ora: 14:36, 13 dec 2012 8337
Autor: Victoria Dodon

(video) Președinția îi răspunde lui Dodon: Nu înțelege esența proceselor de modernizare a R. Moldova


(video) Președinția îi răspunde lui Dodon: Nu înțelege esența proceselor de modernizare a R. Moldova
Vlad Țurcanu, consilierul președintelui Nicolae Timofti
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Președinția declară că regretă declarațiile făcute de liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, și le consideră netemeinice. Poziția șefului statului a fost exprimată de purtătorul al președintelui țării, Vlad Țurcanu, în cadrul unui briefing, transmite UNIMEDIA.

Potrivit lui, prin declarațiile sale, Igor Dodon a arătat că nu înțelege esența reformării justiției și confirmă că este un oponent al cursului de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Formarea unei justiții corecte presupune o serie de măsuri legislative, de procedură și administrative care ar avea scopul să repună sistemul judecătoresc pe o bază solidă. Majorarea treptată a salariilor judecătorilor nu este decât una din măsuri. Scoaterea voită din context a acesteia este de ordin speculativ, pentru că nu amintește despre interdicțiile și constrângerile la care sunt supuși judecătorii și trece sub tăcere recenta modificare prin care judecătorilor li s-a redus parțial imunitatea”, a declarat Vlad Țurcanu.

„Domnul Dodon cunoaște că șeful statului s-a pronunțat pentru majorarea salariilor și altor categorii de funcționari. El se arată încrezător ca majorările salariale, preconizate pentru următorii doi ani, să cuprindă și alte categorii ale populației. Președintele îi amintește deputatului socialist că el se poate folosi de dreptul de a avea inițiative legislative, inclusiv pentru propunerea de a opera majorări salariale și altor categorii de populație”, a adăugat reprezentantul președintelui.

Vlad Țurcanu a menționat că Nicolae Timofti nu este încântat de disputele pe care trebuie să le poarte cu un deputat, fiind de părerea că lucrurile trebuiesc clarificate într-o manieră constructivă.

Amintim că, în această dimineață, deputatul Igor Dodon l-a învinuit pe șeful statului de protecționism al judecătorilor. Socialistul a ținut să-i amintească președintelui Nicolae Timofti că este președinte pentru toți cetățenii, nu doar pentru judecători.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +5 (9)
  Eu-s socant, pensionarii mor fara bani, dar judecatorii vor primi 16000-18000 de lei...
  • +6 (8)
   ei da! pur si simplu pensionarii nu inteleg esenta reformelor. Da mai mare bardac in tara asta nu a fost. Nici pe timpurile cind am fost sub Turcii!
   • -1 (7)
    dodon le deschise ochii toturor,,ar fi cazul ca diâomnul timofti saplece urechea la ce -i spun cei din pSRM pantru ca ei nu urmaresc decat sa va faca sa ajutoati oamenii...sa le palceti lor
    • 0 (0)
     Acum, toti ceilalti cu salarii de la buget sa mearga la furat, ca doar daca ai un salariu decent nu ai dreptul sa furi. Ca sa nu sa se fure trebuie bagati hotii la puscarie: asta era valabil si in era sclavagismului.
   • +1 (3)
    cu sau fara cele spuse si mentionate o curva curva ramine si odata ce la tradat pe Voronin asa poate trada pe orcine
   • 0 (4)
    Astea-s unele din reformele pe care le cere UE, spun unele pentru ca asemenea abiratii v-or fi o sumedenie, "GHINELE" inca se incepe, legea gomishilor a fost adoptata deacum, chiar mergind impotriva bisericii si moralei. Deacum a inceput procesul in care cei bogati traiesc si m-ai bine iar cei saraci m-ai rau, asta-i esenta UE-ului. Prostitutie, gomishi si legalizare a narcomanilor, asta-i binele spre care ne duce pe noi conducerea de azi?
 • +1 (5)
  Ca sa vezi... Seful Statului are "pozitie" ??? :) Poate, Ulinici o are.
 • +3 (5)
  Si de ce anume pentru judecatori dar nu pentru cei din anticoruptie? Daca la noi ar lucra centrul de anticoruptia, demult sistemul nostru judecatoresc ar fi curat si cinstit.
  • -1 (3)
   partidul socialistilor este deschis si ii invata pe guvernati sa actioneye corect, pacat ca presedintele nu recunoaste ca a gresit
 • -5 (7)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  BRAVO.!!!D-ul Presedinte.Aveti perfecta dreptate.!!!!
  • +3 (5)
   Voi mati zakalebit. pina in 2009 puteai sa stai pe unimedia in mod normal. fara comentatorii platiti! Plohotniuc a inventat sistemul ista Cash&Comment;!
   • 0 (2)

    +100
    gindesti ca numai el? -)))) are concurenti
    UNIMEDIA daca vrea sa ramine pe prim loc trebuie sa implementeze logarea numai a oamenilor reali,
    sa fie inregistrarea prin mobil ca exemplu
    • 0 (0)
     deja nici nui interesant sa discuti pe aici. Inainte mai aflai ceva interesant din comentarii. Da acum mi din comentari poti afla numa una, ca traim in tara lingailor
     UNIMEDIA - voi pierdeti mai mult, deja comentarii la NIT.MD is mai de folos!
  • -2 (4)
   partidul socialistilor spune adevaraul, ira acesta adevara doare deseori
 • +3 (7)
  presedintele niciodata nu va recunoaste ca scapa greseli, imi pare rau sa spun asta, dar domnul dodon are dreptate
 • +1 (3)
  Da eu am impresia ca nici un ins de la guvernare nu intelege esenta proceselor de modernizare si ca trebuie sa faca legi de care Republica are nevoie da nu de care le trebuie UE-ului si romanilor...tendinta de integrare in UE de la inceput a fost o greseala si trebuie terminata cit nu-i tirziu.
  • +1 (3)
   Insii de la guvernare inteleg prea bine "procesele de modernizare". Niciodata, de la proclamarea independentei RM, poporul nu a fost atat de umilit, saracit, jefuit si prostit de asa zisii "purtatori de valori democratice". Sunt niste hoti si banditi ordinari, care au modernizat doar schemele de delapidari ai banilor publici, ca sa-si sporeasca averile. II doare in cot pe ei de oamenii simpli, care abia supravietuiesc din pensiile mizere. Jaful la drumul mare a devenit "politica de stat" in tara noastra.
   • +1 (1)
    ei da.....tu esti zombat de Voronin :) Ca vii acasa si nu ai ce de mincat - asta tot e vina lui Voronin, si peste 50 de ani tot asa o sa fie. De la Voronin nu am asteptat nimic bun, da acestea democrati neau furat si speranta, mai mare hotie nu a fost in tara. Hotie mare si deschisa si din toate parti!
 • +1 (1)
  Somnulw Turcanu!Sugerati-i Excelentei sale ,Presedintelui Timofti,ca nu e cazul sa comenteze chiar toate pramatiile lui Dodon.Ca cetatean consider ca a comenta demagosiile neobolsevice, lipsite de sens si de noima , ale fiurerului de la Sadova este o prea mare cinste pentru el si o insulta directa pentru noi.
 • 0 (2)
  Ce m-am saturat de pidarashi de mosnegi ajunsi la putere numai pentru ca stau bine cu "partidul".... Cica reforme sustine el.
 • +1 (1)
  Prea mare cinste pentru bidon sa-i dati replica. S-ar putea evita tematica conferintei- replica lui bidon- era suficient un anunt depsre proiectul legislativ...
 • +1 (1)
  Am urmarit acum de vre-o 3 zile cum Exelenta sa dnul presedinte prezenta un raport la o sedinta de comisie. Abea citea pe silibe ce era scris de purtatorii de cuvint si cei prezenti discutau si se cascau fiecare in felul lui. mi-am adus aminte de timpurile lui Brejnev, este ceva ingrozitor, doar stim cu ce s-a terminat tot badjocurul cele...
  in ce priveste salariile la judecatori , sarmanii au cu totii case cu trei nivele ,acum ce doriti sa le cumparati si cite un elicopter. Pe timpuri presedintele Lucinschi spune, vom ridica la deputati salariile de 3 ori si vom combate coruptia, si la am ajuns.... da doamne minte la toata lumea...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA