(video) Plahotniuc ar putea reveni în prezidiul Parlamentului

Vlad Plahotniuc ar putea reveni în prezidiul Parlamentului. Dacă se va configura o nouă majoritate parlamentară, deputații Partidului Democrat vor putea delega un vicepreședinte din partea fracțiunii, relatează UNIMEDIA.

Comuniștii consideră că PD și PLDM au bătut deja palma, iar prim-vicepreședintele PD va reveni în fruntea Legislativului. „Comentariile comuniștilor sunt foarte bizare. Nu o să comentez acest zvon, dar subliniez că PD are dreptul, în situația în care convenim definitiv asupra alianței de guvernare, de a-și delega un candidat pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului”, a menționat liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț.

În context, liberal-democratul a declarat că lichidarea funcției de prim-vicespeaker nu a avut nimic personal cu Vlad Plahotniuc și că a avut în spate doar dorința de a aduce norma legală în conformitatea cu Constituția Republicii Moldova.

„Eu sper că această lecție a fost suficientă pentru toți actorii politici. Noi nu am pus niciodată la vot demisia dlui Plahortniuc”, a spus Streleț. Însă, acesta s-a blocat atunci când a fost rugat să explice „votul de neîncredere” acordat lui Plahotniuc de către PLDM și PCRM, chiar înainte de aprobarea demisiei democratului.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub