Citește toate știrile la acest subiect

(video) PLDM: Interceptări ilegale! Premierul Filat nu a făcut trafic de influență!

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Vadim Pistrinciuc, a prezentat astăzi, 19 februarie, în cadrul unui briefing de presă, poziția formațiunii vizavi de interceptările convorbirilor telefonice, apărute ieri în presă, transmite UNIMEDIA. 

Liberal-democrații califică faptul circulării acestor înregistrări drept o gravă încălcare a legislației RM, precum și a drepturilor și libertăților omului. Reprezentantul formațiunii, însă, a refuzat să facă comentarii detaliate despre conținutul interceptărilor audio.

„Faptul că astăzi, în Republica Moldova sunt interceptate primele persoane în stat pune în pericol țara, primul ministru, ministrul de Interne, etc. Ne întrebăm dacă CNA își permite interceptarea și trucarea convorbirilor în scopul șantajului politic, pentru a servi interesele unei persoane și a clanului care îl înconjoară? Cât sunt de protejate drepturile fiecărui cetățean? Ce se întâmplă cu convorbirile noastre telefonice? Ce se întâmplă cu scrisorile noastre?”, se întreabă aceștia.

PLDM califică drept ilegale aceste interceptări și modul în care acestea au fost făcute publice, spunând că ar fi putut fi trucate. Mai mult decât atât, reprezentanții formațiunii conduse de Filat nu consideră că subiecții convorbirilor pot fi acuzați de trafic de influență. „Cu certitudine nu este vorba de trafic de influență. Primul ministru, ca și alte instituții în stat au în fiecare zi pe masa lor plângeri, petiții din partea cetățenilor, dar și analize foarte clare. Indicațiile primului ministru au la baza lor argumente, analize și o documentare legală”, a spus sursa.

Potrivit PLDM, interceptarea unor persoane protejate cu scopul manipulării desființează legalitatea acțiunilor CNA. „Aceste interceptări expuse ilegal în public demonstrează că nu putem vorbi despre legitimitatea lor. Cine știe ce fel de interceptări mai există și cum vor fi ele manipulate și prezentate în viitor. Solicităm PG intentarea unei cauze penale împotriva persoanelor care au regizat tot acest scenariu”, a declarat Pistrinciuc.

UNIMEDIA precizează că luni în presă au ajuns mai multe interceptări telefonice despre care se pretinde că s-ar fi purtat între șeful de la FISC și mai mulți demnitari de stat precum: prim-ministrul Vlad Filat, liderul fracțiunii PLDM Valeriu Streleț, ministrul de Interne Dorin Recean, președintele CEC Iurie Ciocan și alții.

Vezi aici copiile convorbirilor telefonice.


Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub