 (6)
   deputatii ce au cu primaria?
   • +1 (5)
    Ai idee cite apartamente sociale au privatizat deputatii in Chisinau?
    • 0 (4)
     nu ma intereseaza... pentru ca
     EU nu am nevoie de apartament social.
     MUNCESC pentru a trai asa cum imi place si nu astept "para malaiata(de ce nu i se spune dulce) in gura lui Natafleata" si nici mila cuiva.
     • +3 (3)
      Indiferenta noastra a creat societatea bolnava pe care o avem astazi.
      • 0 (2)
       si lenea... as adauga!
       Nu locul il face pe om ci omul infrumuseteaza locul!
       si daca sa aducem un exemplu...
       nu vreau sa jignesc dar domnului de la Corjova cu "мастеркэ" acestea 22 de ani dupa conflict traind la oras nu i-au ajutat deloc sa fie mai om.
       Sa fie multumiti ca au un acoperis de-asupra capului... nu sa umble ca niste aiuriti.
       Mai mare respect au aceea care au suferit, dar au ramas acolo si isi cauta de viata in continuare ...
       Daca as fi fost in locul primarului le-as fi dat banii sa-si gaseasca ceva mai bun daca pot, pentru ca in inlocul lor s-ar gasi cine sa cumpere apartamentele.... si nici conflicte si nici neplaceri cu astfel de insi nu ar fi.
       • 0 (2)
        Ia si verifica cit platesc ei chirie. E vorba de citiva lei pe luna pentru metru patrat. Daca primarul le da casa inseamna ca o va face din buzunarul tau si a locuitorilor capitalei. Esti de acord ca cotizezi la 60 mln de lei?
        • 0 (2)
         Nu, nu sunt de acord.
         ...daca nu asteptau gratis de la stat, demult aveau mai mult de o casa sociala.
     • 0 (2)
      Plus, se vede ca nu ai fost nici un minut in regiune unde era razboi. Atunci nu ai pune pe un cintart munca ta grea cu omul care a luptat. Dar asta e... ultimii ani insistent ne-au invatat ca un veteran este un nimic.
      • 0 (2)
       tocmai contrariul ...am fost!
       eram copil si stiu mult mai multe decat dumitale.
       Un veteran adevarat nu v-a fi un badaran NICI DACA TRECEA PRIN IAD.
 • +6 (6)
  Eu primarul nu cear il stimez, da in cazul asta dobitocul asta imputit trebuia pus cu botul in pamint si pe vre-o trei ani la zdup. Altii sa invete cind vii cu o problema discuti civilizat. Si intr-o tara normala functioneza legia, da nu la noi mafiotii sint si in PORCURATURA, judecatorie, politie, intrun cuvint stat captiv.
 • +3 (5)
  Nu inteleg cum sa privatizezi locuinta sociala ? vor privatizare atunci sa privatizeze la pretul pietii avand prioritate la privatizare si atat .Nu inteleg de ce in moldova se practica privatizari la pret redus pentru politie , veterani si bugetari ? in occident locuiesti o viata in locuinta sociala dar nu o privatizezi ,chiar si uramasii au acest drept sa stea in locuinta sociala dupa moartea parintilor .De ce moldovanul vrea sa fie mai baran ca altul ?Sa fim cu toii onesti fata de tara si neam .Mariti salariile , pensiile ,bursele dar nu cautati sa privatezati si sa rezolvati totul pe blat si cumatrism .
  • +3 (5)
   problema e ca badlele astea nu au nici carte , nici educatie , nici bun simt . Ei cred ca vor intra peste primar si cineva le va rezolva problema cu forta . Salbaticii aia trebuie sa raspunda dupa lege pentru ce au facut . Toata lumea o duce greu , le-o dat apartamente sociale , trebuie sa pupe mana si sa stea cu ciocu mic. Am ramas socat de animalele astea , nici sa le lege doua cuvinte nu stiu .
 • 0 (0)
  Si pan' la urma, nu vad ce ar putea face primaria. Exista legi de care se conduce si primaria si primarul. Ce ar vrea acesti oameni de la primar? Sa mearga la parlament sa ceara modificari in legi... Sau in judecata, daca tot cred ca au dreptate.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA