ora: 17:03, 21 mar 2013 12838
Autor: Cristina Buzovschi

(video) Președintele CSM, Nichifor Corochii, a reușit să obțină în instanță o pensie mai mare


Video se incarcă ...
(video) Președintele CSM, Nichifor Corochii, a reușit să obțină în instanță o pensie mai mare
Nichifor Corochii, președintele CSM
Foto: csm.md
Nichifor Corochii, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a reușit să obțină în judecată o pensie mai mare. Acesta a cerut Casei Naţionale de Asigurări Sociale să-i recalculeze pensia stabilită încă în 2006 deoarece în prezent deține o funcție mai înaltă decât cea de judecător, respectiv salariul pe care îl ridică este mai mare. Însă a fost refuzat și a mers să-și apere drepturile în instanță, transmite UNIMEDIA.

„Dl Nichifor Corochii a depus cerere de recalculare a pensiei după numirea în funcția sa de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Cererea respectivă a fost examinată de Casa Națională și a fost respinsă pentru că noi considerăm că pensia inițial stabilită în 2006 corespunde normelor legii cu privire la statutul judecătorului.

Ulterior, CNAS a fost atrasă în instanța de judecată la cererea depusă de cetățeanul Corochii. Instanțele de judecată am acceptat această cerere și noi am fost nevoiți să executăm hotărârea Curții Supreme de Justiție”, a menționat Tatiana Popa, vicepreşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale.

Potrivit ei, pensia se calculează în baza unei formule stabile: 80% din salariul de funcție a judecătorului. Popa subliniază că legea pensiilor nu prevede posibilitatea de recalcul a pensiilor.

„Recalcularea nu este prevăzută în norma legii 544, dar instanța de judecată a tratat un pic altfel norma respectivă, spunând că judecătorul după ce se promovează în funcție și are un salariu mai mare are dreptul la o asemenea recalculare. Legea 156 cu privire la pensiile de asigurări sociale nu prevede așa o posibilitate de a recalcula pensiile după ieșirea la pensie”, a adăugat aceasta.

Contactat de UNIMEDIA, Nichifor Corochii a declarat că decizia instanței se încadrează în norma legală și a făcut trimitere la legea cu privire la statutul judecătorului și la legea cu privire la pensii.

Nichifor Corochii a devenit președinte al Consiliului Superior al Magistraturii pe 25 septembrie 2012. Funcția de președinte CSM a devenit vacantă pe 23 martie, odată ce Nicolae Timofti, fostul președinte al CMS, a fost ales în cea mai înaltă funcție în stat.

Nichifor Corochii are 55 de ani și este originar din satul Hancauți, raionul Edineț. Acesta a activat în sistemul judecătoresc mai bine de 30 de ani.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +9 (9)
  Nu-i este deajuns cit a furat?
  • +8 (8)
   Se vede ca in sfirsit Corochii a fost remunerat de catre Plahotniuc ca l-a aparat in cazurile atacurilor raider...
   • +6 (6)
    Aishtias hapsini, lor nu le ajunge nici odata, doar la buzunarul lor se ghindesc, iaca oameni! saracii!
    • +5 (5)
     toata viata o furat,si acum pin instanta si pensie mai mare vrea...
     • +4 (4)
      Daca Corochii a fost omul care la ajutat pe Plahotniuc in atacurile raider,acum si plahotniut poate ia ajutat sa obtina o pensie mai mare...
      • +4 (4)
       Toata viata am furat
       si tot nu m-am saturat,
       Am sa fur si azi si miine
       Ca la asta ma pricep cel mai bine. :))) Exact se refera la persoana in cauza.
      • +3 (3)
       pensionarii la odihna binemeritata. locuri vacante pentru creeri tineri!!!
      • +3 (3)
       Mda...si cum va explica acest imbecil profesorilor, medicilor si altor fosti functionari care asteapta in rind deja de citiva ani si care traiesc pe niste pensii MIZERABILE!!! Cum poti cu 900 lei sa achiti toate comoditatile pe cind doar pentru incalzire platesc circa 1600-2500 lei???
       Si straniu sau nu, dar tot Corochii i-a aparat fundul lui Plahotniuc in cazul cu atacurile raider, ca dupa asta sa-i fie acceptata cererea de majorare a pensiei! Pe cind prima data CNAS a respins!!!
       Rusine!
       Anume din cauza unor asemenea imbecili imi pare rau ca Plahotniuc si mafia sa a ajuns in Parlament.
      • +1 (1)
       Chiar l-as vedea pe acest Corochii in fata profesorilor, medicilor, care asteapta deja de citiva ani un raspuns...
    • +5 (5)
     Cum oameni buni, zeci de fosti functionari, fosti soferi, medici, profesori, cer sa le fie recalculate pensiile ca sa le ridice putin ca cererile lor sa stea in rind cite 3-4 ani, iar un Nichifor Corochii sa primeasca intr-un termen atit de scurt, inca cu raspuns pozitiv. Halal de asa conducere, la sigur cei de la CNAS au fost telefonati de sus.
    • +3 (5)
     Nichifor Corochii este persoana care l-a protejat pe Plahotniuc, in cazurile raider de la companiile din Moldova. Are casa de milioane si inca vrea si pensia mai mare, nu cumva sa moara de foame.
   • +4 (4)
    Nu se mai satura cit au luat de la cetateni, acum si pensie mai mare vor.
 • +7 (7)
  Stop! acum cum se primeste ? judecatorlor li se permite recalcularea pensiei ? dar altora ce nu fac parte din sistemul judecatoresc nu ? ... cam is "najratii" judecatorii istea...
 • +2 (2)
  sarmanul pensionar
 • +3 (3)
  Anterior au obtinut prin judecata pensii mai mari judecatorii Timofti,Arhiliuc s.a.
 • +3 (3)
  Nu pot intelege,ce se petrece in Moldova...O gramada de tineri pleaca peste hotare,pentru ar putea exista,dar persoanele,care primesc premii cu sutele de mii si se mai afla la pensie,ocupa posturi inalte..,si-si mai "DOBINDESC" recalcularea pensiilor(NU LE ESTE DEAJUNS,CIT AU FURAT-nu ma refer personal la D-lui).RUSINE!!!R U S I N E.!!!...P.S. Daca,sinteti tineri inca si energici,atunci luati SAPA in mina si la PRASIT cu 100lei pe zi,NESATURATILOR!Sper,ca Va SATURA DOMNUL DUMNEZEU in CURIND!!!
 • +5 (5)
  pidaras nesatul.
 • +2 (2)
  Inainte vreme oamenii gospodari, care prin munca lor deveneau instariti (nu zic tare bogati), isi faceau case mai aratoase etc., erau numiti culaci si erau rasculaciti (dusi in Siberia). Nu zic, si acuma se mai gasesc de acestia in Moldova noastra, cea mai saraca de pe Glob, dar de cele mai multe ori ei sunt judecatori, procurori, conducatori, dar mult mai putini gospodari din cei de pe timpuri. Oare de ce??? De ce nu se face o lege de rasculacire a talharilor? Raspunsul e clar: nu poate talharul sa se pedepseasca pe sine. Cat se poate de rabdat aceasta??? Exista vreo limita de bun simt la cei de sus si cei ce ne judeca???
 • +3 (3)
  stie cineva cum as putea s-o ajut pe bunica sa-si mareasca pensia?
  a fost in campul de la 14 ani, lucrand pt stat 55 de ani iar acum are o pensie mizerabila de 900 lei.
  ar exista o procedura legala pentru a obtine o marire de pensie? ma gandeam, daca pensia nu acopera nici cosul minim de consum am putea merge in judecata?
  intreb serios, va multumesc.
  • 0 (0)
   *campul muncii
  • +1 (1)
   nici o sansa.
  • +1 (1)
   lightspot, se poate !!! sa facem o revolutie in rm!!! Sa dam toti talharii jos, ca sa se opreasca odata talharia si coruptia.Dar neaparat de nationalizat totul ce nu are acoperire documentara. iata atunci se vor putea sa se plateasca si pensii de 2000 lei si salarii de 8-10 mii lei.
 • +2 (2)
  Nu stiu,cum sa va pot ajuta...La parintii mei (peste 80 de ani)le-au luat toata averea si le-a dato in kolhoz..N-au fost deportati,fiind ca,erau minori si ORFANI!...Asa au supravetuit...SI dupa 40 si ceva de ani munciti,primesc o pensie similara a bunicii D-ra...Cum supravetuesc,numai ei stiu...,si noi,copiii,ca nu sintem in gradul,sa-i ajutam pe ei,si nici pe copiii nostri(Nu ne-a ajutat nici Izraelul,nici,Italia,muncind de peste 10 ani)ne doare in suflet...,ca le putem oferi numai EXISTENTA!!!
 • +2 (2)
  gnida, si asa trebuie sa aiba o pensie de vreo 5000-6000 lei, si tot nu-i ajunge.
  • +1 (1)
   bordiur, ce ?? -6 mii??? da 12000 nu vrei??? Sau poate chir mai mult.
 • +1 (1)
  Poftim in RM legea "in capul mesei"
  Magistrati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Judecatori!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Va ganditi opare ca veti da seama odata????
  Oameni buni ,astea trebuie de fugarit sa stea la pensie , daca a vrut pensie. Ce nu are cine lucra? Tineretul nu poate lucra in asa functie???
  Avem tineret destul de scolit, prin tari straine!!!
  Saraca Moldova bogata!!!
 • +1 (1)
  Interesant, cati platitori de TVA si lucratori vor mai contribui la fondul asigurarii sociale ca acesti hapsani sarmani sa sature? Pleaca tineretul din tara asta, peste zece ani vor ramane doar mosnegi, PE SEAMA CUI PLATI PENSIILE? VREI MAI MULT? N-AI PRIMESTI NIMIC.
 • +2 (2)
  Sa-ti stee in git banii astea, gnida ce esti.
  Sa stii.. de fiecare data cind iti vei lua pensia marita altcineva care a lucrat in cimp pe frig si gheata duce foamea si doarme in frig ca nu are lemne de foc.
  Sa stii ca Dumnezeu nu bate cu batul. Sunte-ti niste spurcaciuni toti judecatorii, toate legile sunt facute doar pentru voi. Sa zdohniti cu totii...
 • +2 (2)
  Şi aceste animale ne fac justiţia. Dacă admitem ca aceşti măgari-hoţi să ne facă dreptate mai departe,atunci noi suntem mai criminali ca ei.
 • 0 (0)
  Ar trebui sa existe o lege care sa clarifice sutuatia. Adica, ori pensie , ori salariu. In Europa de vest nu se poate sa ai si pensie si salariu. Cu atat mai mult o persoana cu functie publica care are o pensie de zece ori mai mare decat muritorii de rand!
 • 0 (0)
  Acest caraochi este papușa de cauciuc a mafiei lui plahatniuc.Au judecat oameni nevinovati la inchisoare la comanda stăpînului,călcați in picioare trebue așa potlogari ,da nu pensii mari de dat/
 • +2 (2)
  Ублюдки они все... В 55 лет он пенсионер, да еще и работает на не кхуевую должность,собирает в месяц минимум 20 тыс лей плюс "чаевые".. А говорят что пенсионеры кхуево живут...
 • 0 (0)
  a dat-o in bara d-l judecator, trebuia sa mai astepte cand presedintele va mari salariul judecatorilor la zeci de euro si atunci sa ceara recalcul
 • +1 (1)
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  “”(video) Președintele CSM, Nichifor Corochii, a reușit să obțină în instanță”…………………..
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/video-presedintele-csm--nichifor-corochii--a-reusit-sa-obtina-in-instanta-o-pensie-mai-mare-58670.html
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA