(video) PLDM amână numirile în funcție: Mai întâi susținem premierul!

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, la insistența Partidului Liberal Democrat, a fost amânat proiectul de hotărâre privind numirea deputatului PL, Valeriu Munteanu, în funcția de președinte al Comisiei Juridice, numiri și imunități, transmite UNIMEDIA. 

Motivul invocat de PLDM - lipsa unei stabilități politice. Potrivit liberal-democraților, numirile în funcție se amână până când nu va fi identificată o majoritate parlamentară care să susțină o candidatură pentru funcția de prim-ministru.

„Urmează să evaluăm o serie de circumstanțe de ordin politic. În contextul negocierilor, formării majorității parlamentare care ar susține o candidatură pentru funcția de prim-ministru, etc. În general, toate procesele politice sunt interconectate. Nu poți privi ceva ca pe un act separat”, a precizat Valeriu Streleț, liderul fracțiunii PLDM.

Acesta a precizat că nu are nimic împotriva candidaturi. „Noi nu contestăm dreptul unei componente din Parlament, a unei fracțiuni, având în vedere numărul de deputați pe care îi are, să conducă o comisie parlamentară. Doar că mai discutăm suplimentar”, a adăugat liberal-democratul.

Valeriu Streleț spune că dacă nu se va reuși până mâine să se ajungă la un compromis, atunci vor mai cere o amânare. „Trebuie să examinăm tot în ansamblu. Comisia este deocamdată pe deplin funcțională. Vicepreședintele Comisiei, dna Apolschi, asigură interimatul”, a menționat  sursa citată.

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a spus că PLDM a solicitat să fie amânată numirea lui Aurel Băieșu, candidatului PD pentru postul de funcția de al Curții Constituționale, pentru ziua de vineri, 5 aprilie.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI