ora: 14:24, 19 apr 2017 3363

(video) Politician găgăuz: PDM a împiedicat semnarea acordului dintre Adunarea Populară din Găgăuzia și Duma Orășenească din Moscova


(video) Politician găgăuz: PDM a împiedicat semnarea acordului dintre Adunarea Populară din Găgăuzia și Duma Orășenească din Moscova
Foto: cluj.travel

Partidul Democrat „scuipă în față” partenerilor ruși ai autonomiei Găgăuze, împiedicând semnarea acordului de cooperare dintre Adunarea Populară a UTA Găgăuzia și Duma Orășenească din Moscova.

De această părere este politicianul găgăuz Roman Tiutin, care anterior a pregătit ratificarea acestui document. 

Politicianul a negat zvonurile precum că partea rusă ar fi vinovată în faptul că acordul respectiv nu a fost semnat, scrie Gagauzinfo.

„Este o minciună. Fiind președinte al Comisiei pentru Relații Externe în convocarea precedentă, eu personal m-am întâlnit cu Alexandr Semennikov (președintele Comisiei legislative a Dumei Orășenești). Am pregătit un an semnarea acestui acord. Și documentul a fost deja examinat în cadrul ședinței Adunării Populare. Semnarea a fost stabilită pentru data de 12 aprilie. Am primit un apel telefonic din Duma Orășenească din Moscova, și acolo au confirmat că sunt dispuși să-l semneze. Imediat m-am adresat președintelui APG Vladimir Cîssa zicând, haide, Vladimir, hai să mergem. Nu știu de ce, dar ei au renunțat la această deplasare”, a spus Roman Tiutin.

În acest sens, Tiutin și-a exprimat regretul că „legăturile strânse cu Duma Orășenească din Moscova” au fost rupte, iar acordul de colaborare nu a fost semnat din vina părții găgăuze. 

„Noi vedem aici influența politică a Partidului Democrat, care scuipă tovarășilor noștri din Duma Orășenească din Moscova în față”, a rezumat Roman Tiutin.

Deocamdată, reprezentanții Partidului Democrat din Moldova nu au comentat aceste declarații.

Anterior, Adunarea Populară a refuzat să se pronunțe asupra declarațiilor antiruse ale autorităților de la Chișinău.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA